Senatul SUA a adoptat în unanimitate proiectul de lege care interzice descărcarea şi utilizarea aplicaţiei TikTok membrilor guvernului american,angajaţilor săi cât și senatorilor americani

0
212

Senatul SUA a adoptat joi în unanimitate un proiect de lege care interzice descărcarea şi utilizarea aplicaţiei TikTok, pe orice aparat furnizat de guvernul american angajaţilor săi sau membrilor Congresului –a relatat AFP. Rețeaua TikTok este controlată de grupul chinez ByteDance.

„TikTok reprezintă un risc major pentru securitate şi nu îşi are locul pe aparatele guvernului”, a scris pe Twitter serviciul de presă al senatorului republican Josh Hawley, co-autor al textului.

După adoptarea sa în Senat, controlat de republicani, acest text urmează să fie aprobat de Camera Reprezentanţilor, cu majoritate democrată, pentru ca preşedintele Donald Trump să îl poată promulga.

Ce presupune acest lucru?

Textul interzice angajaţilor guvernului american, dar şi aleşilor Congresului, angajaţilor Congresului sau responsabililor şi angajaţilor întreprinderilor publice, să descarce sau să utilizeze TikTok sau orice aplicaţie dezvoltată de ByteDance sau orice agenţie deţinută de ByteDance pe un aparat furnizat de Statele Unite sau de o agenţie guvernamentală”.

Singurele excepţii permise: activităţile legate de securitate cibernetică, informaţii sau aplicarea legii şi a măsurilor disciplinare.

Scurt istoric

Președintele SUA Donald Trump și secretarul său de stat, Mike Pompeo, au gravitat pe interdicția potențială de a limita și cenzura platforma online Tik Tok încă de la începutul lunii iunie.De altfel, concernul media american Fox News a raportat faptul că Donald Trump a afirmat că „interdicția ar fi„ una dintre multe ”opțiuni de a pedepsi China pentru răspunsul său la coronavirus.”

O altă posibilitate și explicație pentru această măsură ar fi fost demonstrată de acțiubea comună a utilizatorilor de TikTok care ar fi putut ajuta la sabotarea manifestării lui Donald Trump din Tulsa, Oklahoma, în iunie, la care a participat un număr restrâns de oameni. Utilizatorii TikTok ar fi rezervat locuri fără nici o intenție de a merge efectiv, iar mitingul a avut doar 6.200 din 19.000 de locuri completate.

Campania lui Donald Trump a crezut că poate aduna peste un milion de oameni care își doreau locuri, iar eforturile false de rezervare ale utilizatorilor TikTok au contribuit la acest rezultat. Prin urmare, este posibil ca platforma TikTok să nu fie printre preferatele lui Trump. Nu este surprinzător că orice posibilitate de interzicere nu corespunde celor mai fanatici utilizatori ai TikTok care sunt adolescenții. Recent, pe măsură ce un potențial dușman a devenit destul de probabilvanihilat și cenzurat, adolescenții care folosesc TikTok s-au reunit pentru a revizui aplicațiile mobile ale lui Donald Trump, ceea ce a determinat scăderea ratingului acestuia

Caz concret

 „De ce interzici TikTok?” solicită o recenzie de o stea în Magazinul de aplicații iOS de la „YeeterQueen” postat recent. „Există atât de multe lucruri care sunt mai importante decât o aplicație. A spune că vrei să faci din America mare din nou, dar (…) dacă înțelegi cât de puternici suntem, ar trebui să iei în considerare. Mai avem mai multe aplicații precum Twitter, Instagram, Facebook și multe altele. Îmi pare rău că credeți că ne puteți opri ștergând o aplicație. ”

TikTok are un succes global masiv Aplicația a avut aproape 700 de milioane de descărcări în 2019 și a crescut și mai rapid în aceste opt luni din 2020. În urmă cu doar o săptămână, concurentul TikTok, Triller, a declarat că TikTok va fi interzis în SUA, iar în această săptămână Triller a depus o acțiune privind încălcarea dreptului de autor împotriva TikTok. De asemenea, proprietarul platformei  Triller a  spus că, deoarece ByteDance este din China, nu trebuie să existe nicio așteptare de confidențialitate în aplicație.

În loc de concluzie 

Este adevărat, cu toate acestea, a existat o îngrijorare legitimă cu privire la TikTok pe toate fronturile și forumurile guvernamentale a informațiilor  confidențiale și cele direct legate de securitate. Printre alte aplicații precum LinkedIn, aplicația TikTok a verificat informațiile de pe contul oricărui utilizator de pe iOS, unde datele merg atunci când sunt direct copiate pentru a le lipi în altă parte.

Compania a spus că este o eroare și a remediat-o. Nu este clar de ce Donald Trump nu ar fi în favoarea unei companii americane care cumpără TikTok și să se asigure că toate datele rămân pe serverele locale.

Cu toate acestea, președintele pare foarte ferm în dorința sa declarată: „În ceea ce privește TikTok, le interzicem din Statele Unite”, a declarat Trump, conform domnului David Cloud” de la L.A. Times. În plus, președintele a spus că este capabil să realizeze acest lucru prin ordin executiv, fapt demonstrat în prezent.

Secretarul de stat american Mike Pompeo a declarat în urmă cu 36 de ore că „Statele Unite doresc să interzică pe telefoanele americane nu numai aplicaţiile TikTok, ci şi alte aplicaţii chineze considerate ca fiind un risc pentru securitatea naţională.”

Sursa foto: https: // google.com

Acest material a fost realizat de către Prof.Dr.Daniel Mihai CNA Regina Maria Constanța redactor șef al platformei media independente Criteriul Național, redactor permanent al ziarului Nationalul.ro și redactor șef adjunct al emisiunilor moderate de către domnul jurnalist Paul Iurea la televiziunea liberă Nașul tv 

 

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here