Sugestia – sursa noastră de îndrumare

0
362
 
                                                                      Motto : ” Dumnezeu mi-a vorbit din inima mea ” – poet persan
 
    În fiecare zi suntem asaltați de mesaje cu variate conținuturi, și, deși este atâta ” abundență”, nu poți găsi informații adevărate atunci când ai nevoie de ceva concret. Specialiștii în captarea voinței stau la fiecare colț și-ți oferă o variantă atrăgătoare la ceea ce cauți, exact ca atunci când ai plecat catre iubita ta de suflet , iar pe drum, apar fețe pline de atracții seducătoare și,  neavând școala vietii începută „pe bune” ,   întrerupi călătoria și te dedai plăcerilor imediate. 
 
  Nu alegem , ne ducem după prima fentă, fiindcă am uitat de darul divin fundamental al omului : puterea de a alege după propriul examen, adică după voința noastră liberă – numit Liberul arbitru !
 
  Cine a făcut alegerea atunci când am renunţat la continuarea călătoriei către iubita si ne-am oprit la prima ofertă seducătoare întâlnită , noi sau autorul sugestiei ? 
 Cu alte cuvinte, nu ne-am ascultat inima, acolo unde se aude și se înțelege vocea Creatorului. Ne-am lăsat impresionați de peisajul exterior ființei noastre și am făcut ceea ce instinctul nostru ne-a poruncit. Să-mi fie cu iertare, de instinct ascultă orbește necuvântătoarele, lipsite de voință și puterea de a alege !
 Atunci când uităm că avem puterea de alegere între Bine și rău, adică între Adevăr și Minciună, suntem la dispoziția factorilor externi care transmit informații interesate simțurilor noastre, mintea fiindu-ne copleșită de această presiune și cedează informațiilor false .
   Consecințe grave vom suporta atunci când abandonăm căutarea și facem alegerea la întâmplare, după sugestiile primite „gratuit”  .
Renunțăm deliberat la liberul arbitru mai ales atunci când  soluția care ni se spune că fiind adevărată vine din zona oficială, încadrând-o, fără temei, în categoria adevărurilor oficiale.
 Trebuie să ne amintim că cei îndreptățiți să transmită informații oficiale cu valoare de…Adevăr Oficial, își asumă și responsabilitatea pentru consecințele cauzate de punerea în practică a acestor adevăruri. 
Suntem în eroare atunci când apreciem că părerea unor specialiști , care vorbesc în nume personal, este  informație oficială. Avem o lipsă de interes de a fi atenți la conținutul știrilor și nu obișnuim să distingem și sa alegem.Fără atenție și concentrare voința noastră va fi întotdeauna voința altuia !
  Ne întrebăm totuși: Dacă avem în noi tot ce ne trebuie pentru a alege în cunoștință de cauză, după o profundă documentare, cum explicăm că ne lăsăm așa de ușor influențați și acționăm conform  sugestiilor anonime recepționate „întâmplător”, și ,chiar ne mândrim că am avut o astfel de idee ? 
  Răspunsul gasit de mine este simplu : Credem că tot ce zboara se și mănâncă !
◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇
Am tot făcut caz de axioma care spune că „lumea se conduce prin sugestie.” Șarpele nu a constrâns-o pe Eva să mănânce mere din Pomul cunoștinței Binelui și a Răului. Dușmanul omenirii personificat i-a sugerat strămoașei Eva că sunt bune și n-au cum să-i dăuneze. Eva a mâncat, după care, i-a sugestionat și lui Adam că acele poame (mere) sunt bune. De atunci ȘARPELE a trecut în arsenalul sau aceasta „arma secretă” – SUGESTIA.
  Cum ne putem sustrage din raza de acțiune a acestei „arme secrete” ?  Prin voință și exercitarea alegerii din „n” posibilități, alegere urmată de inițiativă de a construi propria noastră cale. Acestea împreună sunt conținutul LIBERTĂȚII individuale.
 
  În Lume, ELITELE TERESTRE au monopolul „SUGESTIEI” și prin intermediul lor indruma poporul, masele populare care așteaptă cu interes fiecare îndemn pentru a porni în direcția arătată.
   Între Elite și Popor mai există o clasă de mijloc, intermediară, care are tendința, fie să acceadă în rândul elitelor și care nu răspunde conform cu sugestiile aflate la lucru în societate, fie să coboare în rândul poporului.  De aici rezultă antagonismul etern dintre ELITE și clasa mijlocie. Re-setarea , așa cum sunt semnele publice, ar presupune reașezarea forțelor sociale și restructurarea în două clase : elitele și poporul/ ființele umane.                                                                                                          Pandemia este tocmai condiția prielnică pentru realizarea acestui obiectiv social și instaurarea unei NOI PARADIGME.
Sursa foto: https://google.com
 Redacția Ziarului Naționalul.ro mulțumește domnului Vasile Soroceanu pentru acest impresionant material trimis astăzi 24 Februarie 2021 în exclusivitate.Totodată, pe această cale îl asigură de statutul de colaborator permanent
Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here