Invitație la solidaritate prin muncă

0
158
                      
 
 „Ce experiență ai, tinere?”  Vi se pare cunoscută întrebarea ? Nu există angajator care să nu vă întrebe ce experiență aveți si ce-ați mai lucrat până în acel moment.  Cu toate că toți tinerii , care au trecut de majorat , știu la ce urmează să răspundă la un interviu pentru găsirea unui loc de muncă, nu-și bat capul cu aceasta : unii fiindcă au deja o experiență în diverse activități, chiar au competențe serioase, iar alții pentru că „a munci” nu-i un verb pe care să-l conjuge la persoana întâi. Iar forma și expresia de eu muncesc- e cumva teritoriu străin. Mulți se mulțumesc cu ceea ce primesc de la cei care muncesc, ei să muncească, adică părinții „grijulii” , fără iubire adevărată față de proprii copii deveniți adulți. 
  Știu că o sa spuneți că mă amestec în drepturile și libertățile omului.Da, sunt de acord că fiecare are viața lui și face ceea ce vrea cu ea . 
Pare firesc, dar nu este decât o autoamăgire, o desconsiderare a celor care muncesc și produc cele din care ne înfruptăm cu toții. Fiecare dintre noi primim cert mai mult de la societatea în care trăim, decât dăm, începând de la folosirea drumurilor, căilor ferate, rețelei de electricitate s.a . Ca exemplu, dacă ar trebui ca pe cheltuiala fiecăruia să se facă instalația electrică de alimentare a locuinței, de la hidrocentrala până acasă , am sta la nesfârșit în deplin întuneric noaptea.
  Vreau să vă reamintesc, stimați cititori ai acestei platforme media independente că fiecare datorăm ceva comunității în care trăim. Așa fiind,  trebuie să plătim și noi un procent din această cheltuială pentru binele comun, bine din care ne luăm porția de bine individual. Plata se face prin munca eficientă, iar pin impozitare ne dăm „vama” pentru binele comun.
   M-am tot întrebat : de ce tinerii sunt intoleranți, resping toate condițiile și toate explicațiile…Probabil că, din ignoranță și îndeosebi din lipsa de experiență.
   Numai cei care participă la efortul comun pentru binele personal și al celuilat , acela va înțelege și va respecta legile naturii și legile omenesti  de a fi parte activă a societăţii umane. Educația prin muncă și pentru muncă, alături de ceilalți, face ca omul să-și înțeleagă rostul în viață și să găsească sensul existenței. Fără rost și sens, doar simulăm viața, nu trăim potrivit legilor divine și cosmice.
Sursa foto: https:// google.com
 Redacția Ziarului Naționalul.ro mulțumește domnului Vasile Soroceanu pentru acest impresionant material trimis astăzi 30 Aprilie 2021 în exclusivitate.Totodată, pe această cale îl asigură de statutul de colaborator permanent
Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here