Câteva idei pentru un spațiu verde relaxant și stimulator

0
191
ceainic din sticla

 

Primăvara a venit, soarele strălucitor și temperaturile din ce în ce mai ridicate te îndeamnă să-ți petreci cât mai mult timp în aer liber, să te bucuri de natură și aer curat.

Dacă în anii trecuți, primăvara însemna că poți ieși la terase și sta ore în șir cu prietenii la cafea, pandemia de coronavirus a schimbat regulile. Astfel că, fiecare se bucură de soare și căldură în propria locuință, în grădină sau în locuri izolate și neaglomerate. Dacă în perioada rece, propria casă este locul unde petreci cel mai mult timp, odată cu venirea primăverii biroul se poate muta în grădină. 

Iată elementele necesare pentru a transforma grădina în locul perfect de petrecere a timpului 

  • Sistemul de irigare

Pentru ca o grădină să fie atrăgătoare și să te bucuri atunci când stai în ea, are nevoie de multă verdeață, plante decorative și flori parfumate. Iar ca toate acestea să reziste soarelui care va începe să fie din ce în mai puternic pe timpul verii, este nevoie constantă de apă. Problema este ca și rezolvată cu instrumentele necesare. Vezi aici sistemele de irigare de la Hornbach, care te vor ajuta să îți ții grădina verde, hidratată și fresh pe tot parcursul anotimpului arid!

Dacă ai rezolvat problema irigării, ai nevoie de plante care se mențin verzi și înfloresc în toată perioada sezonului cald. Pentru a te bucura mereu de flori proaspete și plante verzi, este nevoie să te consulți cu un specialist care îți va recomanda tipuri de plante și de flori care să înflorească în perioade diferite ale anotimpurilor. De exemplu, zambilele înfloresc la mijlocul lunii martie, narcisele vor înflori la începutul lunii aprilie, lăcrămioarele la finalul lui aprilie, iar liliacul va parfuma luna mai. 

  • floriMobila de grădină

Achiziționează mobilier de grădină din materiale rezistente la temperaturi extreme. Dacă stilul clasic nu te reprezintă și ți se pare prea banal, poți încerca stilul industrial. Acesta a câștigat teren în ultima perioadă, designerii îl iubesc și în plus, este deosebit prin simplitatea și contrastul pe care îl oferă.

Dacă ai deja un birou, o masă, bănci şi scaune pentru grădină, nu uita de balansoar. Acesta este perfect pentru o după-amiază de primăvară/vară, atunci când vrei să te relaxezi, să citeşti o carte, să tragi un pui de somn în aer liber sau chiar să faci plajă.

  • Plantele verzi și umbra

Nu uita de plantele verzi! Acestea sunt o adevărată minune a naturii, rezistă la intemperiile climei aride a verii și se îngrijesc ușor. Poți încerca să plantezi câteva ferigi în locurile mai umbroase ale grădinii, însă, nu uita că acestor plante foarte frumoase le place foarte mult apa. 

Umbra este esențială pentru a putea sta în grădină atunci când soarele arde. Dacă nu ai deja copaci umbroși în grădină, este esențial să cumperi o umbrelă mare, care să țină soarele la distanță în zilele toride. 

natura

Oricum ai amenaja gradina, este important să o faci după dorinţele şi gusturile tale, pentru că atunci când vei lucra sau îţi vei bea cafeaua acolo, va trebui să simţi bucurie, inspirație şi optimism.

Sursa foto: Pexels.com

 

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here