Cheia de acces și libertatea interioară

0
145
 

   Libertatea și dreptul meu încetează unde începe dreptul și libertatea altuia ! E un adevăr născut natural de la apariția societăţii umane, adica a viețuirii alături/și cu ceilalți semeni .

Așadar, gata cu proclamarea pur teoretică a Libertății exterioare depline a ființei umane !  Așa ceva nu a fost niciodată în istoria Umanității. Interesul individual trebuie subordonat interesului colectiv, binele personal numai până la granița unde începe Binele comun . 

Majoritatea, adică 99% dintre noi, numai într-un anumit fel privim relatiile umane și relația cu lumea în care trăim. În loc de această permanenta concurență și invidie pe cel de lângă noi , ce-ar fi dacă am găsi fiecare ” CHEIA de acces” la lucrurile simple, pline de complexitate ? În Natură totul se vede așa de simplu, însă este atât de complex ! 
Lucrurile simple, acțiunile precise și executate din inimă sunt deținătoarele Adevărului ! Atunci când vrem să ocolim realitatea, ne trebuie multe cuvinte, care e greu să se potrivească „perfect” pentru a nu trăda minciuna. 
  Să vă exemplific… Un cunoscut , întrebat ce știe despre X , răspunde : „E un om de nimic ! ” De ce?   ” Păi… odată, în urmă cu mulți ani, în autobuz nu mi-a dat voie să stau pe un scaun liber de lângă el ,spunând că -i  rezervat pentru un coleg .” 
Atenție ! Din acest dialog am aflat totul despre cel întrebat : un om egoist care pune etichete celorlalți după cum i-au satisfăcut sau nu interesul imediat și fără să admită explicații de refuz . Am aflat și despre -X- că este un bun coleg și ferm în apararea punctului lui de vedere. Se confirmă teza potrivit căreia în gesturi și fapte minore se văd esențele caracterului unui om !

   Observăm cu toții că starea de alertă prelungită ,dupa cum o cer împrejurările , a determinat începutul uitării exercitării drepturilor și libertăților individuale existente ca posibilitate în „patrimoniul” nostru. Atunci când auzim :  ” Nimic nu va mai fi la fel în post-pandemie ! ” nu vrem să credem, deși totul s-a schimbat sau este în curs de transformare radicală.

   Dragi cititori ai acestei platforme media independente…O să vă revoltați contra mea fiindcă vă reaminesc și-mi reamintesc un mare ADEVĂR : lumea se schimbă și odată cu aceasta ne schimbă ori ne schimbăm și noi . Democrațiile învățate în școală se actualizează; leadershipul individual sau/și colectiv redevine ceea ce a fost întotdeauna în instorie : cel care arată direcția către care se îndreaptă omenirea. Să urmărim Conferința pentru viitorul Uniunii Europene- care se va desfășura curând , unde se va hotărî viitorul nostru !

   Și cu noi, masele, cu libertatea de a visa să facem ceea ce dorim așa cum au reușit unii după 1989 încoace , cum rămâne ? 

Întreaga noastră conduită va fi în conformitate cu Binele comun adică vom respecta acele valori stabilite după cerințele Legii naturale , altfel spus , interesul personal va fi subordonat interesului colectiv.

   În aceste condiții istorice care dictează conduita generală, eu, ca om, ființă individuală, trebuie să mă conformez în acțiunile mele exterioare Eticii universale , norme consacrate și în drept.Libertatea mea deplina va fi (cum de altfel a fost în toate timpurile !) numai în interior, în inima și sufletul meu. Fiind liber în interior, limitările din lumea exterioară nu mă vor afecta, voi fi un actor disciplinat pe Scena lumii. 

  Se mai îndoiește cineva despre necesitatea respectării legilor Împărăției terestre.

Sursa foto: https://google.com 
 Redacția Ziarului Naționalul.ro mulțumește domnului Vasile Soroceanu pentru acest impresionant material trimis astăzi 10 Mai 2021 în exclusivitate.Totodată, pe această cale îl asigură de statutul de colaborator permanent
 
Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here