Denigrarea la ordin a mișcării conservatoare pro-familie în România

0
519

Ceea ce se petrece la ora actuală în societatea românească întrece orice fel de măsură și bun simț. De aceea, înainte de toate, pentru a identifica cauza, trebuie să ne readucem aminte cum în urmă cu ceva ani buni, doamna ex-procuror KGB și ajutătoare a Sistemului corupt- Monica Macovei, fost europarlamentar- a eliminat din Codul Penal infracțiunea de insultă, calomnie și denigrare. De atunci, majoritatea românilor acceptă orice vine din partea străinilor și aceștia se cred judecători și procurori. Ei,cu nonșalanță denigreaza persoane și cauze imputându-le că ar fi vinovați pentru orice fel de fapte închipuite cu rea credință. Aceste persoane nu fac numai atac doar la persoană așa spus vinovată, ci atacă și familia, prietenii, fără să dea în judecată persoana, pentru a fi judecat de o instanță constituțională cum este și normal într-o țară democratică și dreaptă.

Un asemenea caz îl reprezintă fundația Friedrich Ebert-Stiftung, un think tank al socialiștilor germani. Ei denigrează mișcarea conservatoare din România în ultimul ei studiu despre mișcarea conservatoare română.bStudiul este intitulat „Conservatorismul Insurgent din România.” Printre cei vizați este și mișcarea conservatoare, pro-familie românească. Studiul a fost publicat în luna iunie a acestui an, iar autorul lui este un conferențiar universitar din Iași.

Aici puteți lectura această mascaradă ingenios prelucrată, pe deplin ostilă și deosebit de pătimașă…

Pamfletul socialiștilor germani

Cu toate că denigrează, studiul e un plus din câteva puncte de vedere. În primul rând, studiul denotă că mișcarea conservatoare din România deține notorietate europeană, fiind cunoscută și în Statele Unite ale Americii. În al doilea rând, studiul e relevant pentru că mișcarea conservatoare din România, așa cum e ea descrisă în studiul doamnei Mărgărit, nu include partidele politice din România care pretind a fi conservatoare ori de dreapta, cum ar fi USR, PNL, ALDE, PMP. Din acestea putem deduce că, în opinia autoarei, aceste partide nu sunt conservatoare.

În al treilea rând, studiul e notabil pentru că este unul din puținele studii cunoscute și publice care discută despre dreapta conservatoare din România. Din când în când, forurile europene discută diversele grupuri conservatoare din România, într-un spirit disprețuitor, dar studiile care în mod specific se focalizează asupra mișcării conservatoare din România încă sunt extrem de puține. Iar cele care există, sunt scrise în marea lor majoritate de intelectuali de stânga și deci, dintr-un unghi părtinitor.

Părțile slabe ale studiului sunt destul de multe. În primul rând, e ușor de intuit că autoarea studiului nu are tangențe directe cu mișcarea conservatoare din România. Este realmente sfidător cum de fapt autoarea acestui studiu pseudo-științific  nu are nicio persoană ori jurnalist cunoscut care să se fi documentat despre acest subiect.

Este lucru bine știut că toți cei care scriu nu îi cunosc pe adevărații conservatori și nici nu par interesați să cunoască mișcarea conservatoare în mod firesc, direct. Aceștia preferă să preia tot ceea ce citesc și se răspândește sporadic în presă ori aud despre acest subiect „pe la colțuri” ori citesc pe siturile web, în rețelele media. Studii bazate pe astfel de informații și din auzite sunt din start deficitare și deloc credibile.

Din aceste considerente, am realizat această cercetare și am rămas neplăcut surprins, nedumerit de ce anume jurnaliști străini ori intelectuali din alte țări ne contactează din când în când să discute în mod direct subiectul conservatorismul din România, dar cei din România nu fac vreun pas.

Grupurile țintă pentru denigrare

Grupurile țintă pentru calomniere sunt Coaliția pentru Familie, Alianța Familiilor din România, Asociația Pro-Vita, Asociația Darul Vieții, Asociația Părinților pentru Ora de Religie, Alianța Părinților.

De aceea, să nu ne mai more deloc faptul că numiți printre promotorii conservatorismului insurgent sunt personalități precum Mihai Gheorghiu, Dan Puric, Petre Costea, Bogdan Stanciu. Absenții din listă sunt mulți intelectuali bine cunoscuți în România care se poziționează prin discurs, dar nu prin acțiuni, ca fiind conservatori. Iar aici se poate intui și de ce, din moment ce  extremiștii „progresiști” nu se răfuiesc cu intelectualii conservatori, ci cu organizațiile care, asemenea celor menționate, efectiv luptă pentru implementarea principiilor și valorilor conservatoare și creștine în structurile politice și constituționale ale țării.

