Pierderea sensului…

0
123

” Părerea mea” este impedimentul major pentru a ajunge la elementele esențiale ale vieții noastre. Fiecare cu opinia lui înseamnă cu fiecare că paradigma se schimbă haotic.

De la o vreme, se raportează totul la necesitățile lui , altfel spus :” După mine potopul ! „
 Relațiile sociale au ajuns să fie dominate de EGOISM, fiecare sa se considere rupt de ceilalți și de Natură. Cauza a tot ce trăim și, mai ales , ce va urma este chiar modul nostru de a înțelege folosirea mijloacelor multiple și variate oferite de societatea de consum . 
Uităm însă că îndeplinirea DORINȚELOR depinde chiar de faptele noastre. Foarte mulți, asistații sociali apți de muncă , refuză și se încăpățânează să muncească, fiind mulțumiți cu ceea ce „Tătucul Stat” le dă și cu ce mai câștigă neimpozabil. 
Este nevoie de o școlarizare intensivă având ca obiect de studiu teoretic și practic –MUNCA – . Munca este o necesitate, este o parte a SENSULUI vieții pe acest pământ, cale de maturizare , de dezvoltare umană și de realizare personală. Muncind alături de aproapele nostru , vom înțelege că interesul meu trebuie să fie în concordanță cu Binele comun, la realizarea căruia trebuie să contribuim toti.
E absolut necesar să învățăm ” să dăm”, și nu pur și simplu să renunțăm și să uităm de ceilalți.
 ERA NOUĂ, care e deja în curtea casei noastre, va începe cu formarea unei NOI CULTURI, cu obiect de studiu principal – Învățarea muncii în comun și împărtășirea rezultatelor. Satisfacerea dorințelor și orgoliilor nu vor mai avea teren fertil. 
  Omul înzestrat cu VOINȚĂ trebuie să abandoneze crezul fals că -„Totul e posibil daca el vrea !”
Nu mai recunoaștem că deasupra noastra e o INSTANȚĂ SUPREMĂ căreia Îi datorăm existența și unde vom răspunde, chiar aici fiind, de nesocotirea legilor divine. 
  Toate acestea sunt greu de înțeles, fiindcă lipsește VOINȚA de CUNOAȘTERE . Refuzăm să vedem esența noastră ca oameni, a celorlalți, a comunității umane și, nu în ultimul rând, a NATURII, a cărei parte suntem pe Pământ. Sunt convins că foarte curând ” vom fi ajutați” să înțelegem resorturile vieții individuale și sociale . Acolo unde este -ORDIN- (care poate fi aplicat prin forța publică ) , vom executa cu plăcere.
Cei care înțeleg importanța CUNOAȘTERII pentru marea schimbare vor trai omenește, fără șocuri existențiale. 
Pierderea sensului se transpune direct în pierderea drumului…
Am lăsat în amorțire esența noastră cea mai subtilă- SUFLETUL .Vrem să trăim
în liniște, adică în așteptare . Asta nu ajută.
Am intrat de bună voie pe tărâmul SUGESTIEI “ Celui rău” ,sugestii, care pe nesimțite, ne-au dizolvat : voința, soliditatea,
demnitatea, bărbăția, feminitatea, atribute fundamentale ale omului liber.
Transformările revoluționare în plină desfășurare va adânci înstrăinarea noastră…
Să nu disperăm, ci să reflectăm și să acționăm pentru regăsirea ESENȚEI noastre in noul context istoric.
Cum anume?
Poate constitui o soluție salvatoare, urmând îndemnul unui spirit înalt precum cel al lui Lucian Blaga :
“ Sapă numai, sapă, sapă,
până dai de stele-n apă .”
Sursa foto : https ://google.com
 Redacția Ziarului Naționalul.ro mulțumește domnului Vasile Soroceanu pentru acest impresionant material trimis astăzi 14 Ianuarie 2020 în exclusivitate.Totodată, pe această cale îl asigură de statutul de colaborator permanent

 

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here