În căutarea echilibrului pierdut 

0
161
 
 
  Alergăm, alergăm mereu către undeva, către ceva, către cineva care rămâne necunoscut. Când credem că am ajuns la ceea ce ne-am propus, constatăm mirați că de fapt suntem abia la început de drum, început care revine la nesfârșit. Așa ne risipim energia și nu reușim să ne regasim . 
    Extrem de puțini am avut inspirația să ne oprim din această cursa către „NICIUNDE ” și nu mai avem limpezimea de a ne întreba: „Care o fi cauza care produce această neliniste permanentă ? „
    Cu voia dumneavoastră, vă voi împărtăși ce fel de răspuns am găsit. Suntem trup și suflet, adică materie și energie subtilă, divină, sufletul animă trupul și caută să-i fie și lui bine. Dar cum sufletul e închis în trup, iar trupul în lumea terestră de unde vine și unde va pleca, între ceea ce vrea trupul, așa cum îi cer simțurile sale. De altfel,ceea ce i-ar trebui sufletului ,rar și pentru scurt timp se potrivește, așa că unul vrea să domine pe altul, Materia să conducă Sufletul si, fiindcă nu poate în luptă dreaptă, îl acoperă , îi obturează lumina . 
Conducerea este luată în acest caz de creier/MINTE/rațiune care primește INFORMAȚII direct de la cele cinci simțuri, erijate în funcția de ȘEF.  Simțurile, la rândul lor, pot fi păcălite prin imagini neadevărate, prin iluzii , așa cum am constatat că fac iluzioniștii la circ. Mintea, atunci, face eforturi mari pentru a susține simțurile și a le permite exteriorizarea în lume. 
   Unde ne mai este Sufletul în această luptă neîntreruptă ?  E ascuns în INIMĂ și încearcă să-și reverse o rază asupra materiei pentru a face o breșă binevenită și de a reieși în lume. 
   Iată de ce nu ne găsim locul și linistea !
 Te întreabă și socoate… cum să faci ca Sufletul să preia comandă ființei tale !
Sursa foto: https://google.com,Arhiva redactorului Daniel Mihai
 Redacția Ziarului Naționalul.ro mulțumește domnului Vasile Soroceanu pentru acest impresionant material trimis astăzi 5 Mai 2021 în exclusivitate.Totodată, pe această cale îl asigură de statutul de colaborator permanent
 
 
Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here