Tu știi cum să te îmbraci la ocazii speciale? Iată ce înseamnă conceptul de dress code!

0
243

Majoritatea persoanelor se îmbracă după stilul propriu. Acest lucru este total în regulă, dar există anumite aspecte legate de dress code-uri, sau coduri vestimentare, de care trebuie să ții cont când asiști la anumite evenimente.

Dress code-ul reprezintă o serie de reguli vestimentare care trebuie să fie în concordanță cu tematica sau tipul evenimentului la care ești invitat. Este greșit să mergi la un cocktail party în grădină îmbrăcată în fustă de tenis, chiar dacă stilul tău este unul mai sportiv. Dacă te pregătești de un eveniment, atunci citește mai departe ce aspecte intră sub umbrela conceptului de „cod vestimentar”.

Iată ce aspecte implică un cod vestimentar:

Îmbrăcămintea vorbește despre tine

Felul în care te îmbraci reflectă în întregime personalitatea ta. Chiar dacă un eveniment impune un anumit cod vestimentar, este important să ții minte că trebuie să se plieze pe ceea ce însemni tu.

Codul vestimentar nu are scopul să te transforme în ceea ce nu ești, ci să respecți tematica evenimentului. Există câteva evenimente standard la care cel mai probabil ai asistat sau vei asista în viitorul apropiat și care impun anumite ținute:

Interviul de angajare. La interviurile de angajare trebuie să te îmbraci adecvat, profesional și îngrijit. Poți opta pentru combinația neutră de alb-negru și dacă ajută vremea, este recomandat să porți un sacou;

Nuntă sau botez. Probabil îți este cel mai greu să-ți alegi ținuta pentru evenimentele speciale de familie. Poți opta pentru orice rochie elegantă pe gustul tău, dar trebuie să știi că este greșit să porți o rochie albă sau apropiată de alb când ești invitată la o nuntă;

Absolvire. Absolventele trebuie să se îmbrace în rochii cât mai colorate sau florale, pentru că aceste modele de rochii se află la granița între stilul casual și cel elegant. Rochiile cu imprimeu floral vor fi mereu o alegere bună pentru absolviri. Această regulă se aplică și la fetele care urmează să asiste la o absolvire.

Încălțămintea se alege în funcție de haine

Dacă îmbrăcămintea și încălțămintea nu sunt asortate corect, atunci ținuta va fi una greșită și în afara contextului. Pentru femei, alegerea încălțămintei este unul dintre cele mai grele aspecte când vine vorba de outfituri. Tipul de pantofi trebuie să fie în concordanță cu evenimentul, iar culoarea trebuie să fie potrivită cu rochia.

Dacă te pregătești de un eveniment și nu știi încă ce pantofi să cumperi pentru ținuta ta, află că Adona.ro oferă modele noi de pantofi de damă pentru toate evenimentele posibile. Găsești o varietate mare de încălțăminte de toate tipurile și modele pentru toate gusturile, inclusiv pentru tine. Gândește-te unde vrei să mergi și alege-ți pantofii cei mai potriviți!

Accesoriile completează ținuta

Accesoriile, cum ar fi bijuteriile, ceasurile, agrafele de păr sau gențile, sunt lucruri mici care fac diferența, mai ales când vine vorba de ținute pentru anumite evenimente speciale. Există însă o serie de reguli și pentru ele de care poți ține cont în următoarele tale outfituri și care te vor ajuta să ai o apariție fresh.

Dacă nu ești adepta fustelor sau rochiilor în general, să știi că nu este obligatoriu să le porți la evenimente. Poți opta pentru salopete elegante sau pantaloni eleganți combinați cu pantofi cu toc. Nu există o alegere greșită atât timp cât respecți dress code-ul impus de ocazie. Opțiunile sunt nenumărate, important este să te documentezi bine înainte despre diferite ținute și stiluri care se potrivesc cu regulile evenimentului.

Sursa foto: Shutterstock.com

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here