Considerații subiective

Autoarea are dreptate în acest sens, din punct de vedere al prezentării deformate a organizațiilor mai sus amintite și persoanele înfierate în eseul ei sunt persoane active la nivel de acțiuni concrete pentru promovarea intereselor creștine în România, spre deosebire de ceilalți. Organizațiile pro-familie pot lista zeci de acțiuni concrete pe care le-au întreprins pentru promovarea intereselor comunității creștine din România, dar cei care doar prezintă un discurs conservator, nu.

O altă critică la adresa eseului, pe lângă faptul că abordează un subiect în care nu are expertiză, este libertatea cu care autoarea aplică etichete calomniatoare persoanelor și grupurilor pro-familie din România. Unele sunt chiar pe deplin ofensatoare, fiind luate la întâmplare din limbajul și vocabularul iresponsabil al stângii politice.

Etichetarea ostilă a mișcării conservatoare

Prima etichetă, care de fapt este și o concluzie, este că grupurile conservatoare „contestă – cu o eficiență surprinzătoare – principiile de bază ale modernității capitaliste și ale liberalismului democratic”.Iar aceasă afirmație este una  calomniatoare, pe deplin nedreaptă.De altfel, poate fi interpretată în cheia non-sensului, una iremediabil deplasată. Până și afirmația că organizațiile pro-familie din România și milioanele de cetățeni ai României care își exercită drepturile constituționale în spațiul public cum socotesc ei de bine ” sunt un pericol la adresa democrației ori contestă democrația” este una stupefiantă. Afirmația este extremă și intolerantă la adresa cetățenilor care au o viziune diferită privind interesele lor și ale familiilor lor.

De asemenea, cea mai scandaloasă afirmație este că grupurile pro-familie sunt „responsabile pentru ‘normalizarea’ ideilor de extremă dreapta în societate”. Cei peste trei milioane de români care au votat la referendumul din 2018 sunt astfel etichetați, în masă, ca fiind extremiști de dreapta, iar această calomnie colectivă este difuzată în tot spațiul românesc cu sprijinul financiar al socialiștilor germani. Ceea ce face acest eseu un caz clasic de trafic de influență.

În plus, mișcarea conservatoare e acuzată de „iliberalism”, o etichetă aplicată zilnic Poloniei, Ungariei și tuturor grupurilor conservatoare de pe continent.

Etichetele de „extremiști” sunt aplicate cu sârguință de autoare, nu doar grupurilor conservatoare din Romania, ci și grupurilor conservatoare din afara ei. Asociația avocaților creștini Alliance Defending Freedom e numită, în mod iresponsabil, ca fiind o „organizație creștină de extremă dreapta ce militează pentru supremația rasei albe”.

ADF nu este o organizatie extremistă. ADF pledează cazuri la Tribunalul Suprem al SUA iar avocații organizației sunt creștini și pledează interesele constituționale ale creștinilor din America și Europa.

Autoarea înfierează și organizația Liberty Council din care face parte eminentul avocat creștin româno-american Harry Miheț. Fapt binecunoscut este că domnul Miheț are o notorietate atât în România  cât și în spațiul internațional. A reprezentat cauze creștine majore în tribunalele SUA, inclusiv cazul bisericilor române din Chicago pentru deschiderea bisericilor în vremea pandemiei.

Este josnic și incredibil cum anume autoarea denumește organizația European Center for Law and Justice „anti LGBT și anti-avort”. Cuvântul „anti” e folosit de 39 de ori în eseul autoarei: anti-LGBT”, „anti-avort,” etc., în timp ce „progresiștii” sunt „pro”.

ECLJ este o organizație credibilă de avocați creștini sofisticați și inteligenți care de decenii pledează cazurile intereselor creștinilor din Europa în Curtea Europeană a Drepturilor Omului.

În loc de concluzie

Trăim în vremuri tulburi, pe deplin viciate , pe deplin terfelite de către tot felul de dușmani și atei. Avem nevoie de multă atenție, solidaritate și reacție adecvată la toate aceste provocări.Suntem capabili ca să scăpăm de asemenea dușmani care ne destabilizează și decredibilizează cu studii pseudo-științifice toate valorile morale și creștine.

Mereu suntem asediati, trivializați și tot ei se schimbă cu viteza luminii, în funcție de interese… spre rău. Este important și necesar să luăm atitudinea necesară și să ne reamintim periodic de principiile fundamentale și punctele cardinale valorice care sunt comune tuturor creștinilor din România .De aceea trebuie sa fim demni și fermi, mereu pregătiți să afirmăm valorile creștine în viața publică a țării noastre blagoslovite de Bunul și Adevăratul Dumnezeu- România.

Așa să ne ajute Dumnezeul Treimic,Tatăl,Fiul și Duhul Sfânt.

Sursa foto: https:// google.com

Acest material a fost realizat de către Prof.Dr.Daniel Mihai CNA Regina Maria Constanța redactor șef al platformei media independente Criteriul Național, redactor permanent al ziarului Nationalul.ro și redactor șef adjunct al emisiunilor moderate de către domnul jurnalist Paul Iurea la televiziunea liberă Nașul tv 

 

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here