Despre Biserica Scientologică, secta extrem de periculoasă și adevarata pepinieră a Illuminati și Bisericii sataniste din prezent

0
774

Biserica Scientologică este alcătuită dintr-un grup de entități corporative interconectate și alte organizații dedicate practicii, administrării și diseminării Scientologiei. Aceasta este diferit definită ca un cult, o afacere sau o nouă mișcare religioasă.

 

Ce este Scientologia?

Scientologia este o mișcare religioasă esoterică controversată, creată în 1952 de către scriitorul american de literatură științifico-fantastică L. Ron Hubbard (1911–1986) ca o continuare a dianeticii, create tot de el. Conform dovezilor existente, în 1950, Hubbard a publicat „Dianetics-The Modern Science of Mental Health”, iar în 1953 a organizat Biserica Scientologică.Este uneori numită pe drept cuvânt „sectă”.Sediul organizației este la Los Angeles.

Care este rolul lor?

Scientologia susține că practicile și credințele sale se bazează pe cercetarea științifică. În realitate, este vorba despre o combinație dintre filozofia orientală și cercetările personale ale lui Hubbard efectuate în mai multe domenii și informațiile revelate în urma „audierilor„. „Audierea” este examinarea vieții prezente sau a „vieții anterioare” a membrilor grupării religioase.

Organizația nu publică date oficiale globale referitoare la numărul membrilor. Reprezentanții organizației dau uneori cifre pe țară, uneori fac estimări globale (de ordinul milioanelor). Organizația îi consideră membri pe toți cei care au participat vreodată la cursuri organizate de ea.Surse independente consideră că numărul total al membrilor este probabil undeva între câteva zeci de mii și ceva mai mult de 100.000 de membrii.

Biserica scientologică se pretinde a fi o civilizaţie fără criminali şi fără război, „un loc în care cei capabili pot prospera, iar cei cinstiţi au drepturi”, spunea fondatorul acestei religii, Ron Hubbard.
Reguli absurde
Unele reguli din Biserica Scientologică frizează ridicolul și logica. De exemplu, omul este… propriul Dumnezeu.Poate fi cel mai important obiectiv al celor care fac parte din Biserica Scientologică .În accepțiunea lor, centrul de greutate se leagă de purificarea totală a sufletului şi eliberarea acestuia de orice regulă a Universului şi a timpului.
În multe privinţe, scientologia poate fi considerată o prelungire a vechilor gnostici De altfel, deoarece ambele culte religioase nu consideră că Dumnezeu poate fi Creatorul lumii, dacă aceasta este atât de rea. Prin urmare, în optica scientologilor, omul ar fi propriul Dumnezeu.
Alte reguli din Biserica Scientologică includ noțiuni extreme precum violența şi sclavia.
După divorţul lui Tom Cruise-considerat a fi drept Mesia acestor rătăciți, presa din toată lumea a scris despre existenţa unei tabere izolate a Bisericii Scientologice, denumită Gold Base. Aici membrii acestei grupări sunt ţinuţi aproape în sclavie. Această bază este localizată în statul California.Puteți să vă imaginați cum anume arată această tabără ultra-modernă, care dispune inclusiv chiar și de un buncăr militar ultra-securizat . Cei care ajung aici au interzis să facă copii şi sunt plătiţi cu doar 50 de dolari.
Potrivit ediției electronice a prestigiosului cotidian britanic Daily Mail, autorităţile americane au dispus deseori cercetări la această tabără, existând suspiciuni că membrii acestei organizaţii sunt angrenaţi în activităţi ilegale precum traficul de persoane.
 O altă regulă din Biserica Scientologică se referă la îngrădirea libertăţii.Adepţii Bisericii Scientologice susţin deseori că organizaţia din care fac parte luptă împotriva oprimării sociale, precum şi împotriva medicilor, a psihiatrilor şi a industriei farmaceutice.
Cei care doresc să atingă un nivel cât mai înalt de „purificare” sunt îndemnaţi să se căiască într-un loc izolat din tabără, denumit „Groapa”. Acolo, circa 100 de membri ai acestei religii sunt forţaţi să rămână împreună o noapte, să mănânce resturi, să doarmă pe pământ şi să se lase supuşi unor practici perverse.
De asemenea, în ceea ce privește viața și înțelesurile asupra procesului de perpetuare, în Biserica Scientologică există consilierea maritală.În cadrul acesteia, membrii care se căsătoresc trebuie să îşi jure credinţă toată viaţa şi să respecte angajamentele asumate chiar şi când vâlvătaia romantismului nu mai există între cei doi parteneri. Mai mult decât atât, cuplurile care doresc să divorţeze sunt, înainte de toate, incluse într-un program de consiliere maritală şi conectate chiar la un dispozitiv care poate detecta gândurile neexprimate, susţin adepţii scientologiei.
 Șocant sau nu, în cadrul opac și deosebit de restrictiv al acestei secte, se aplică tratament brutal pentru copii.Chiar dacă pare greu de crezut, copiii care ajung în taberele deţinute de Biserica Scientologică sunt trataţi mai degrabă ca nişte sclavi şi izolaţi de rudele acestora.
După ce sunt obligaţi să depună un jurământ de credinţă, minorii au parte de o îndoctrinare religioasă, conform dogmelor Bisericii Scientologice. Cei care doresc să plece din tabără sunt supuşi la violenţe fizice şi chiar abuzuri psihice.
 Metode de recrutare
De cele mai multe ori, recrutarea a noi membri pentru Biserica Scientologică se bazează pe un test de personalitate de 200 de întrebări, denumit Oxford Capacity Analysis (OCA). Cu toate acestea, testul nu are vreo legătură cu celebra universitate britanică.

