Avantajele unui acoperiș retractabil în comparație cu unul fix

0
319

Dacă ai o construcție de tipul unei terase, un balcon, un foișor sau o anexă de la casă, pe care vrei să o acoperi într-un mod eficient, dar totuși să beneficiezi pe toată durata sezonului cald de lumina razelor de soare, atunci recomandarea experților este să investești într-un acoperiș retractabil, 100% funcțional, care să-ți permită să-l închizi și să-l deschizi după bunul plac în funcție de vremea de afară sau de starea ta de spirit.

Un acoperiș retractabil de forma unei pergole bioclimatice se poate monta pe orice fel de construcție și oferă o serie de avantaje de care niciun acoperiș fix nu poate da dovadă. Iată care sunt cele mai importante din acestea:

Avantajele montării unui acoperiș retractabil în comparație cu unul fix

#1 Posibilitatea de a beneficia de lumină oricând

Principalul avantaj al unui acoperiș retractabil este faptul că în caz de nevoie se poate deschide pentru a lăsa razele soarelui să pătrundă în interiorul construcției pe care acesta o acoperă, indiferent de tipul ei. În cazul unui acoperiș fix, chiar dacă se construiesc ferestre din loc în loc, zidăria ocupă oricum o mare parte din suprafață și din acest motiv lumina este obstrucționată pe alocuri. Pe de altă parte, o pergolă retractabilă Eurotenda, în poziție complet deschisă, lasă complet liber spațiul astfel încât cantitatea de lumină care pătrunde înăuntru este aceeași cu cantitatea de lumină care ar pătrunde și în cazul în care nu ar exista niciun fel de acoperiș.

#2 Obținerea unei temperaturi optime în interiorul construcției acoperite

Motivul pentru care pergolele Eurotenda sunt denumite pergole bioclimatice este faptul că ele sunt confecționate din niște materiale speciale, care păstrează o temperatură optimă, chiar și pe timp de vară, în interiorul spațiului pe care îl acoperă. Astfel, ele nu se supraîncălzesc ca de exemplu un acoperiș de tablă și nici nu sunt mai reci pe timp de iarnă ca orice alt tip de acoperiș. În plus, un acoperiș retractabil de tipul unei pergole, protejează eficient și împotriva razelor ultraviolet ferind astfel pe cei care stau sub el de acțiunea nefastă a acestora.

#3 Existența unui acoperiș foarte ușor deasupra capului

Din punct de vedere al greutății, un acoperiș retractabil este mult mai ușor decât unul fix ceea ce este un mare avantaj în caz de calamitate. În eventualitatea producerii unui cutremur, dacă pereții unei construcții și fundația sa trebuie să fie cât mai solizi, acoperișul pe de altă parte trebuie să aibă o greutate ușoară pentru a nu se prăbuși la prima zdruncinătură. De aceea, pentru astfel de situații, indiferent de construcția în cauză, un acoperiș retractabil de tipul unei pergole este cea mai bună variantă.

#4 Posibilitate de montare fără obținerea unei autorizații

Acoperișurile retractabile sub formă de pergolă nu necesită obținerea unei autorizații de construcție înainte de montare. Astfel, spre diferență de un acoperiș fix, din alte materiale, ele se pot monta chiar și la blocurile de apartamente la balcoanele fără acoperiș, de la ultimul etaj, sau deasupra teraselor în aer liber ale cafenelelor și restaurantelor.

#5 Posibilitate rapidă de fabricare și montaj

Dacă un acoperiș din materiale de construcție precum tablă, țiglă sau beton, poate necesita chiar și câteva luni pentru a fi construit, pentru a acoperi un spațiu cu o pergolă bioclimatică nu ai nevoie decât de câteva săptămâni, cu tot cu montaj. Pergolele Eurotenda se realizează pe comandă și tot ce trebuie să știm de la tine pentru a crea acoperișul perfect este doar dimensiunea spațiului pe care îl ai de acoperit. Cu aceste informații, putem fabrica o pergolă climatică de cea mai bună calitate, care să acoper în întregime spațiul pe care îl deții, să te ferească de căldură excesivă, precipitații, raze UV și orice alți factori externi, dar și să-ți permită să te bucuri din plin de natură și lumina soarelui atunci când îți dorești. În plus, nu trebuie să-ți faci griji nici pentru transport sau montaj deoarece îți livrăm direct acasă produsul finit și bineînțeles, îl și montăm pentru tine, totul în cel mai scurt timp posibil!

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here