Ziua de mâine cu libertate, egoism și solidaritate…

0
137
 
                  Motto ” Când lași toate celea în seama libertății și a egoismului omenesc nu va fi bine ” (Mihai Eminescu – articolul „Robie modernă” publicat în ziarul Timpul la 12 decembrie 1876)
     Am trăit , până la „invazia ” lui Covid-19, într-o lume urzită și țesută din firele egoismului și condimentată cu iluzia că fiecare este liber să facă ceea ce vrea. Mergeam la munte și la mare, la orice sărbătoare, eram împreună și bucuroși de revedere, duceam un mod de viață previzibil și , cu un procent de siguranță acceptabil. 
      În luna martie anul trecut, totul s-a oprit și-i pe cale să se năruie , fără ca Puterea statală națională să poată exprima „prognoza” pentru următoarele trei luni. 
Oricât de plutitori și ignoranți am fi în fața Realității , nu mai credem în NORMALITATEA  despre care se mai amintește câte o dată. Neîncrederea vine și din eroarea că noi, oamenii obișnuiți, ne raportăm la normalitatea în care am trăit, iar Liderii ” Împărăției terestre”, cu certitudine ,  vorbesc de o cu totul altfel de NORMALITATE  al cărui conținut apare fragmentat în mesajele publice.
 
  Ceea ce se apropie , nu poate fi deslușit complet, dar văzând împrejurările date, trebuie să ne pregătim pentru mari transformări sociale, evenimente care vor năvălit în viața noastră, fiindcă , existența unui consens mondial, este dovada că forțe uriașe sunt angrenate în această REVOLUȚIE SOCIALĂ universală și pentru instaurarea unei NOI ERE , cu noi PARADIGME. 
 
  Cei care au curiozitatea să citească și să înțeleagă mesajele vizionare ale Papei Francisc , publicate pe -Magisteriu.ro – vor avea structura Lumii viitoare, și , implicit, transformările care se vor produce în viata fiecăruia. Avem destule dovezi până la acest moment pentru a hotărî grabnic  trecerea la învățarea unei nou comportament , începând de la ce mâncăm și până la ce „visăm” . 
   Tot ce trebuie sa se intample , se va întampla ! 
Stimați cititori ai acestei platforme media, vă spun aceasta din experiențele trăite. Oricât ne ferim de ceva , de exemplu să nu alunecăm pe trotuarul înghețat, însă avem ghinionul să alunecăm pe o coajă de banană din holul blocului și ne fracturăm piciorul. Prudența este un fel chibzuit de a trăi, însă marile transformări în viața noastră au venit spontan , altfel decât le planificasem, și, de multe ori, au fost benefice. Noi am acționat ,în acele momente, ca la o comandă nevăzută, și asta, fiindcă numai așa trebuia să o facem. 
   Perioada următoare ar trebui să „redozăm” egoismul nostru , să privim binevoitor pe cel de lângă noi, și, dezinteresat , să-l ajutăm cu ce ne sta in putinta. Să devenim ,chiar din această primăvară, prietenii adevărați ai NATURII, să sădim cel puţin un pom, un copac și să-l îngrijim până crește simbol se ” apără” singur. 
   Numai solidari , la rău și la bine, vom putea traversa valurile învolburate ale vieții, valuri care pot deveni oricând amenințătoare în împrejurările istorice în care trăim.
◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇
 
„Nu e destul să fii bun, ci trebuie să fii bun la ceva.”– Tudor Arghezi
      Va trece și pandemia și amintirea neagră și nedorită a stării de urgență fiindcă viața trebuie să continue, însă cine crede că de „mâine” va relua ceea ce a întrerupt la 16 martie 2020, nu a înțeles nimic din ceea ce ni se întâmplă. Putem afirma, în temeiul trăirilor de până acum , că orice viață de om începe de mai multe ori, așa că va fi nevoie de a gândi un nou început. Cine voiește va putea, după cum scria genialul Mihai Eminescu.
 ” Așteptarea” va înceta să mai fie profesia de bază a multora dintre noi. Nu vor mai putea mulți să conjuge cu folos verbele : să ni sa dea, să ni se facă; să iasă ai noștri la alegeri, poate găsesc și eu un serviciu fetei/baiatului, așa ca bugetar…
   Întreaga societate va fi reașezată într-o ordine aptă de a pleca pe un alt drum, pe care-l vom descoperi dupa principiul : Văzând și făcând !  Cei care sunt buni cu adevărat , adică știu să facă bine ceva sau mai multe, vor fi actorii noiilor relații economice și sociale.
Să nu intrăm în panică, stimați cititori! Va fi de muncă pentru toți, însă, atât  după nivelul științei teoretice și practice adevărate acumulată până acum, cât și după inițiativele și efortul de a găsi cărări uitate sau inedite. Nu va mai reveni vremea când mulți oameni apți de muncă se plângeau formal că nu găsesc job. E drept că nici nu căutau, așteptau să vină jobul la ei. Oricâtă știință și experiență vei avea, fără voință de a începe să lucrezi, nu vei primi ceea ce-ți imaginezi în mod ușuratic, că ți se cuvine, invocând multele diplome pe care le poți prezenta în CV-ul tau.  
   Axioma lui Tudor Arghezi, trecută ca motto ar trebui să ne dea serios de gândit, să ne revizuim corect capacitățile dobândite și să căutăm de muncă acolo unde chiar ne pricepem și putem lucra cu demnitate. 
    Această perioadă cu libertatea redobândită la care tânjim, trebuie să ne fie plină de reflecții, de căutare a altor direcții si sensuri  pe care vom porni în căutarea mântuirii!
Sursa foto: https://google.com
Redacția Ziarului Naționalul.ro mulțumește domnului Vasile Soroceanu pentru acest impresionant material trimis astăzi 2 Martie 2021 în exclusivitate.Totodată, pe această cale îl asigură de statutul de colaborator permanent
Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here