Scientologia este o religie dificil de rezumat. Scientologia a dobândit popularitate datorită unor celebrități de la Hollywood care au îmbrățișat-o. Scientologia a fost fondată în 1953, de către autorul de ficțiune L. Ron Hubbard, la doar patru ani după ce a făcut afirmația: „Mi-ar plăcea să lansez o religie – de acolo ies banii.” Acolo a găsit și el bogăția, din moment ce Hubbard a devenit în cele din urmă multimilionar.

Scientologia învață că omenirea este o ființă nemuritoare (numită un Thetan), care nu provine de pe această planetă, și că omul este prins de materie, energie, spațiu și timp (MEST). Pentru un scientolog, eliberarea vine printr-un proces numit „verificare”, prin care „engramele” (în esență, amintiri de dureri din trecut și inconștiență, care creează blocaje de energie) sunt îndepărtate. Verificarea este un proces de lungă durată și poate costa sute de mii de dolari. Când, în cele din urmă, toate engramele sunt îndepărtate, Thetanul poate controla din nou MEST-ul, în loc ca acesta să îl controleze pe el. Până la eliberare, fiecare Thetan se reîncarnează în mod constant.

Rolul ocult

Scientologia este suspectată sau pe deplin responsabilă, fiind acuzată de către unii observatori și exegeți ai acestora că a fost inspirată de către sfera de influență ocultă.De asemenea, există nenumărate dovezi care certifică faptul că a împărtășit elemente cu o serie de sisteme ezoterice sau oculte. Fondatorul scientologiei, L. Ron Hubbard, a afirmat că a avut o experiență aproape de moarte în 1938, care l-a inspirat să scrie lucrarea intitulată „Excalibur”- un manuscris nepublicat bazat pe revelațiile din experiență. În 1945–46, Hubbard a fost implicat și Jack Parsons, un pionier american al rachetelor care a fost și un Thelemit devotat și membru al Lojii Agape din ordinea magică a satanistului Aleister Crowley. De altfel există și legături cu teribilul ordin Ordo Templi Orientis, din Pasadena, California.

Fiul cel mai mare al lui Hubbard, Ronald DeWolf, a relatat o poveste conform căreia L. Ron Hubbard „l-a descoperit pentru prima dată pe Magick” la vârsta de șaisprezece ani, când a citit „Cartea Legii” a lui Aleister Crowley-fondatorul Bisericii sataniste. De altfel el a comandat ordine antice și mistice precum Rosae Crucis (AMORC) în 1940, completându-și primele două diplome de neofit. Potrivit acestuia, apartenența și influența lui Hubbard a crescut vizibil încă din data de 5 iulie 1940.

