4 greseli care trebuie evitate la instalarea unui sistem de incalzire electrica in pardoseala

0
69

Sistemele de incalzire electrica in pardoseala sunt in prezent printre cele mai des preferate de investitori. Acestea ofera confort termic, eficienta termica ridicata datorita posiblititatii de a folosi surse de caldura regenerabile (precum pompele de caldura), igiena, estetica, siguranta si libertate mai mare pentru arhitecti si designeri de interior.

In ciuda opiniei generale, sistemele de incalzire in pardoseala sunt usor de instalat, dar acest proces necesita respectarea unor reguli a caror omitere poate crea disconfortul utilizatorilor si ineficienta sistemului. Astfel, supraincalzirea sistemului, temperaturile prea mari sau inegale, fisurile care deterioreaza gresia sau parchetul – toate sunt situatii des intalnite care apar din cauza unor greseli de instalare.

Iata cateva dintre acestea.

Nu se foloseste izolarea umeda

O greseala mare care se poate face in timpul instalarii sistemului se incalzire in pardoseala este lipsa izolatiei umede pe intreaga suprafata a panoului de incalzire. Daca nu exista in stratul de beton o izolatie umeda suplimentara, instalatorul ar trebui sa o adauge pe intreaga suprafata de incalzire. Lipsa acestea va face ca panoul de incalzire sa atraga umiditatea de pe sol, sa deformeze stratul de beton si, in cele din urma, sa distruga panoul de incalzire.

Suprafete neuniforme

Primul pas in procesul de instalare a unui sistem de incalzire in pardoseala consta in pregatirea corespunzatoare a suprafetei bazei. Podeaua sau plafonul de beton pe care se vor aseza panoruile izolatoare pentru incalzirea in pardoseala, trebuie sa fie uniforme pentru a permite ca izolatoarea termica sa adere foarte bine cu baza si sa ofere un suport solid pentru panourile de incalzire finale. Orice neuniformitate a tavanului sau a podelei inseamna lipsa de sprijin pentru panoul de incalzire si poate duce in timp la fisurarea excesiva.

Lipsa sa realizarea incorecta a imbinarii de expansiune intre panoul de incalzire si structura cladirii

Imediat dupa pregatirea adecvata a bazei portante, urmeaza distribuirea benzii de perete si a izolatiei termice pe intreaga suprafata destinata incalzirii in pardoseala. Scopul acestora este de a separa panourile de incalzire si de a compensa expansiunea termica, permitand functionarea in siguranta a sistemului. Banda de perete trebuie pliata in forma literei L, partea cea mai mare fiind asezata vertical. Inaltimea verticala a imbinarii de dilatare trebuie sa fie mai mare decat gorsimea sapei si captuseala finala.

Lipsa protectiei conductelor de trazint

O alta mare greseala care se poate face la instalarea unui sistem de incalzire in pardoseala este omiterea protectiei conductelor de tranzit care trec prin imbinarile de expansiune ale panoului de incalzire. Panourile de incalzire separate vor fi supuse fenomenului de expansiune termica care va avea loc individual. Din cauza miscarilor termice, trecerea rigida printre panouri poate duce la taierea conductelor de tranzit. Aceasta neplacere se poate elimina simplu si eficient prin folosirea imbinarilor speciale de expansiune pentru conductele de tranzit.  

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here