Un vaccin facut la timp iti poate salva animalul

0
303

Desi nu toata lumea poate vedea acest lucru, animalele ne sunt foarte asemanatoare. Atat noi, oamenii, cat si animalele avem aceleasi nevoie primare: mancare, apa, afectiune. De asemenea, ar trebui sa impartim si o parte din drepturi cu animalele care ne inconjoara, lucru care incet, incet intra in vigoare in tot mai multe tari. Dintre drepturile de care ar trebui sa se bucure oricine fac parte in primul rand dreptul la viata si dreptul la sanatate.

Cand vine vorba de dreptul la sanatate, putem spune ca nu exista probleme in majoritatea tarilor lumii. Numarul medicilor veterinari creste anual, iar bugetele investite in universitatile de medicina veterinara ajung sa fie comparabile cu cele investite in medicina umana. In urmatoarele randuri vom discuta despre o parte semnificativa a medicinei veterinare, anume de ce este necesar un vaccin veterinar in preventia bolilor la care sunt expuse animalele noastre.

 

Vaccinul la animalele de casa vs. vaccinul la animalele care sunt scoase afara

Vaccinarea animalelor este recomandata indiferent de conditiile in care acestea sunt crescute: complet in interiorul casei sau atat in interior cat si in exterior. Un vaccin veterinar are rolul de a preveni aparitia unor diverse virusuri. Desigur, un animal care isi petrece timp si in exterior este mai expus, iar din acest motiv vaccinul devine o necesitate mai mare.

Inainte de a merge cu animalul la vaccinare este necesar un control veterinar. Acest control poate determina diverse alergii sau posibile boli de care sufera animalul. In urma acestui control veti primi un carnet de sanatate care va deveni un act de identitate al animalului dumneavoastra. Acest carnet ajuta la pastrarea unei evidente a vaccinarilor si frecventa acestora si va permite calatoriile in afara tarii alaturi de animal.

 

Sanatatea animalului tau e la fel de importanta ca a ta

Chiar daca nu au cum sa ne comunica acest lucru, animalele au la fel de multe probleme si dureri ca si noi. In timp ce noi putem spune cuiva daca ne doare ceva sau daca ne simtitm rau, animalul de cele mai multe ori nu face acest lucru, acesta fiind motivul principal pentru care controalele regulate sunt bine venite si chiar recomandate in cazul unor specii de animale.

Cum noi avem un medic de familie la care ne putem duce de fiecare data cand avem probleme, este important ca si animalul nostru sa aiba un medic veterinar unic care sa ii cunoasca problemele si care sa ii urmareasca evolutia de-a lungul timpului. Acest medica va fi responsabil de administrarea de vaccin veterinar, de recomandarea unor suplimente care pot ajuta la o dezvoltare sanatoasa si, desigur, daca este cazul, de descoperirea si tratarea unor posibile boli.

 

 

De ce furnizorul e la fel de important ca medicamentul in sine?

Furnizorul, precum si producatorii de medicamente veterinare sunt cheia in tratarea si prevenirea bolilor. Un medic veterinar, desi instruit, va folosi medicamentele pe care le primeste. Acesta este motivul pentru care alegerea furnizorilor farmaciilor si cabinetelor veterinare este un pas foarte important.

Recomandarea noastra in ceea ce priveste distribuitorii de produse farmaceutice veterinare este Veteco. Acestia au o vasta expreienta in domeniu, iar gama de produse pe care o acopera este una larga. La ei se pot gasi suplimente veterinar, diverse vaccinuri si medicamente, toate acestea pentru animalele de casa si pasarile din domeniul industrial. Daca sunteti in cautarea unui distribuitor de incredere, intrati pe veteco.com si contactati-i.

 

 

Date de contact:

Telefon Bucuresti/ Cluj: +40 213 170380/ +40 264 597 008

E-mail: office@veteco.ro

 

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here