Cele 3 etape ale unei relatii de cuplu prin care trebuie sa treceti

0
922

Fiecare cuplu nou trebuie sa treaca prin trei etape principale, iar traversarea lor poate asigura longevitatea acestuia. Asta nu inseamna ca uneori nu ne grabim, nu vom cadea intr-o etapa sau doar dupa ce am parcurs cativa pasi impreuna, nu vom renunta …

Indiferent daca v-ati cunoscut pe un site de socializare, o platforma de matrimoniale constanta sau in cercul de prieteni, o relatie necesita munca si dedicare pentru a functiona.

Etapa de integrare

Aceasta este cea mai intensa etapa din relatia noastra care este condusa de hormoni. Da impresia ca am gasit o „persoana aleasa”. In aceasta etapa, tot ceea ce spune partenerul ne satisface, avem fantezii si ne contopim in noi descoperiri.

Fiecare experienta ne aduce mai aproape, alegem sa vedem puncte de vedere comune, pozitive, incurajatoare si chiar ne spunem: „Am fost sortiti sa ne intalnim”. Mai mult, partenerii sunt tot ceea ce ne dorim.

Avantajul acestei etape este de a modela complicitatea dintre cei doi parteneri. Pasiunea ne-a dat aripi si am descoperit o viata de care nu ne putem bucura singuri.

Etapa diferentierii

Aici am trecut la o etapa dificila, in aceasta etapa, ne privim intr-o alta lumina, ii recunoastem neajunsurile si ne spunem „nu asta cred eu”.

Odata ce cei doi parteneri traiesc impreuna si incep sa-si imparta responsabilitatile si viata de zi cu zi, vor cobori din al noualea cer si vor fi pe pamant.

In acest moment, suntem separati de imaginea ideala a celeilalte parti si, in acelasi timp, ne confruntam cu propriile noastre caracteristici, iar cealalta parte reflecta propriile lor caracteristici mai clar.

Avantajul acestei etape este de a reveni la sine in afara sotului si sotiei si a intra in contact cu propriile interese si griji.

Fara aceasta etapa, fuziunea nu va reflecta personalitatea celeilalte parti pana nu va ajunge la un moment de criza care este de obicei dramatic sau determinista. Multe cupluri decid sa se separe in aceasta etapa.

Nu este usor sa renunti la imaginea ideala a celeilalte parti. In acelasi timp, aceasta etapa este dificila, deoarece diferentierea celor doi parteneri nu va avea loc in acelasi timp.

Daca o persoana scapa mai repede de fuziune, atunci cealalta persoana va fi iubita si apreciata de cei care vor sa scape de etapa „sufocanta”, sau chiar abandonata.

In acest stadiu, situatia ideala este sa ne intoarcem curajosi la noi insine, sa ne dezlegam de relatiile care nu au nimic de-a face cu noi si sa ne redescoperim pasiunile si preocuparile personale.

Pentru a o depasi in mod constructiv, este ideal sa comunicati nevoile si dorintele, astfel incat cealalta persoana sa nu vada distanta ca pe o lipsa de dragoste sau interes.

Etapa de intrare reala

In acest stadiu, incepem sa realizam si sa ne asteptam la dorinta de a face aceasta relatie sa functioneze prin eforturile si participarea tuturor.

Acum, ne masuram compatibilitatea reala si ceea ce fiecare dintre noi este pregatit sa faca pentru a stabili o relatie functionala.

Daca in prima etapa, unu plus unu este egal cu unul (combinat), atunci in etapa a doua, rezultatul este doi (fiecare independent de celalalt), iar acum rezultatul este de trei: tu, eu si relatia noastra.

Relatia dintre sot si sotie a inceput sa fie stabilita prin proiecte comune, planuri pe care le avem si proiecte la care continuam sa lucram. Important este sa stim ce vrem, dar trebuie sa stim si ce formam ca cuplu.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here