Hubbard a fost cunoscut asociaților săi la sfârșitul anilor 1940 ca un hipnotizator talentat. În acea perioadă, el a lucrat la Hollywood, pozând ca mim sau swami. Surse din Biserica scientologica au spus că experiența lui Hubbard cu hipnoza a dus la descoperirea principiilor dianeticii ca tehnică de rezolvare a problemelor omului.

Într-o scrisoare din 1949 către Forrest Ackerman, Hubbard promitea că viitoarea sa lucrare îi va oferi lui Ackerman puterea de a „viola femeile fără să le știe, să comunice mesaje de sinucidere inamicilor tăi în timp ce dorm,” cât și „să vândă Arroyo Seco Parkway primarului în numerar, să evolueze cel mai bun mod de a proteja sau distruge comunismul „. Hubbard a recunoscut că „nu a hotărât dacă va distruge Biserica Catolică sau doar să înceapă una nouă”.

În 1950, Hubbard a publicat un articol intitulat „Dianetica: evoluția unei științe” în revista Astounding Science Fiction. În acel articol, Hubbard discută despre utilizarea hipnozei, scrierii automate, vorbirii automate și clarviziunii. Autorul Jon Atack a remarcat că Hubbard pare să aibă un interes special pentru zeița romană „Diana” . În 1946, folosind bani de la Jack Parsons, Hubbard a achiziționat o barcă numită „Diane”.În 1952, Hubbard a numit-o pe fiica sa Diana. Mai târziu, Hubbard a numit o navă de orgă marină „Diana”. De aceea se speculează că „Dianetica” ar putea fi un „dublu-entendent” și remarcă existența practicii oculte anterioare a Dianismului.

Dogma și aberațiile acestor scientologi

În mod cu totul fățiș, Scientologia neagă în mod categoric existența Dumnezeului Treimic revelat în cadrul Bibliei.Totodată refuză și neagă existența Cerului, a Raiului  și a Iadului. Pentru un scientolog, Iisus Cristos a fost doar un învățător bun, care, din nefericire, a fost condamnat la moarte în mod eronat. Scientologia se deosebește de creștinismul biblic în dreptul fiecărei doctrine importante.

De altfel, pentru o mai bună înțelegere și clarificare, unele dintre cele mai semnificative deosebiri în raport cu creștinismul sunt noțiunile de Dumnezeu, Iisus Hristos,păcat și mântuire.

În ceea ce privește în a-L defini pe Dumnezeu, Scientologia crede că există mai mulți dumnezei și că unii dintre ei sunt mai presus decât ceilalți. Creștinismul biblic, pe de altă parte, Îl recunoaște pe singurul Dumnezeu adevărat, care ni S-a revelat pe Sine în Biblie și prin Iisus Cristos. Aceia care cred în El nu pot crede conceptul fals de Dumnezeu, așa cum este învățat în scientologie.

De asemenea, Îl minimalizează pe Fiul Lui Dumnezeu-pe Iisus Cristos.La fel ca alte culte, scientologia neagă divinitatea lui Hristos. În loc să aibă o vedere biblică cu privire la cine este Hristos și ce a realizat El pentru a noastră mântuire, ei îi atribuie caracteristicile unui fel de dumnezeu mai mic, care, în decursul anilor, a dobândit un statut legendar.

Sfânta Scriptură învață în mod clar că Iisus a fost Dumnezeu în carne și oase și, prin întruparea Sa, El a putut să devină jertfa pentru păcatele noastre. Numai prin moartea și învierea Mântuitorului Iisus Hristos putem avea nădejdea vieții veșnice împreună cu Dumnezeu Tatăl și Duhul Sfânt

În ceea ce privește păcatul, rătăciții de scientologi cred în bunătatea inerentă a omului și învață că este josnic și cu totul vrednic de dispreț să-i spună unui om că trebuie să se pocăiască sau că este rău. De cealaltă parte,creștinismul învață că omul este păcătos și că singura speranță pentru el este să Îl primească pe Iisus Cristos ca Domn și Mântuitor al său (Romani 6.23).

