Intrebari despre realitatea virtuala si sali VR ca locatii pentru copii ideale

0
359

Realitatea virtuala ne acapareaza imaginatia numai cand ii pronuntam numele. Insa, atunci cand traim o experienta VR, ne dam seama ca este peste imaginatia noastra. Experientele VR sunt perfecte pentru copii si adulti. Fie ca vorbim de locatii pentru copii in care sa ii serbezi zilele de nastere celui mic, fie ca vorbim pur si simplu de distractie pentru adultii obositi si plictisiti de lucrurile cotidiene, salile VR sunt din ce in ce mai apreciate. In prezent, realitatea virtuala este utilizata in principal pentru jocurile video. Cu toate acestea, gaming-ul nu este singurul sau domeniu. VR este, de asemenea, utilizat in sectorul divertismentului: cinema, concerte, evenimente sportive…realitatea virtuala face posibila asistarea la aceste evenimente intr-un mod captivant.

Realitatea virtuala este folosita si in sectorul sanatatii, in cercetarea spatiala, in lumea artei, in fabricarea automobilelor, in educatie, in comert si de catre militari. Pe scurt, realitatea virtuala transforma treptat intreaga lume. Multe persoane, inainte de a apela la o experienta VR sau de a merge cu copilul la o sala de realitate virtuala, isi pun un set de intrebari. Sa vedem cateva dintre acestea si, la final, iti vom spune unde poti merge pentru a te distra atat tu cat si copilul tau. Iata cele mai frecvente intrebari:

La ce se foloseste o casca VR?

O casca de realitate virtuala permite pur si simplu accesul la realitatea virtuala. Odata ce casca este montata, utilizatorul vede imaginile pe ecranul dispozitivului. Cu ecranul castii care acopera complet campul vizual, utilizatorul are cu adevarat impresia ca este scufundat in aceasta lume virtuala.

Senzatia de scufundare este sporita de faptul ca sunt detectate miscarile capului utilizatorului. Deci, daca intoarce capul in lumea reala, el intoarce si capul in lumea virtuala. El este astfel capabil sa intre in aceasta “lume” in 360 de grade.

Unele casti precum HTC Vive si Oculus Rift iau in calcul si miscarea utilizatorului. Astfel, utilizatorul se deplaseaza atat in ​​lumea reala, cat si in VR. Datorita controlerelor de detectare a miscarii este posibil sa ne folosim mainile in realitate virtuala.

O casca VR poate fi utilizata pentru a juca jocuri video de realitate virtuala sau pentru a viziona filme la 360 de grade. Poate fi folosita si in scopuri profesionale.

Care sunt cele mai bune jocuri video de realitate virtuala?

Este dificil sa stabilim un clasament obiectiv al celor mai bune jocuri VR, deoarece toti utilizatorii au gusturi diferite. Cu toate acestea, pe baza recenziilor utilizatorilor, se disting cu siguranta mai multe titluri. Pe Oculus, cele mai bune jocuri sunt in conceptia multora Blade and Sorcery, Project Ghost, Dreadhalls, Karnage Chronicles Arizona Sunshine.

Cati oameni folosesc realitatea virtuala?

Se pare ca in prezent sunt peste 170 de milioane de utilizatori in intreaga lume. Cu toate acestea, se asteapta ca piata sa evolueze foarte repede.

De ce este nevoie pentru a utiliza o casca VR?

In functie de castile VR, pot fi necesare alte dispozitive. Castile independente, cum ar fi Oculus Go, pot fi utilizate ca atare fara a fi nevoie sa le conectam la alte dispozitive. Castile VR mobile necesita introducerea unui smartphone in slotul prevazut in acest scop. Smartphone-ul va servi drept ecran.

In cazul castilor de realitate virtuala pentru PC, este necesar sa conectezi castile la un computer. Fiecare casca are conditii prealabile diferite in ceea ce priveste caracteristicile tehnice, indicate de producatori pe site-urile lor oficiale. In general, pentru a juca jocuri video VR in conditii confortabile, vei avea nevoie de cel putin un PC cu procesor Intel Core i5, o placa grafica GeForce GTX 1060 sau echivalent si 8 GB de RAM. Exista, de asemenea, un hard disk pentru stocarea jocurilor si aplicatiilor, fara a mentiona conectorii HDMI esentiali pentru conectarea castilor si senzorilor la computer. Exista, de asemenea, laptopuri compatibile cu castile VR, dar pretul lor este mult mai mare.

Cat timp puteti petrece in VR?

Este important sa se limiteze utilizarea realitatii virtuale pentru a evita efectele secundare daunatoare si alte riscuri pentru sanatate. Cu toate acestea, nu exista o durata maxima fixa pentru utilizarea realitatii virtuale. Unele aplicatii sunt mai intense decat altele si sunt mai susceptibile de a provoca greata sau ameteli. Prin urmare, este important sa consulti opiniile altor utilizatori pentru a sti la ce sa te astepti.

La fel, castile high-end precum Oculus Rift sau HTC Vive sunt mult mai confortabile decat alte dispozitive. Astfel, pot fi utilizate mai mult timp fara a provoca oboseala oculara sau dureri de cap. Oricum ar fi, este important sa faci pauze regulate. De exemplu, poti face o pauza de 15 minute dupa o ora de joc. Unele jocuri sunt foarte solicitante din punct de vedere fizic, iar aceste pauze scurte iti vor permite sa te hidtratezi.

Oricum ar fi, cantitatea de timp pe care o poti petrece in realitatea virtuala variaza pentru fiecare individ. Deci, chiar daca prietenii tai pot juca ore in sir fara sa faca o pauza de la un joc VR, este foarte posibil sa nu poti rezista mai mult de cateva minute. Daca incepi sa simti dureri de ochi sau incepi sa transpiri abundent, este important sa te opresti imediat.

Pot folosi o casca VR cu ochelarii?

Aceasta este o intrebare care chinuie majoritatea oamenilor interesati de VR, dar cu probleme de vedere. Raspunsul este da. Poti folosi o casca VR cu ochelari, dar confortul poate fi redus si iti poti deteriora ochelarii. Prin urmare, este preferabil sa optezi pentru o solutie alternativa. Unele casti precum Gear VR ofera ajustarea imaginii la viziunea utilizatorului.

Deci, chiar si miopii le pot folosi fara ochelari. Daca poti folosi lentile de contact in locul ochelarilor, aceasta solutie este preferabila.

Unde gasesc o locatie in care sa experimentez VR daca nu imi permit tehnologia?

Te invitam la Frenzy VR din Bucuresti. Aceasta este o sala ce iti ofera experiente VR extraordinare, fie ca vorbim de jocuri sau tururi virtuale. Sunt experiente pentru adulti si copii. De asemenea, aici pot fi organizate petreceri aniversare. Tot ce trebuie sa faci este sa ii contactezi pe cei de la Frenzy VR si vei avea toate raspunsurile.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here