Monotonia, printre alti factori, afecteaza de obicei orice relatie. Din fericire, exista modalitati de a mentine vie flacara iubirii si de a reaprinde pasiunea.
Mentinerea pasiunii in partenerul tau poate fi, in multe cazuri, o sarcina dificila. De-a lungul anilor, problemele nerezolvate si lipsa de timp afecteaza adesea relatia fara sa-si dea seama cu greu.
Prin urmare, este important sa invatati sa recunoasteti semnele care indica faptul ca nu mai experimentati aceeasi dorinta ca inainte si sa analizati ceea ce credem ca se poate intampla. De fapt, chiar daca cauza nu este foarte importanta, este necesar ca ambele parti sa fie dispuse sa se asculte reciproc si sa o rezolve.
Pentru ca, chiar daca viata de cuplu are momente inalte si joase, responsabilitatea de a mentine flacara aprinsa ne apartine amandurora. Astfel, va oferim cateva chei pentru a invata sa evitati pietrele drumului in cel mai bun mod posibil si sa intariti acea dorinta care uneori pare sa piarda intensitate.
Principalele cauze pentru care se termina pasiunea
Primul pas este de a identifica cauzele relatiei care a devenit rece. Unele dintre cele mai frecvente sunt urmatoarele:
Rutina. Relatia a cazut in monotonie si nu exista surprize.
Distanta. Existenta unei raciri in relatie datorata distantei (fizica sau emotionala).
Al treilea om. Fie prin infidelitate sau nu, aparitia unor terti poate fi o problema serioasa.
Sexul nu este placut. Unul dintre cei doi se simte obligat sa aiba relatii doar pentru a-i face pe plac celuilalt.
Cum sa pastrezi pasiunea vie in cuplu?
Daca ati examinat cauzele si credeti ca acestea se pot aplica relatiei dvs., este momentul sa luati masuri. In continuare, va explicam cateva chei care pot aprinde flacara pasiunii.
1. Imbunatatiti comunicarea
Relatiile se epuizeaza adesea pentru ca nu exista dialog. Ceva total normal, deoarece daca nu exista comunicare, este imposibil sa stim cum este cealalta persoana.
Prin urmare, este important sa comunicati partenerului dvs. cum va simtiti din cand in cand si mai ales atunci cand apar anumite complicatii sau neintelegeri. A lua lucrurile de la sine inteles prezinta multe pericole.
2. Detaliile fac diferenta
Pentru a pastra pasiunea vie in cuplu, cele mai mici detalii sunt importante. Nu trebuie sa fie daruri mari, ci mici manifestari de afectiune care reinvie sentimentul original de afectiune si iluzia initiala.
Nu asteptati sa fie Ziua Indragostitilor, ziua lor de nastere sau aniversarea dvs. Surprinde-o cand se asteapta cel mai putin!
3. Evitati distractorii
Folosirea constanta a mobilului sau computerului este contraproductiva. Cand sunteti impreuna, lasati gadgeturile tehnologice deoparte si concentrati-va pe celalalt.
Uneori tehnologia , in loc sa se apropie, creste distanta dintre oameni. Si acelasi lucru se intampla daca mergem intotdeauna pe drumul nostru. Relatiile trebuie ingrijite, dedicarea timpului, afectiunea si atentia este esentiala.
4. Nu neglijati aspectul fizic
Multe cupluri inceteaza sa aiba grija de aspectul lor atunci cand consolideaza relatia. Acest lucru nu poate fi doar daunator atunci cand vine vorba de mentinerea pasiunii, dar va ajunge, de asemenea, sa afecteze stima de sine .
In acelasi mod, amintiti-va ca complimentele si complimentele sunt importante intr-o relatie. Ar trebui sa va simtiti amandoi atragatori unul pentru celalalt, deoarece atunci cand acest lucru nu este cazul, pot aparea unele probleme.
5. Distreaza-te in pat pentru a mentine vie pasiunea
Sexul este o parte fundamentala a relatiei. Asta nu inseamna ca trebuie sa intretii relatii chiar daca nu ai chef; pur si simplu, ca celalalt este luat in considerare atunci cand vine vorba de a fi intim, pe langa inovarea daca sunt de acord.
Exista mai multe optiuni ( jucarii , costume, geluri etc.) care pot aduce multa distractie intalnirilor intime. Click aici pentru mai multe detalii.
A merge la un terapeut este o optiune buna
Daca problemele de relatie si lipsa pasiunii se datoreaza altor cauze sau, pur si simplu, consideri ca este necesar, este intotdeauna recomandat sa mergi la terapia cuplurilor . Va poate ajuta sa identificati ce se intampla si sa va invete cum sa actionati pentru a va reaprinde conexiunea.