5 Moduri sigure de a scapa de furnici

0
90

Unde exista o furnica, probabil ca mai sunt sute sau chiar mii. Este posibil sa nu te deranjeze atat de mult in curte sau in gradina, dar daca in interiorul19 casei te confrunti cu o infestare de furnici, vei dori sa rezolvi cat mai repede problema.

Exista multe modalitati de a elimina furnicile si coloniile lor din casa. Unele dintre acestea constau in utilizarea de solutii naturale, fara substante chimice sau toxice, iar altele constau in utilizarea aparatelor ultrasonice anti daunatori.

​Acestea fiind spuse, iata cateva dintre cele mai eficiente si sigure modalitati de a inlatura furnicile din casa:

1. Folosirea pamantului de diatomee.

Pamantul de diatomee este un tip de siliciu, ce cuprinde ramasite fosilizate ale organismelor acvatice numite diatomee. Nu este otrava! Cu toate acestea, are capacitatea de a omori furnicile si alte insecte absorbind uleiurile din scheletele lor. Pentru ca este un iritant, insa, va trebui sa ai grija sa nu inspiri aerul pe care il emana sau sa nu aplici pamantul pe piele.

2. Instalarea unui aparat ultrasonic.

In magazinele cu produse anti daunatori vei gasi diferite aparate electronice ultrasonice profesionale care au capacitatea de a indeparta insectele si chiar rozatoarele din interiorul casei tale. Practic, aceste aparate emit niste sunete ultrasonice atat de puternice si de agresive, incat furnicile se vor simti in pericol, ceea ce le va determina sa se indeparteze.

3. Presararea unei cantitati de piper in jurul plintelor si in spatele aparatelor electrocasnice.

Intrucat insectele sunt foarte deranjate de mirosul sau iritant, poti folosi piper ca factor de indepartare a furnicilor. In plus, acest remediu este complet natural si sigur.

4. Pulverizarea unei solutii cu menta.

Menta este un insecticid natural care poate fi foarte eficient in respingerea furnicilor si altor insecte, cum ar fi tantarii.

Amesteca 10-20 de picaturi de ulei esential de menta cu 2 cani de apa. Pulverizeaza solutia obtinuta in jurul plintelor si ferestrelor din casa.

La fel ca majoritatea uleiurilor esentiale, uleiul de menta trebuie tinut la distanta de animalele de companie, in special de pisici, acestea putandu-se imbolnavi daca inghit chiar si o cantitate mica de ulei esential.

5. Utilizarea uleiului de arbore de ceai.

Uleiul de arbore de ceai are un miros atat de puternic, incat poate respinge si ucide furnicile.

Amesteca 5-10 picaturi de ulei esential de arbore de ceai cu 2 cani de apa si utilizeaza solutia ca spray in zonele cu probleme.

Dupa cum am mai spus, uleiurile esentiale pot fi periculoase pentru animalele de companie, asadar si uleiul de arbore de ceai trebuie tinut la distanta de micile necuvantatoare.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here