Cum este învățat să conducă un cursant pe timp de ceață | scoalasoferi-brasov.ro

0
113

Este foarte dificil să conduci pe ceață, toți participanții la trafic sunt obligați să reducă viteza pentru a avea o atenție sporită. Este extrem de greu să conduci pe o ceață densă, ea se regăsește în general când treci pe lângă diferite lacuri. Apa mărește densitatea și ceața rezistă mult mai mult. Pe timpul nopții este riscant să nu conduci prudent chiar dacă sunt puține mașini în trafic. Un cursant ar trebui dus și în astfel de situații ca să înțeleagă pericolul la care se expune și să știe ce să facă pe viitor. Nu îți poți pune în pericol viața pentru că îți dorești să mergi cu aceași viteză sau chiar mai mare. La Școala de șoferi Brașov toți instructorii te vor sfătui să circuli regulamentar și în funcție de cum îți permite vremea. Nu poți avea aceeași viteză pentru că riscul de accidentare poate fi foarte mare.

Un începător sau chiar un cursant pentru școala șoferi categoria B trebuie să evite plimbările lungi pe condiții de ceață densă. Pentru că vizibilitatea este destul de deficitară. Viteza trebuie stabilită în funcție de trafic. Este indicat să păstrezi o distanță egală față de bordura din partea dreapta și față de marcajul de separare a benzilor de circulație din partea stânga. Trebuie să păstrezi o distanță față de mașina din fața ta. În caz că mașina încetinește, să poți avea timpul necesar ca să încetinești și tu. Un instructor te va informa în funcție de vremea de afară și cum urmează să acționezi în trafic. Este foarte riscant să circuli singur pe astfel de porțiuni de drum. Pentru un astfel de drum este nevoie de o persoană cu experiență. O persoană care să știe cum să acționeze în funcție de ce pericole se pot petrece pe parcurs.

Luminile de întâlnire sunt cel mai des folosite

Instructorul va va informa de ce este potrivit să mergeți cu luminile de întâlnire, ele sunt folosite dimineața, noaptea, în pasaje, pentru că unele dintre ele nu sunt iluminate. Luminile de întâlnire rămân activate și pe ceață, în plus mai activați proiectoarele speciale pentru ceață care luminează doar în jos. Ele sunt montate astfel încât să va ofere o bună vizibilitate, și va ilumineze carosabilul ca să îl poată vedea și un alt participant la trafic. Nu va iluminează ceața în totalitate dar sunt potrivite împreună cu luminile de întâlnire pe care le veți avea activate și de care va veți folosi.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here