China comunistă, bastionul Noii Ordini Mondiale dă semne de nerăbdare pentru a deveni superputerea mondială a păpușarilor

0
250

Fie că ne place sau nu, China comunistă a început să fie considerată o superputere „emergentă”.Dovada acestei afirmații o constituie aproape fiecare referire la acest stat care ne reamintește despre puterea sa globală, atât din punct de vedere economic, cât și militar. Puțini pot refuza și pune la îndoială evoluția și autoritatea actuală a țării în contextul în care pandemia a fost fabricată, la comandă. Cu toate acestea, se ridică multiple semne de întrebare referitoare la timpul în care omenirea va fi capabilă să renunțe la libertatea de exprimare, știut fiind faptul că țara este asemenea unui lagăr de concentrare, iar sistemul de monitorizare și control funcționează ireproșabil…

CNN a analizat în trecut perspectivele militare și economice ale Chinei.Iar acum, mai mult ca oricând puterea militară nu este singura sau neapărat cea mai importantă trasatura a acestlei superputeri.

Avem în fața ochilor noștri un tablou destul de îngrijorător.Iar acesta se fundamentează pe multe grafice și așteptări deja confirmate.Potrivit tuturor analiștilor, China – care este deja o putere regională semnificativă, în Asia (numai India și Japonia oferă o concurență credibilă) – își sporește influența la nivel mondial prin intermediul politicilor economice pe care le practica în Africa, America Latină și Europa.Totusi, mulți experti consideră că, pentru ca o țară să devina o putere globală adevărată, are nevoie de dominație economică și militară de neegalat.

Epoca Inteligenței Artificiale și a pandemiei ne-au confirmat temerile și totodată ne-au activat intuiția formulată de anumiți formatori de opinie.Aceștia, la începutul pandemiei au trâmbițat că nu ar fi exclus ca la finalul anului 2020, China comunistă să înlocui SUA ca putere mondială.

Un lucru este cât se poate de sigur. Influența pe care mass media occidentală o exercită asupra modului de a percepe lumea este un resirt pe care Noua Ordine Mondială se folosește din plin. Culmea, apropape paradoxal publicul european îl găsește de bun augur.

Recentele cercetări și sondaje au relevat faptul că un număr infim de europeni au o impresie bună despre SUA lui Donald Trump (8%), dar un număr mai mare au o impresie bună despre Xi și China comunistă. Este posibil ca ceea ce mass media și europenii își doresc să se producă, se va întâmpla, de fapt.

Din moment ce opinia publică este ancorată în această realitate, ar cam trebui să ne aducem aminte, măcar telegrafic de anumite aspecte esențiale.SUA a scăpat societatea globală de trei cataclisme mondiale în doar 100 de ani.Iar aici fac referire la Primul Război Mondial, al Doilea zRăzboi Mondial, și colapsul comunismului sovietic și est-european. Tor America a câștigat „the arms race ” (cursa înarmării) cu lumea comunistă. Între timp, însă, s-a ridicat, cu ajutorul băncilor și firmelor occidentale, o nouă putere mondială China comunistă.

De aceea e destul de problematic ca americanii să-și mai dorească să apere lumea de pericolul chinez. Sunt hipnotizați de propaganda anti-americană internă și externă, de atacurile permanente la adresa lor și a caracterului lor, și sunt tot mai puțin interesați să-i ajute pe cei care constant îi denigrează.

Cu alte cuvinte, americanii doresc și ei ceea ce europenii au deja-o societate scandinavă unde se muncește puțin, vacanțele sunt lungi, taxele pe corporații sunt mari, impozitele sunt și ele mari, dar statul secular îți asigură, cel puțin în teorie, o viață liniștită de la naștere (daca au șansa să se nască) până la moarte. Își doresc și ei asigurare medicală universală, mai multe subvenții și programe de asistență socială gratuite („free”) și mai puține cheltuieli militare.

Asta înseamnă, în final, mai puține resurse pentru a purta politici globale pentru protejarea lumii occidentale. Ceea ce e regretabil, pentru că, situația actuală e la fel de serioasă ca în anii 1930 când a avut loc ascensiunea Germaniei naziste și a dictaturii lui Stalin, fără ca puterile de atunci să reacționeze pe măsură ori deloc.

China comunistă va însemna o eră a noilor agresiuni

În timp ce tehnologia a ajutat mulţi angajaţi şi angajatori să-şi reia munca şi viaţa de zi cu zi, aceasta a stârnit îngrijorări în China, unde oamenii ignoră faptul că sunt monitorizați.Companiile şi agenţiile guvernamentale de acolo au o reputaţie dubioasă în domeniul protejării informaţiilor personale. În numele binelui public, autorităţile folosesc până la abuz uneltele de supraveghere high-tech.

Astfel există coduri pe culori care au posibilitatea de a arăta starea de sănătate sau nivelul de zel activist și care le permit sau ke refuză accesul în societate.Să nu vă mirați, deoarece nu este o nouă distopie cinematografică, ci fix realitatea chineză dun timpul pandemie, când aplicația de monitorizare a infectarilor cu virus se transformă într-o adevărată unealtă de supraveghere de tip Big Brother, pe timp nedefinit.

