Cum sa alegi cel mai bun pat pentru copii

0
920

Copiii nu se opresc. Isi petrec ziua alergand, jucandu-se, studiind, facand sport si, la urma urmei, invatand. Zilele lor sunt foarte intense, cu un nivel ridicat de activitate si de aceea noptile trebuie sa fie reparatoare, oferind o odihna de calitate care sa le permita sa recastige energie.

Pentru ca acest lucru sa fie posibil, patul este un element cheie. Atunci cand il alegem, exista mai multe aspecte pe care trebuie sa le luam in considerare. Vezi aici un ghid care va poate ajuta.

Importanta odihnei bune

Cand cade noaptea si copiii se culca, incepe un proces de cea mai mare relevanta pentru ei: exista odihna esentiala pentru dezvoltarea copilului. In timp ce copiii dorm, creierul lor consolideaza ceea ce au invatat in timpul zilei. In plus, atentia si memoria sunt imbunatatite si functia de crestere este, de asemenea, activata.

Pentru toate acestea si pentru a ne asigura ca copiii nostri se pot odihni cat mai bine , este nevoie de o saltea de calitate, adecvata varstei si stadiului lor de dezvoltare.

Pana sa va dati seama, micutul dvs. va fi prea mare pentru a dormi in patut si va trebui sa va ganditi sa gasiti un pat potrivit pentru el. Acest moment are loc de obicei atunci cand copilul are intre 18 luni si 2 ani.

Mai important decat patul in sine este gasirea saltelei potrivite care sa va serveasca in general pana la varsta de aproximativ 10 ani.

– Trebuie sa aiba o fermitate ridicata si sa ofere un nivel bun de confort. In acest fel, pozitia din spate a copilului va fi adecvata si se va adapta corpului sau, garantand o dezvoltare corecta.

– De asemenea, trebuie sa fie foarte respirabil, pentru a oferi o senzatie termica buna.

– In ceea ce priveste masuratorile, trebuie sa alegeti o saltea potrivita pentru patul in care urmeaza sa o asezati. Nu trebuie sa fie grosimea saltelelor paturilor pentru adulti (intre 12 si 18 cm este suficient pentru copii).

Mobilier care creste odata cu copilul tau

In momentul in care copilul isi abandoneaza patutul pentru a dormi intr- un pat, salteaua devine o prioritate. Cu toate acestea, nu trebuie sa va deplasati la dimensiunile unui pat pentru adulti. O optiune este sa cautati un model extensibil care sa creasca in dimensiune in functie de nevoile copilului.

Aceste tipuri de paturi masoara, de obicei, in cea mai mica pozitie, aproximativ 80 X 130 cm, adica putin mai mult decat un patut. Copilul se va simti mai putin ciudat, mai protejat decat intr-un pat mare.

Daca va decideti asupra acestei optiuni, trebuie sa aveti in vedere ca fie schimbati salteaua la fiecare doua sau trei. De asemenea, este necesar sa o rotiti si sa o intoarceti din cand in cand, desi este dificil ca salteaua sa se deformeze sub greutatea redusa a copilului.

Daca sunteti in cautarea unei saltele confortabile pentru copiii dvs., spuma cu memorie poate fi alternativa perfecta, deoarece ofera o suprafata de sprijin foarte confortabila.

Alegeti un model care este ferm, desi nu excesiv, si care are o captuseala de calitate (spuma cu memorie, daca este posibil) care garanteaza un confort mai mare. Vezi mai multe modele de paturi pentru copii pe Conde.ro.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here