Românii se pot programa la vaccinare prin telefon Gheorghiţă anunță că românii se pot programa la vaccinare prin telefon.

0
137

Valeriu Gheorghiţă a anunțat că românii se pot programa la vaccinare prin telefon, fără să se mai înscrie în platformă. În plus, la sate ar putea exista posibilitatea ca oamenii să meargă la vaccinare direct, fără programare, spune el.

Coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, col. dr. Valeriu Gheorghiţă,  anunţă la Digi24 că există posibilitatea programării directe, prin telefon, la vaccinare. Sunând la 021.414.4425, operatorul se ocupă de programare şi îl anunţă pe apelant când este programat, la ce vaccin şi unde.

Facilitatea aceasta funcţionează deja, dar este insuficient exploatată. Beneficiarul nu mai este nevoit să îşi creeze un cont în platformă. Operatorul programează direct şi transmite când trebuie să meargă să se vaccineze”, spune Gheorghiţă.

De asemenea, autorităţile doresc, în special pentru sate, înfiinţarea unor ghişee de programare în primării.

„Suplimentar, pentru mediul rural ne dorim să existe şi posibilitatea de programare directă, adică să dedicăm un interval orar în a doua parte a zilei în care oamenii se pot prezenta direct la vaccinare, în mod deosebit persoanele peste 60 de ani”, spune coordonatorul campaniei de vaccinare.

Această variantă este încă în analiză, pentru că specialiştii vor să evite dezordinea din centrele de vaccinare.

„În următoarele două zile vom atinge 3 milioane de persoane vaccinate”

Medicul Valeriu Gheorghiţă a spus, joi, la Digi 24, că în următoarele două zile în România se va atinge pragul de 3 milioane de persoane vaccinate.

„În următoarele două zile vom atinge 3 milioane de persoane vaccinate. Până la sfârşit de aprilie eu estimez că vom avea în jur de 3,2 – 3,3 milioane de persoane vaccinate, ceea ce înseamnă că în luna mai ar trebui să vaccinăm circa 1,7 milioane – 1,8 milioane de persoane”, a spus medicul.

Acesta precizează că incluzând de la începutul lunii mai medicii de familie şi ţinând cont că de joi începe vaccinarea în centrele de vaccinare organizate de operatorii privaţi, dar şi amplificând vaccinarea în centre mobile, cu echipe mobile de vaccinare, se va atinge obiectivul stabilit.

„5 milioane de persoane vaccinate la sfârşitul lunii mai – un obiectiv realist”

„Mai sunt o serie de demersuri care vor fi replicate la nivel naţional, cum este demersul de la Timişoara, acest maraton al vaccinării, pe care, în parteneriat cu facultăţile de medicină şi farmacie de la nivel naţional, le vom replica. Eu cred că avem toată infrastructura necesară încât să atingem acest obiectiv. 5 milioane de persoane vaccinate la sfârşitul lunii mai este un obiectiv cât se poate de realist şi care poate să fie atins cu puţin efort, fără nicio problemă”, a mai spus preşedintele CNCAV.

Campania de vaccinare anti-COVID. Peste 87.000 de români au fost imunizați în ultimele 24 de ore

Peste  87.000 de români au fost imunizați în ultimele 24 de ore, a anunțat Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

Campania de vaccinare anti-COVID. 139 de reacţii adverse

Au fost înregistrate 139 de reacţii adverse, în scădere față de raportarea anterioară.

87.377 de persoane imunizate în ultimele 24 de ore

Dintre persoanele vaccinate în ultimele 24 de ore, 59.538 au primit prima doză de vaccin, iar 27.839 a doua doză. 66.716 de persoane au fost imunizate cu ser produs de Pfizer, 10.622 cu cel de la Moderna, iar 10.039 cu AstraZeneca.

În total, de la începerea campaniei de vaccinare, au fost vaccinate 2.860.598 de persoane, din care 1.714.422 au primit ambele doze de vaccin.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here