Jeff Bezos şi Bill Gates susţin producţia de carne şi lactate ”false” obţinute din proteinele ciupercilor comestibile

0
352

Jeff Bezos, Bill Gates și Al Gore finanțează un start-up care produce ingrediente cu proteine din fungi pentru a crea alimente care înlocuiesc carnea.

Studiu de caz

Pe măsură ce oamenii devin din ce în ce mai obișnuiți și chiar dornici să consume burgeri cu înlocuitor de carne care arată, se poate găti și are gustul real, un start-up alimentar susținut de miliardarii americani Jeff Bezos și Bill Gates a demarat o inovație folosind ciuperca ca ingredient principal pentru a crea alimente din carne alternativă.

Acest lucru a fost facilitat de firma Nature’s Fynd, cu sediul în Chicago, care a strâns fonduri de 158 milioane dolari de la investitorii americani, inclusiv importante sume de la Bezos, Gates și Al Gore. Torturile și hamburgerii fără carne ai companiei, crema de brânză, iaurtul fără lactate și pepitele fără pui sunt programate să ajungă pe rafturile băcănilor la sfârșitul acestui an.

Cine este Nature’s Fynd?

Nature’s Fynd -o companie din SUA a fost co-fondată încă din anul 2012. A fost inițial menită ca să producă produse bio durabile. Inițiatorii săi au fost Thomas Jonas și Mark Kozubal, care acum au funcții de director executiv și respectiv prim consultant științific. Cu câțiva ani mai devreme, domnul Kozubal a dezgropat un microb-tulpina Fusarium flavolapis– din izvoarele termale vulcanice din Parcul Național Yellowstone. El a condus o echipă de cercetare și dezvoltare care a formulat microbul în ceea ce compania numește Fy, sursa fermentată, versatilă, bogată în proteine ​​pentru produsele Nature’s Fynd.

Dincolo de tot ceea se întâmplă, Nature’s Fynd este, de asemenea, reprezentativ pentru mișcarea durabilității alimentare, a cărei misiune este de a reduce amprenta de carbon a sistemelor alimentare globale, care generează 34% din emisiile de seră legate de schimbările climatice.

Investiții din 2020

Sectorul alimentelor alternative a crescut încă din anul 2020, iar creșterea vânzărilor cu amănuntul în SUA a crescut cu 27% și a adus valoarea totală de piață la 7 miliarde de dolari, potrivit Asociației pentru Alimente pe bază de plante (PBFA), un grup comercial format din peste 200 de companii membre.

Între timp, livrările de produse proteice alt de la distribuitorii de servicii alimentare către restaurantele comerciale au crescut cu 60% de la an la an în aprilie, potrivit firmei de cercetare NPD Group.

Industria ascendentă este condusă de Beyond Meat and Impossible Foods, ale căror burgeri din carne, pui și produse de mezeluri au perturbat industria de producție a alimentelor din SUA cifrată la suma de 733 miliarde de dolari. Acest lucru a determinat lanțuri precum Tyson Foods, Purdue, Hormel, Cargill cât și alți producători tradiționali de carne să lanseze propriile produse în această categorie. Unele creșteri ale vânzărilor de carne alternativă au încetinit pe fondul pandemiei și al închiderii restaurantelor.

Un raport recent al dezvoltatorului JP Morgan susține că Dunkin a renunțat la sandwich-ul de mic dejun folosind o pâine de cârnați Beyond de la majoritatea restaurantelor, deși acest lucru nu a fost confirmat de niciuna dintre companii. Se preconizează că alimentele pe bază și cultivate vor avea o cotă de piață de 60% din vânzările globale de carne până în anul 2040, potrivit firmei de consultanță AT Kearney.

Planul propriu-zis

Cu acest prilej, compania Nature’s Fynd, din Chicago a atras o finanţare de 158 de milioane de dolari de la investitori care îi includ pe Bezos, Gates şi Al Gore.

Astfel că toate chiftelele şi hamburgerii fără carne pentru micul dejun, crema de brânză fără lactate şi iaurtul şi nuggeturile fără pui ale companiei vor ajunge pe rafturile magazinelor mai târziu în acest an.Sectorul alimentelor alternative a consemnat o creştere explozivă în 2020, cu un avans al vânzărilor americane cu amănuntul de 27%, aducând valoarea totală a pieţei la 7 miliarde de dolari, potrivit datelor Plant-Based Foods Association (PBFA), un grup comercial care reuneşte peste 200 de companii.

Sursa foto: https://google.com

Sinteza acestui articol a fost realizată de către Daniel Mihai, redactor-șef al platformei media independente Criteriul Național

 

 

 

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here