China experimentează de mult cu astfel de sisteme care-și califică cetățenii, recompensând un comportament bun și pedepsind acțiunile rele cu restricții și sancțiuni. Criticii spun că un astfel de sistem este plin de riscuri, iar oamenii s-ar putea reduce la doar niște date, fără a se mai lua în calcul factorul uman.

Așadar, autoritățile din Beijing vor să dea drumul la sistem și toți cei 22 de milioane de locuitori să fie trecuți în sistem. În orașul Hangzhou s-a lansat deja sistemul de creditare personal care recompensează acțiuni precum munca voluntară, donațiile de sânge și pedepsește pe cei care încalcă regulile în trafic etc.

De când a fost implementat sistemul până în luna mai, oamenii cu cu un scor de credit prost au fost impedicați să rezerve 11 milioane de zboruri, patru milioane de călătorii cu trenul, potrivit autoriăților chineze.

Acest sistem de supraveghere a devenit posibil datorită tehnologiei și datorită unor servicii financiare precum WeChat sau Alipay care centralizează plățile, dau împrumuturi și cumpără bilete de călătorie pentru transportul în comun. Acest conturi sunt sincronizate cu numerele de telefon care sunt legate de anumite numere de identificare din sistemul central chinez.

 

Acum, când polii de putere se pare că se vor schimba, China și-a intensificat acțiunile agresive în acest an al pandemiei. În continuare își folosește puterea economică și tehnologică de care dispune pentru a imprima o viziune totalitară, atât în interior, cât și în afara ei.

Nu este absolut niciun secret, dar în China, cetățenii sunt obligați să descarce propagandă comunistă pe telefon, de genul „Învățăturile și gândirea Tovarășului Xi”. De necrezut, în SUA ziarele și universitățile promovează propaganda comunistă chineză. China cumpără cantități uriașe de reclame în presa americană și donează sute de milioane de dolari universităților prestigioase din SUA.Astfel, publicațiile, stațiile de radio și televiziune și universitățile nu publică nimic negativ la adresa Chinei.

Când, de exemplu, proprietarul echipei de baschet Houston Rockets și-a exprimat simpatia față de protestatarii din Hong Kong, China a anunțat că nu va mai transmite meciurile echipei pe televiziunea chineză.

Toate marile companii aeriene au scos din publicațiile și siturile lor web referințele la Taiwan, iar Mercedes Benz și-a cerut scuze de la China pentru că a citat, în unele din publicațiile lor, din Dalai Lama.

Prin acțiune hackerilor, China a ajuns să posede informațiile private ale unei jumătăți din populația Americii. China a luat măsuri economice împotriva Australiei după ce Australia a cerut unei organizații mondiale să investigheze originea virusului Covid-19. A impus tarife pe anumite produse agricole australiene.

La nivel de organizații mondiale, China domină ONU. China deține patru din cele 15 organizații mondiale ale ONU. SUA, Franța, Rusia și Marea Britanie dețin doar câte una. China totalitară, anti-drepturile omului, a intrat în Consiliul Drepturilor Omului, după ce SUA s-a retras.

Spionajul economic chinez se intensifică. China a încercat să spargă laboratoarele occidentale care fac muncă de cercetare pentru a găsi un vaccin contra coronavirusului. Huawei transmite autorităților chineze informațiile private ale persoanelor care folosesc tehnologia Huawei.

Anul acesta, China a expulzat un număr record de jurnaliști străini. Incredibil sau nu, deschide un nou proces împotriva persoanelor suspectate de spionaj în favoarea Chinei.

Platforma socială Tik Tok cenzurează. Într-un singur an a închis 179.000 de conturi pentru că promovau „propagandă” anti-chineză.

Pe același calapod, Biblia este reinterpretată în mod oficial pentru a sprijini ideologia comunistă și socialismul chinez.

Practic vorbind, pare ireal ce putem citi despre China. În vara acesta, SUA a emis un raport, conform căruia China a depășit SUA în anumite domenii militare.

Occidentul este nepregătit pentru aceste provocări care se țin lanț. America pare nepregătită și chiar divizată. Mass-media din SUA cenzurează opiniile negative la adresa Chinei. Anarhia Americii distrage atenția autorităților de la pericolul pe care China îl reprezintă.

Europa este într-un declin semnificativ, nu deține puterea de a se opune agresiunii chineze, așa cum nu a avut curajul să o facă nici în anii 1930.

Europa e preocupată cu pandemia și boicotul împotriva Rusiei, în timp ce China cenzurează chiar și documentele emise de Parlamentul European, pentru a se asigura că ele nu conțin comentarii negative la adresa Chinei.

În ultimii patru ani, America și Occidentul s-au focalizat pe anihilarea Administrației Trump. Au ignorat China, Coreea de Nord, Iranul. Au fost fix patru ani irosiți, un interval de timp în care se puteau face multe, ani pe care nu îi putem răscumpăra. Dacă Donald Trump va pierde alegerile din 3 noiembrie, inițiativele sale de prevenire a instaurării Noii Ordini Mondiale Chineze vor fi băgate sub preș.

Sursa foto: https:// google.com

Acest material a fost realizat în exclusivitatede către Daniel Mihai redactorul șef al platformei media independente Criteriul Național

 

 

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here