Utilizările tăierii cu laser

0
65

Precizia ridicată a tăierii cu laser a servit drept bază pentru utilizarea sa pe scară largă în diverse industrii. Astăzi, la Analko Aluminium, tăierea cu laser este cea mai eficientă metodă pentru tăierea materialelor de orice textură, indiferent de proprietățile lor termofizice. Tehnologia modernă de tăiere cu laser este utilizată activ: pentru producerea de produse din placaj, carton, plastic, metal, materiale polimerice, sticlă; pentru fabricarea de produse publicitare, piese volumetrice și plane, care necesită o precizie ridicată de fabricație; în inginerie mecanică în dezvoltarea diverselor echipamente, electrocasnice, rafturi; în industria textilă la tăierea țesăturilor și într-o serie de alte domenii în care alte tehnologii nu pot fi utilizate, sau aplicarea lor este dificilă; pentru fabricarea de cărți de plastic, șabloane, plăci, materiale POS ondulate; pentru marcaj, imagini și inscripții folosind gravură în domeniul electronic radio, medicamente, producție de bijuterii etc.

Taiere sticlă laser

Sticla nu face excepție și, dacă este necesar, poți comanda taiere sticla laser la Analko Aluminium. Tăierea cu laser a sticlei se distinge, în primul rând, prin precizia sporită a lucrării. Pentru piesele cu forme complexe, în general nu există o alternativă la laser. Este posibil ca sticla groasă și durabilă să nu poată face față altor tipuri de tăiere. Viteza de procesare este mult mai rapidă decât în cazul tăierilor tradiționale. Acest lucru duce la mai puține deșeuri, marginile în sine sunt netede, ceea ce va economisi timp și bani, deoarece nu este necesar un tratament suplimentar de șlefuire.

Acest lucru este important în special pentru suprafețe mari sau cele cu forme complexe. În timpul tăierii cu laser, nu există absolut niciun efect al forțelor mecanice asupra materialului în sine. Acest lucru duce la faptul că tehnologia este perfect sigură pentru foile subțiri și fragile de sticlă. Chiar și sticla temperată poate fi tăiată cu un laser, mai ales că orice prelucrare mecanică este complet contraindicată.

Tăierea cu laser a diferitelor materiale

Spre deosebire de metodele tradiționale, tăierea cu laser se caracterizează prin absența vitezei de lucru, absența aproape completă a deșeurilor (rumeguș și praf) și o prelucrare suficient de înalt calitativă a marginilor produselor. Datorită acestui lucru nu este nevoie de șlefuire și lustruire suplimentară.

Odată cu dezvoltarea tehnologiilor moderne, numărul de domenii în care poate fi utilizată tăierea cu laser, crește și el. Odată cu apariția sa, procesul de fabricație a pieselor cu elemente complexe a fost mult simplificat. Laserul este capabil să taie rapid și eficient. În același timp, efectul de temperatură exercitat asupra materialului este redus la minimum, ceea ce face posibilă tăierea semifabricatelor din tablă subțire de oțel și aliajele sale, fără a deforma deloc produsele, nu contaminează suprafața piesei și face posibilă tăierea și perforarea precisă a materialelor care nu pot fi prelucrate cu alte tehnologii (compozit, suprahard, ceramică etc.).

Un avantaj suplimentar al procesării cu laser a materialelor este costul relativ scăzut al utilizării tehnologiei, ceea ce face posibilă reducerea semnificativă a costurilor pentru începerea producției de produse. În plus, atunci când se utilizează tăierea cu laser, nu este necesară crearea unei protecții puternice pentru personalul de servicii. Tăierea modernă cu laser a revoluționat practic prelucrarea tuturor tipurilor de materiale. Această nouă tehnică grăbește semnificativ procesarea pieselor și produselor, schimbă drastic nivelul calității și reduce semnificativ costul rezultatului final.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here