5 obiective turistice din Romania de care cel mai probabil nu ai auzit

0
104

Pandemia de Coronavirus a convins o multime de romani sa ia in considerare ideea unei vacante in Romania in detrimentul vacantelor in afara tarii. Foarte multi romani au fost surprinsi sa gaseasca obiective impresionante, de care nu au auzit niciodata. Iata cateva dintre ele:

  1. Stufarisul de la SIC – este o zona intinsa de stufaris, care contrar asteptarilor nu se afla in Delta Dunarii. Aceasta se afla langa Cluj si este a doua intindere de stuf din tara dupa Delta. Aici exista mlastini, lacuri, stuf si papura;
  2. Gradina Zmeilor. Tot langa Cluj se afla Gradina Zmeilor. Este considerata a fi una dintre cele mai frumoase rezervatii naturale din tara, cu un peisaj impresionant. Aceasta gradina este compusa din mai multe stanci de culori variate care creeaza un tablou unic.
  3. Biserica din Pustietate. Este o biserica inconjurata de nimic altceva decat de camp. Aceasta se afla intre orasul Carei si comuna Petresti din Satu-Mare. Legenda spune ca se deschide o singura data pe an, de Sfanta Maria si ca usa se inchide si se deschide singura.
  4. Satul Lacustru de la Berzeasca. Construit pe Dunare, acesta este un complex de 15 casute care te duc cu gandul la o vacanta in tarile exotice. Peisajele pe care le descoperi din aceste casute sunt de-a dreptul impresionante, cu Dunarea si cheile sale ridicandu-se mandru deoasupra geamului.
  5. Cetatea medievala Saschiz. Este o cetate de care foarte putini romani au auzit. Situata langa Sighisoara, a fost ridicata in jurul anilor 1300. Este situata pe un deal, oferind o priveliste frumoasa asupra locurilor din jur si  are cateva elemente atractive, cum ar fi Turnul cu Ceas sau o fantana de 65 de metri adancime, despre care se spune ca duce spre un tunel care ajunge in mijlocul comunei Saschiz.

Lista poate sa continue. Exista zeci sau chiar sute de obiective turistice de neratat, care iti pot ocupa vacante intregi si nu te vor dezamagi. Pe lista mai pot fi incluse Padurea Hoia-Baciu, Rozariul de la Mandruloc, Templul Coral din Bucuresti, Morile de apa de la Rudaria sau Maldivele de la Aghires. Tot ceea ce trebuie sa faci este sa iti setezi destinatia si sa pleci.

 

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here