Cum te vopsești acasă, pentru un rezultat ca la salon

0
115

Demnele urmașe ale Evei au fost dintotdeauna atrase de tot ceea ce înseamnă tehnici de înfrumusețare. Preocuparea a rămas constantă de-a lungul timpului, doar că tehnicile au evoluat destul de mult. Dar mai există o caracteristică pe care o au reprezentantele sexului frumos! Cea prin care reușesc mereu să se reinventeze: o tunsoare modernă, o culoare nouă pentru păr, etc. De fapt, una dintre schimbările preferate se referă la culoarea părului, cea care te ajută să maschezi firele albe, dar și să îți ofere un nou look. Prin urmare, am decis să îți oferim câteva informații despre cum poți să te vopsești singură acasă, cu rezultate similar ca atunci când mergi la un salin de înfrumusețare.

Fii atentă la culoarea vopselei

Primul pas: achiziția cutiilor de vopsea de care ai nevoie. Profită din plin de frecventele reduceri la vopsea de par pentru a cumpăra un produs de bună calitate, la un preț redus. Fii foarte atentă și la numerele culorilor, unde 1 înseamnă un negru cu nuanțe albăstrui, iar 10 este un blond deschis.

Un test de alergie este necesar

Din păcate, te poți confrunta și cu unele situații mai neplăcute, cauzate de o reacție alergică la vreunul dintre ingredientele care se regăsesc în compoziția vopselei alese de tine. Prin urmare, fă un mic test de alergie: ia puțină vopsea și aplic-o după ureche, lasă acolo timp de 24 de ore, și dacă nu simți niciun disconfort, te poți vopsi liniștită a doua zi.

Bol de plastic, nu metalic

Pentru amestecarea vopselei este nevoie să folosești un bol de plastic, nu metalic, utilizând o pensulă. Mai ai nevoie de mănuși de unică folosință – care se regăsesc în cutia de vopsea, clipsuri pentru separarea șuvițelor de păr, folie de plastic și pieptene.

Respectă instrucțiunile de pe ambalaj

Una dintre cele mai importante reguli atunci când te vopsești acasă se referă la respectarea instrucțiunilor pe care producătorii le-au trecut pe ambalajul produselor. Aici au loc cele mai multe greșeli, deoarece în dorința de a avea o culoare mai puternică, sau pentru a fi sigure că a ”prins bine”, multe femei aleg să stea mai mult cu vopseaua pe păr. Total greșit, pentru că în acest fel nu faci decât să agresezi mult scalpel și firele de păr, și nu este de mirare că ai parte și de unele neplăceri, cum ar fi iritațiile sau chiar arsurile.

Șampon pentru păr vopsit

După ce s-a încheiat timpul recomandat de producători pentru a aștepta ca vopseaua să își facă efectul, emulsionează produsul cu apă. Este nevoie de o clătire foarte bună a părului, iar un șampon pentru păr vopsit este indicat să fie folosit, deoarece acesta oprește oxidarea părului. Poți să îți faci din timp un stoc din produsele preferate, pe care să le folosești oricând dorești, dar cel mai bine este să profiți de acele oferte Black Friday, extreme de avantajoase.

Nu este deloc dificil să te vopsești singură, acasă, dar nimic nu te oprește ca din când în când să mai treci și pragul unui salon de înfrumusețare, pentru un tratament de specialitate pentru părul tău!

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here