Timpul …iscusitul învățător !

0
116
 
     Motto : ” Orice lucru are clipa lui prielnică, și este vreme pentru toate îndeletnicirile de sub cer ” (Eclesiastul 3,1)
 
 
    Timpul a apărut odată cu Lumea si de aceea este nedespărțit de aceasta. După felul cum folosim timpul ,se vede caracterul , modul nostru de a gândi și simți. Timpul nu se poate economisi, deși se spune,  provenit din gândirea americană că ” Timpul e bani !”  Trebuie să înțelegem că este însă un „capital imens” care ne însoțește de la naștere până la „ieșirea din timp” și trecerea în veșnicie . De aceea trebuie folosit inteligent și eficient clipa cu clipă.
  Durata timpului , auzind mereu lamentația ” Nu am timp” , depinde de felul cum îl folosim și în ce scop. Timpul este măsura rezultatelor activităților noastre. Când ne irosim acest capital  pe iluzii/nimicuri/ divertisment non-stop, să știm că a trecut clipa prielnică pentru a face ceea ce era „prevăzut” pentru acel moment . 
Să luam un exemplu banal, stimați cititori ai acestei platforme media independente.Cum-necum fermierul care n-a semănat grâul toamna, nu poate să facă semănatul în altă epocă a anului  fiindcă nu va obține boabe de grâu. 
   Timpul liber nu există cu adevărat, este o invenție a omului , este o  pierdere de vreme. Ne-am întrebat vreodată cu ce ne alegem bun din excursiile efectuate și din timpul destinat privirii pe dealuri și pe ziduri fără niciun scop precis, prestabilit ? 
Dați-mi voie să-mi explic mecanismul integral a ceea ce denumim prin timp liber efectuarea de activități după libera mea alegere, nu constrâns de normele de muncă impuse de angajator sau de profesia  liberală. Să ne odihnim de muncă prin muncă, ar fi idealul!Numai că, din nefericire foarte puțini dintre noi realizăm asemenea…
   Timpul este și va fi cel mai sever vameș,  numai gândindu-ne la momentul potrivit, atunci cand se va face bilanțul vieții noastre . Să avem totul în ordine pentru a trece lejeri de „punctul de control”.
Sursa foto: https://google.com
 Redacția Ziarului Naționalul.ro mulțumește domnului Vasile Soroceanu pentru acest interesant material trimis astăzi 22 Aprilie 2021 în exclusivitate.Totodată, pe această cale îl asigură de statutul de colaborator permanent
Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here