Despre mântuire Scientologia crede în reîncarnare și că mântuirea personală în timpul vieții este eliberarea din ciclul nașterii și al morții asociat reîncarnării. Adepții ei cred că practicarea religioasă a tuturor credințelor este calea universală înspre înțelepciune, înțelegere și mântuire. În contrast cu aceasta, creștinismul autentic învață că există o singură cale de mântuire, și aceea este prin Iisus Cristos. Isus Însuși a spus: „Eu sunt Calea, Adevărul și Viața. Nimeni nu vine la Tatăl, decât prin Mine” (Ioan 14.6).

Lucrări profetice, anti-hristice

„Afirmațiile” este un document scris si atribuit lui Hubbard la sfârșitul anilor 40, cu câțiva ani înainte de a înființa Dianetics (1950) sau Biserica Scientologică.(1952). ” Afirmațiile”par să fi fost destinate a fi utilizate ca formă de auto-hipnoză. Multe sugestii îl încurajează pe Hubbard să creadă în propriile sale puteri oculte: „Că eu cred în zeii mei și în lucrurile spirituale”. „Că lucrarea mea magică este puternică și eficientă”. „Ești psihic”.

Mai multe sugestii fac referire la un spirit, presupus ” înger păzitor”: „Puteți face scriere automată ori de câte ori doriți. Nu vă pasă ce apare pe hârtie când vă dictează Gardianul.” „Nimic nu poate interveni între tine și tutorele tău. Nu poate fi strămutat deoarece este prea puternic. Nu te controlează. Te sfătuiește.”

„Cel mai palpitant lucru din viața ta este dragostea și conștiința ta de gardianul tău.” „Poți vorbi cu ea și auzi-i vocea mai presus de toate celelalte”.

O altă sugestie implică numerologia, incluzându-se ideea „că numerele 7, 25 și 16 nu sunt ghinioniste sau rele pentru mine”.

Mai mult decât atât, funcționarea nivelului opt (VIII) din Thetan- „Paradisul ” lor- este cel mai înalt nivel de audit în scientologia post-modernă. De aceea, este cunoscută sub numele de „Adevărul dezvăluit”. Inițial, a fost lansat pentru a selecta oamenii științificii cu rol notoriu public sau de rang înalt încă din anul 1988.

În OT VIII, datat din anul 1980, Hubbard explică cât de limpede, cu o condiție și anume că documentul va fi destinat circulației numai după moartea sa. Scopul său principal se rezumă la modalitatea  de a explica povestea nevăzută a vieții părintelui fondator, a infamului Hubbard. Cu lux de amănunte, Hubbard dezvoltă faptul că cititorul a „auzit fără îndoială bucăți de date de-a lungul anilor care au arătat o realitate mai nevăzută a misiunii mele aici pe Pământ”, dar „povestea nu a fost niciodată scrisă, nici rostită … Abia acum o simt sigur pentru a elibera informațiile „.

În această tenebroasă lucrare, Hubbard menționează Cartea Apocalipsei și profeția ei dintr-o perioadă în care „un arhi-dușman al lui Hristos, denumit Antihrist, va domni”. Potrivit lui Hubbard, „Antihristul reprezintă forțele lui Lucifer”. Hubbard a lăsat scris următoarele: „Misiunea mea s-ar putea spune că îndeplinește promisiunea biblică reprezentată de această scurtă perioadă anti-Hristos”. În documentul păstrat și editat într-un tiraj destul de limitat, Hubbard învață, de asemenea, că „istoricul Iisus nu a fost aproape figura sfințită” deoarece „[el] a fost făcut să fie. Pe lângă faptul că era un iubit al băieților și bărbaților tineri. El a fost dat unor izbucniri incontrolabile de temperament și ură.”

Asemenea blasfemii propagate și transmise de acest demn prooroc mincinos al Satanei au fost postat pentru prima dată pe internet în anul 1995 ca parte a lucrărilor Fishman. Biserica Scientologică a negat și continuă să nu admită autenticitatea documentului, deși membrii „nobili” au descris primirea documentului ca parte a instruirii lor pentru gradul de OT8.

A fost și cazul lui George White, un om de știință public care a primit documentul OT8 în vara anului 1988, și a afirmat că axesta este autentic.

