Imprejurări și păreri

0
764
 
   Scriu pentru că încerc să-mi explic și să vă explic, nu să reproșez sau să condamn opiniile celorlalți. Așa am găsit necesar și oportun să vedem legătura dintre ÎMPREJURĂRI și PĂRERI . 
Împrejurările sunt fapte obiective exterioare omului și aceleași evenimente  au asupra vieții  omenilor efecte diferite. De exemplu, pe unii îi lasă neatinși pentru o vreme , iar pe alții îi transformă așa de mult că se trezesc practic”peste noapte” alți oameni. 
  Părerile oamenilor nu schimbă nimic din mersul firesc al împrejurărilor, din moment ce câți oameni vom aborda, cam atâtea păreri vor fi despre  „ceva” .Mecanismul este simplu, deoarece toți observă subiectiv efectele ,însă le pot înțelege  doar atunci când nu mai pot spune că nu există sau nu-i  privesc. 
   Adaptarea noastră se va face în raport de împrejurări , nu de părerile mediatizate. E adevărat că aceste „păreri ale specialiștilor” ne pot bloca temporar înaintarea , dar tocmai presiunea evenimentelor exterioare, REALITĂȚILE, vor sfărâma orice opoziție subiectivă.
   Revenind la actualitatea socială și economică , este deosebit de trist să constatăm că, de peste un an și ceva (sigur până-n toamna aceasta), am experimentat și vom trăi împrejurări obiective care ne vor transforma profund comportamentul și traiul viitor.  Mulți dintre noi nu vrem să le vedem, le tratăm ca și cum n-ar fi : ne distrăm pe datorie, iar peste o treime din cei apți de muncă nu sunt deloc productivi, nefiind înscriși nici în câmpul muncii și totodată nu au prestat și nu au deloc de gând s-o facă…
Este incredibil gradul la care am ajuns să ne consolidăm prin fapte egoismul și,  ca o consecință directă, ignorăm pericolele generate de Covid19.Este halucinant că practic am uitat complet de celelalte boli transmisibile, în special aici mă refer la tinerii care nu înțeleg pericolele libertinajului sexual. 
  Cred ca a sosit timpul să abandonăm programele de „păreri” .Prea am ajuns să fie exprimate și mediatizate precum adevărurile oficiale, pe înțelesul tuturor, fără a se mai relaționa esența și ADEVĂRUL cauzat de această criză prelungită care a subminat pe oricine și a generat haos, cu pierderea capitalului politic.Se prezumă faptul că Puterea statala, democratic aleasă, lucrează pentru toți, nu pentru un grup de interese !         
                                                                                                                                                         Oamenii sunt sub o presiune dublă : pe de o parte, pericolul generat de virus și restrictiile severe impuse pentru îndiguirea răspândirii și combaterii efectelor, iar, pe de altă parte, pierderea locului de muncă, diminuarea drastică a veniturilor și lipsa perspectivei zilei de mâine. E nevoie urgentă de scoaterea din încercuire și redarea încrederii oamenilor. Forța este o soluție de moment pentru respectarea restricțiilor , însă nu rezolvă problemele fundamentale, doar le amână și, va veni timpul când toate trebuiesc solutionate
Vă întreb pe dumneavoastră stimați cititori ai acestei platforme media independente Știți cumva cum anume vor evolua toate acestea? Sau, reformulez, are cineva o părere avizată care să respecte ADEVĂRUL și să respingă orice fel de scenariu și părere neavizată?  
Sursa foto: https://google.com
 Redacția Ziarului Naționalul.ro mulțumește domnului Vasile Soroceanu pentru acest impresionant material trimis astăzi 16 Aprilie 2021 în exclusivitate.Totodată, pe această cale îl asigură de statutul de colaborator permanent
Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here