Ce este un workstation şi cine îl foloseşte?

0
38
workstation

Probabil, dacă aţi mai citit articole despre aceste produse, cu siguranţă v-aţi familiarizat cu ce reprezintă o staţie de lucru. Însă, daca nu aţi făcut-o, trebuie să ştiţi că un workstation reprezintă un calculator ce este special conceput pentru a rula fără probleme diferite aplicaţii tehnice, ştiinţifice, program de editare foto sau video, 2D, 3D si chiar 4D.

Aceste staţii de lucru sunt utilizate doar de o persoană, ele fiind conectate la o reţea de internet, funcţionând pe un sistem de operare. Aşadar, o staţie de lucru poate fi concepută ca un calculator personal, până la urmă. Însă, avantajele sunt mult mai mari faţă de un desktop PC oarecare.

Cine foloseşte un Workstation?

Staţiile de lucru sau workstation, cum este denumit de majoritatea, sunt destinate în special segmentului tehnic. Astfel, majoritatea clienţilor sunt reprezentaţi de firme de arhitectură, firme ce ţin de domeniul foto-video, diferite aplicaţii destinate domeniului ingineriei, dar şi firme oarecare ce au nevoie de calculatoare ceva mai puternice.

Un cuvânt important de spus în momentul hotărârii achiziţionării unui workstation bun îl are preţul. Sau, mai exact, raportul calitate-preţ. Deoarece, cea mai mare parte dintre noi vrea să cumpere un calculator cât mai performant şi să platească o sumă cât mai mică de bani.

Astfel, în cazul în care nici tu nu dispui de o sumă prea mare de bani şi eşti în căutarea unui workstation, cu siguranţă că ai putea apela la achiziţionarea unei astfel de staţii, însă refurbished. Deoarece, poţi găsi în oferta diferitelor magazine, astfel de staţii tip refurbished cu preţuri cu până la 50% mai mici decât unul nou.

Avantajele cumpărării unei staţii de lucru

După cum am specificat încă de la primul paragraf al acestui articol, calculatoarele tip workstation, staţii de lucru, sunt concepute special pentru a îţi oferi cel mai înalt nivel al performanţei, spre a-ţi spori atât productivitatea cât şi rapiditatea în ceea ce ţine finalizarea diferitelor proiecte pe care trebuie să le duci la bun sfârşit.

Unul din cel mai mare avantaj al unei statii de lucru e reprezentat de redarea rapidă în ceea ce ţine grafica complexă. Astfel, o staţie de lucru poate să îţi sprijine în acelaşi timp, mai multe plăci video. În cazul în care trebuie să randaţi video sau foto, 2D sau chiar 3D, cu siguranţă că veţi putea observa îmbunătăţirile, odată cu achiziţionarea unei staţii de lucru.

Un alt avantaj pe care îl deţii odată cu achiziţionarea unei staţii grafice este reprezentat de memorie. Astfel, că unul din cele mai „ieftine” calculatoare tip workstation poate avea dublul unei memorii întâlnite pe un desktop.

Pe înţelesul tuturor, acest lucru poate ajuta la uşurarea procesului tehnic. Indiferent că vorbim de memoria RAM sau ROM, staţia va rula mult mai rapid decât un PC oarecare.

Totodată,  un workstation poate avea în componenţ specificaţiilor tehince mai multe procesoare. Lucru ce nu se poate realiza pe un calculator oarecare. Odată ce avem mai multe procesoare, este evident faptul că puterea staţiei de lucru este mult mai mare decât în cazul unui PC.

 

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here