Frank Oliver, fost director operativ la Biroul de Afaceri Speciale al Scientologiei, relatează că a descoperit documentul în arhivele bisericii. Jesse Prince, fostul al doilea comandant al Centrului de Tehnologie Religioasă  Scientologică , relatează că OT8 a fost revizuit după ce primii participanți au fost realmente „îngroziți” de conținut.

Crucea de trandafiri cu opt vârfuri este un simbol folosit în Ordinul ermetic al „zorilor de aur.”Savanții speculează crucea de la Biserica Scientologică s-ar fi putut inspira din utilizarea lui Aleister Crowley a Crucii Trandafirilor.

Mirajul banilor, al celebrităților și al „misticului” Hollywood

Această teribilă și mincinoasă bi­serică se implică în tot felul de producţii finanţate chiar de către bogații membrii ai organizaţiei. Şi lista habotnicilor din „capitala filmului”- Hollywood nu se rezumă diar la „Mesua” Tom Cruise!

După ce a donat 10 milioane de dolari organizaţiei, Nancy Cartright – vocea perso­najului Bart Simpson – a strâns neîncetat do­naţii pentru biserică, pe când actrița Juliette Lewis şi-a petrecut bună parte din timp condamnând activitatea – şi chiar existenţa! – companii­lor farmaceutice.

Este pe deplin interesant că scientologii nu apelează la anumite medicamente nici măcar când viaţa le este în pericol. Totuşi, scientologia şi Hol­lywoodul au mai multe în comun decât nişte staruri de renume mondial. Atât biserica, cât şi Cetatea Filmului sunt nişte entităţi – ca să nu le spunem chiar business-uri – extrem de prospere, care întorc sutele de milioane de dolari cu lopata şi care îşi au sediul central în California. Mai mult de-atât, ambele cred neţărmurit în puterea unor poveşti (eventual cu happy end) spuse de persoane cunoscute, cu care publicul larg se poate identifica sau la care poate măcar aspira.

„Există anumite persoane pe pământul acesta care sunt as­cultate de toată America sau chiar de întrea­ga lume“, îi încolţise fondatorului scientolo­giei ideea asocierii cu elita hollywoodiană. Aşa a luat naştere ceea ce se numește și.la ora actuală Proiectul Celebritate, care a fost gândit de actualul lider al organizaţiei, David Miscavige, în aşa fel încât nume grele din showbiz-ul american să fie atrase în nu­măr cât mai mare către scientologie.

Poate vă veți întreba, pe deplin justificat cum anume. În primul rând, de-a lungul a trei decenii au deschis o mulțime de centre religioase în Los Angeles, locul unde există cele mai multe celebrităţi pe metru pătrat, şi le-au facilitat acestora accesul în organiza­ţiile cu pricina, oferindu-le până şi cursuri de actorie, pe lângă îndoctrinarea implicită.

De fapt, cinematografia a fost încă din start percepută ca mijloc eficient de propagandă a bisericii. Actualul lider al organizaţiei a reuşit să urce în ierarhie pornind de la practicarea meseriei de cameraman chiar în incinta in­stituţiei .Sunt notorii cei care au sesizat că acesta a realizat câteva filmări in-house pentru fondatorul sectei, iar John Travolta a combinat (nefericit) profesia lui cu interese­le şi orgoliile scientologilor de top .Cu alte cuvinte a produs şi a jucat în Battlefield Earth, o adap­tare de 73 de milioane de dolari a romanului lui Hubbard, pe care actorul a catalogat-o drept un „Pulp Fiction al anilor 3000“.

De-aici, îmi place să cred că dumneavoastră veți sesuza și tre­cem peste faptul că celebrul Quentin Tarantino -regizorul adevăratului blockbuster Pulp Fic­tion-n-ar accepta cu zâmbetul pe buze com­paraţia înjositoare.De aceea ajungem la concluzia că niciun proiect sponsorizat de scientologi, oricât de ofertant ar fi el, nu-i poate deter­mina, totuşi, pe membrii de vază ai bisericii să-şi arate afilierea la scientologie. Cel puţin, nu aşa de public şi de pătimaş precum o face și în prezent excentricul și pe deplin habotnicul „Mesia” Tom Cruise.

