O luptă-i viața…

0
157
 
 
    Încerc să-mi amintesc cum am învins de „n” ori , în această viață, ul. 
 
    Când l-am  ” primit ”  cu frica , Răul  se simțea „acasă” și gândirea -mi era blocată ; parcă eram hipnotizat de apariția neașteptată Răului.
Salvarea mea a fost că nu i-am permis vreodată să rămână peste noapte „oaspetele ” meu .
 
   Când am privit Răul ca pe ceva care există în lume , opus Binelui, l-am examinat cu luciditate , adică am lăsat gândurile să vină și să-mi dea energia de a lupta, Răul , văzând că n-are loc de Binele care avea „casă” în mine, se îndepărta.Pagubele erau mult mai mici decât trezirea de care avem ulterior parte ; învățăm din greșeli, îmi aminteam că și alții au găsit soluții la astfel de incursiuni ale Răului și, din fiecare luptă, îmi întăream pozitia în BINE. Nu uităm  și nici azi nu uit , că Binele se cucerește în fiecare zi, exact precum Viața și Libertatea. 
Ar trebui atunci să ne întrebăm : E de bine ? E de rău ? 
     Dacă privim spectacolul lumii fără să vedem obiectele singulare, ci doar spațiul , ca pe un ecran contemplativ, e un semn bun, de detașare de lumea egoistă în care trăim. Spun detașare și nu izolare fiindcă nu putem fugi de lumea aceasta, suntem încătușați în ea, în materie. Confirm ca am trăit două decenii când vedem doar spațiul și nu actorii de pe scenă. A fost vorba de exercitarea profesiei de avocat în București, acolo unde în fiecare zi am fost printre sute de oameni ostili.
   Când facultatea de mirare a murit în noi…și sufletul e mort. 
Cine cunoaște și înțelege acest „amănunt” , va putea cu ușurință să citească esența din om . Atunci când vom întâlni unul că mai are mirarea la el, să ne apropiem de el cu mirare și să ne bucurăm împreună, stimați cititori aiacestei platforme media independente. Putem striga cu putere, fiecare pentru el: „M-am regăsit , ce dor mi-era de mine !”
                                                                         
  Binele și Răul sunt o grupă a elementelor dualității din viața noastră . Trăiește cu adevărat, conform legilor cosmice, acela în a cărui viață,  Binele este coordonatorul acțiunilor, iar alunecarea către Rau fiind doar un mod de a cunoaște profund binele, prin propria experiență și suferință.  
   Cel care rămâne mult timp pe „domeniul ” Răului , cu greu va putea scăpa de presiunea mediului ; numai cu ajutor de ” Sus” , adică prin acțiuni inspirate va rupe brusc cu Răul și va urca dincolo de ” orizontală” care separă cele doua forțe – ale Binelui și ale Răului – mereu în conflict, mocnit sau deschis.  
   Să nu uităm ! O luptă-i viața …
Sursa foto: https://google.com
 Redacția Ziarului Naționalul.ro mulțumește domnului Vasile Soroceanu pentru acest impresionant material trimis astăzi 30 Aprilie 2021 în exclusivitate.Totodată, pe această cale îl asigură de statutul de colaborator permanent
Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here