Munca- remediul universal

0
104
                              
Daca am ști că principala cauză care a generat colapsul, căderea Greciei Antice a fost disprețul față de muncă, am fi mai bine ancorați în realitate ! Stăpâni și sclavi au existat și vor exista până la sfârșitul acestei lumi…
Sclavul era socotit o unealtă, un bun , o marfă.El producea bunurile și executa toate activitățile , fiind în același timp ” averea mobilă” a stăpânului .
 
        De peste 5000 de ani, în Imperiul Chinez exista cultul muncii , munca fiind temelia dăinuirii poporului chinez, iar astăzi, cauza esențială care a făcut din această bravă națiune și cultură asiatică una din marile puteri ale Lumii .
 
       La noi, în România postmodernă, munca a devenit apanaju pentru popor, dar și în interiorul maselor se dă o luptă acerbă pentru a trece la „bugetari” prezumați că la Stat e și o muncă dacă stai. S-a încetățenit expresia „a fugi de muncă” sau  „s-a orientat, are un serviciu ușor .” Nu am uitat nici sloganul : ” Pauzele lungi și dese,/ Cheia marilor succese ! „
Tocmai activitatea conștientă (specifică omului) îndreptată spre un anumit scop, în procesul căreia omul efectuează, reglementează și controlează prin acțiunea sa schimbul de materii dintre el și natură pentru satisfacerea trebuințelor sale ne ajută să evoluăm.
Orice efort de a realiza ceva, orice fel de ocupație, strădanie, îndeletnicire aduce un folos material, bun agonisit prin lucru dar și un câștig, un profit.
 
     Prin MUNCĂ scăpăm de stress, ne menținem viguroși, iar munca fizică, mișcarea reprezintă izvorul sănatății .Cel care muncește nu mai are timp și pentru bârfe, nu-l mai interesează viața altora. 
” Pentru a nu lăsa mintea să se gândească la nimicuri, trebuie să dăm permanent brațelor de lucru .” Mihai Eminescu)
Sursa foto:https://google.ro
Redacția Ziarului Naționalul.ro mulțumește domnului Vasile Soroceanu pentru acest instructiv material trimis astăzi 30 Martie 2021 în exclusivitate.Totodată, pe această cale îl asigură de statutul de colaborator permanent
Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here