Varianta delta pare cea mai adaptată dintre toate

0
87

Vaccinându-ne suntem în siguranță în față tulpinei Delta. Atunci când ne uităm la eficientă sunt mai mulți parametrii la care ne uităm, la rată de a scădea infecția asimptomatică, rată de transmitere, boală asimptomatică, internarea și decesele.

Varianta delta pare cea mai adaptată dintre toate în care are o contagiozitate crescută, este de două ori mai contagioasă decât tulpină inițială, practic o persoană pozitivă poate să genereze încă 6-7 cazuri secundare.

O altă caracteristică este aceea de a scapă parțial de sub efectul protector al anticorpilor neutralizanți care sunt dobândiți că urmare a trecerii prin boală naturală. Această varianta Delta reduce gradul de protecție al anticorpilor obținuți natural cu 20% până la 50%, că atare un om care a trecut printr-o altă varianta are un risc de 50% să se infecteze cu varianta Delta în lipsa vaccinului”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

În cazul celor vaccinări procentul de infectare cu tulpină delta este de trei o mai scăzută în cazul vaccinurilor bazate pe ARN mesager.

Dacă ești vaccinat și te infectezi cu tulpina Delta

„Riscul să ajung la spital este de cel puțin 20 de ori mai mic comparativ cu situația în care nu aș fi fost vaccinat, pentru că eficientă este de peste 96% la persoanele care au schemă completă de vaccinare, la vaccinul pe baza de ARN Mesager, dacă vorbim de vaccinurile bazate pe vector viral, avem o eficientă pentru prevenirea internărilor de peste 92%, practic 9 persoane din 10 nu vor ajunge la spital”, a precizat Gheorghița.  

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here