După o îndoctrinare făcută progresiv timp de trei decenii, apar tot mai multe celebrităţi care au cam început să știrbeasca din temelii ideologia deja controversată a acestei religii şi reputaţia unor ex-lideri spirituali.

Poate că vremea aşteptărilor nu e atât de departe şi lepădarea unor superstaruri precum Tom Cruise şi John Travolta de religia care este acuzată că propovăduieşte practici ilegale şi imorale se va produce în viitorul apropiat.

Până la acel moment ei rămân devotaţi acestei periculoase înșelări.Tom Cruise, John Travolta, Kelly Preston şi Kirstie Alley salutau entuziaşti deschiderea unui nou sediu scientologic în California în anul 2001.Credinţa lor a rămas la fel de neclintită şi-n ziua de azi!

La sfârşitul lunii octom­brie a anului 2017, presa americană anunţa triumfător faptul că fosta soţie a lui El­vis Presley, Priscilla (în vârstă de 72 ani), renunţa la scientologie, după 40 de ani. „Gata, m-am săturat!“, le-ar fi spus ea apropiaţilor ei, care vedeau posibilă retragerea vedetei din organizaţia religioasă, având în vedere că şi fiica sa, Lisa Marie (în vârstă de 49 ani), a refuzat acum câţiva ani să prelungească valabilitatea cardului ei de membru.

În pofida faptului că ştirea a fost infirmată chiar a doua zi de către reprezentantul Priscillei, nu putem să nu constatăm că tot mai multe ve­dete iau în calcul distanţarea de religia care a îndoctrinat Hollywood-ul la cel mai înalt nivel şi a făcut din cei mai de seamă rezidenţi ai Los Angeles-ului nişte practicanţi habotnici. Iar asemenea circumstanţe nu pot decât să faciliteze autoexcluderea unor membrii VIP, precum Tom Cruise şi John Travolta, din sec­ta care a pus stăpânire pe întreaga lor viaţă.

 

În loc de concluzie

Scientologia este o religie care costă foarte scump, în ceea ce privește accesibilitatea pentru a o urma. Fiecare aspect al scientologiei are un fel de taxă asociată. De aceea, „stranele” scientologiei sunt ocupate doar de către cei foarte bogați. Este, de asemenea, o religie foarte strictă și foarte represivă, cu precădere îndreptată împotriva celor care încearcă să abandoneze învățăturile și membralitatea ei. „Scripturile” religiei se rezumă doar la scrierile și învățăturile lui L. Ron Hubbard.

Cu toate că scientologii vor pretinde că scientologia este compatibilă cu creștinismul, Biserica Ortodoxă combate absolut toate credințele pe care le au aceștia. Sfânta Tradiție ne învață că Dumnezeu este suveran și singurul Creator al Universului (Geneza 1.1).Totodată, omenirea a fost creată de Dumnezeu (Geneza 1.27) și singura mântuire existentă pentru om este prin har, prin credința în lucrarea terminată a lui Iisus Cristos (Filipeni 2.8).

Creștinii ortodocși cred cu tărie că mântuirea este un dar gratuit și oamenii nu pot face nimic să îl câștige (Efeseni 2.8-9); dar și că Mântuitorul nostru Iisus Hristos este viu și stă acum la dreapta Tatălui (Fapte 2.33, Efeseni 1.20, Evrei 1.3), așteptând momentul în care Își va aduna oamenii la Sine, ca să locuiască o veșnicie împreună cu El în cer (Apocalipsa 20.15).

Comparând învățăturile scientologiei cu cele ale Bibliei, vedem că ele nu au aproape nimic în comun. Scientologia doar îndepărtează de Dumnezeu și de viața veșnică. Cu toate că uneori își deghizează credințele într-un limbaj care sună la fel ca cel creștin, scientologia este, de fapt, diametral opusă creștinismului în ceea ce privește fiecare credință de bază. În mod clar și categoric, scientologia nu este o religie creștină.

Sursa foto: https:// google.com

Acest material a fost realizat de către Prof.Dr.Daniel Mihai CNA Regina Maria Constanța redactor șef al platformei media independente Criteriul Național, redactor permanent al ziarului Nationalul.ro și redactor șef adjunct al emisiunilor moderate de către domnul jurnalist Paul Iurea la televiziunea liberă Nașul tv

 

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here