” Citirea Luminii „- curs pentru avansați…

0
119
 ” Ne iubim si ne urâm în aceiași măsură. Totul depinde de situație, de conjunctură.”
Dacă e de proslăvire – proslăvim de nu se mai poate, daca e de îngropare – îngropăm cât ai zice pește.
Aceasta e marea noastră nenorocire. Obisnuința de-a ne acomoda la orice situație ne-a ajutat să supraviețuim, dar tot ea ne-a adus în mocirla aceasta (scuzați expresia) băltită unde suntem azi .
 Atunci însa când, vorba lui Caragiale, devenim un popor fara prințipii, pentru că, ce mai încoace sau mai încolo, pentru că nu le avem… „ (Ion Druță)
  ◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇
 Exact așa se întâmplă și cu majoritatea dintre noi. Nu avem timp și nici pregătirea ” sa-i citim” din vreme… pe cei lași și pe toți cei care fac totul din interes . Aflăm despre nemernici dupa ce am fost tradați.
   E timpul să învățăm de la Școala Vieții o altfel de ” CITIRE”  !!! 
După scrierile sacre din vechime, ÎNTUNERICUL precede Lumina. Privind în jur, observăm ca e amurg și Întunericul e pregătit să cuprindă totul, să genereze ” o vedere unitară”. 
Și totuși… După noapte vine zi , după ÎNTUNERIC va veni salvator și iremediabil Lumina. Istoria secolului al XX-lea , cu referire la anii de după 1944, ne-a făcut dovada că Lumina, pentru România, a venit pentru multe decenii ,de la Răsărit. În vremurile actuale, de unde ar putea veni LUMINA ?
   Știm, dar ne este anevoie să recunoaștem… 
Lumina este in fiecare dintre noi, acea Lumina interioară peste care noi am construit un zid , practic am uitat de ea fiind preocupați cu conjugarea verbului ” a avea ” . E nevoie să redescoperim urgent cauza întunericului nostru și să dărâmăm zidul care ne ține în unele tenebre, mai mult sau mai puțin…activi. Cine va ajunge la sursa Luminii interioare , va vedea în plină lumina realitatea din jur și ,va acționa în favoarea lui și a celorlalți aflați încă orbecăind în întuneric. 
   Divinitatea ne-a dat scânteia divină, Lumnina, care este la purtător, așa că : Fii si te vei lumina! 
Sursa foto :https:// google.com
 Redacția Ziarului Naționalul.ro mulțumește domnului Vasile Soroceanu pentru acest impresionant material trimis astăzi 10 Februarie 2021 în exclusivitate.Totodată, pe această cale îl asigură de statutul de colaborator permanent
Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here