Cine pune punctul pe „i”?

0
219
Cei care știu sunt puternici sau…cum spune acel proverb german-” Unde este voință este și drum.”
   Înțeleg mobilizarea din mass-media pentru convingerea oamenilor să respecte măsurile de prevenire și combaterea acțiunii virusului Covid-19. Acest inamic nevăzut își schimbă spontan direcția și ritmul și, când se crede că omul s-a vindecat, specialiștii de la noi și din lume ne avertizează că au fost cazuri de revenire a bolii provocate de același virus.  Pentru majoritatea populației astfel de semnale sunt îngrijorătoare, derutante și închid calea spre o viață normală. 
  Dacă drumul este fără vizibilitate, cine trebuie să-l lumineze și să permita a se vedea orizontul, a se relua activitățile economice, sociale, culturale, familiale, pilonii vieții individuale și ale comunității ?
   Cu alte cuvinte , cine pune punctul pe „i” ?
Așa cum stau lucrurile,nu se zărește litera „i” și noi nu știm nici …unde-i punctul ! 
   Realitățile cer ca Puterea statală să-și manifeste limpede voința politică și să ne arate drumul pe care suntem și drumul spre care înaintăm. Numai în cunoștință de cauză, fără teamă și cu prudență vom fi solidari și puternici pentru a ieși cu pierderi minime din acest „război” cauzat de virus. 
Pe final vă ofer viziunea  scriitorului Ion Druță (în vârstă de 92 de ani) care a fost scrisă la 29 martie 2020 despre Covid-19. V-o dăruiesc dumneavoastră tuturor fiindcă nu pot să nu împărtășesc semenilor mei acesta previziune simplă și profundă despre noi, despre cursul istoriei umanității …
 
” Suntem în plin război cu un dușman sălbatic, viclean, necunoscut și necruțător. Vivo et muerte – viață sau moarte, această străveche lozincă a devenit peste noapte actuală ca niciodată. Într-o asemenea situație, natura, economia, cultura, școala,biserica și în genere toată orânduirea noastră de până acum este eliminată din circuitul său obișnuit. Peste întreaga omenire planează două întrebări capitale – cât o să țină și cât ne va costa.
   Să mă ierte Dumnezeu, dar în această tragedie eu aș prevedea și ceva pozitiv. Evident că lumea nu va putea supraviețui dacă nu VA DEVENI O SINGURĂ FAMILIE cu o singură forță conducătoare.  Această ipoteza până mai ieri părea absolut nerealizabilă, dar iată că apare o rază de LUMINĂ în capătul tunelului nostru. Coronavirusul a început a roade din orgoliile statale, din ifosele naționale și rasiale,  fără a face vreo diferență între cei bogați și cei sărmani, între cei singuri, neputincioși și marii dregători ai lumii. „(vol.Despărțirea apelor – pag. 391)
Sursa foto: https:// google.com
Redacția Ziarului Național.ro mulțumește domnului Vasile Soroceanu pentru acest impresionant material trimis astăzi 16 Octombrie 2020 în exclusivitate. Totodată, pe această cale îl asigură de statutul de colaborator permanent
Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here