Trei profesori de la Școala Gimnazială Nr. 5 Rm. Vâlcea au participat la un curs de perfecţionare în Cipru

0
974

Prin Programul Erasmus+ trei profesori de la Școala Gimnazială Nr. 5 Rm. Vâlcea, preocupați de propria perfecționare, au participat în perioada 23 – 30 iulie 2021, în Cipru, la Limassol, la cursul ,,Building a positive learning environment – Construirea unui mediu de învățare pozitiv”.

Pe parcursul derulării activităților de formare, cadrele didactice din Rm. Vâlcea: Mirela Maier, Camelia Mitan și Mihaela Mărăcine au colaborat cu profesori din Slovacia, Ungaria, Polonia, Bulgaria și Spania în cadrul modulelor: Managementul clasei, Abilități de comunicare, Predare și învățare eficientă, Controlul stresului, Educație multiculturală și interculturală, Gestionarea indisciplinei și a altor probleme comportamentale, având astfel posibilitatea de a cunoaște abordările altor țări în privința acestor teme, precum și de a exersa metode necesare clădirii unui climat motivațional pentru elevi.

În timpul mobilității, aspectele teoretice s-au îmbinat cu cele practice și s-au particularizat cele opt competențe europene, astfel încât să se creeze un mediu prietenos care să valorifice abilitățile copiilor. Participanții au declarat că, de-a lungul programului de formare, cea mai importantă experiență a fost cea în care au simțit că sunt o echipă, indiferent de țara din care veneau și că s-a creat o coeziune a grupului, datorită formatoarei, care i-a încurajat să se exprime liber, fără teama de-a greși.

„Această pregătire profesională la nivel european de care au beneficiat cei trei profesori vâlceni a fost posibilă datorită implementării la nivelul Școlii Gimnaziale Nr. 5 a proiectului „Cei puternici interacționează, nu intimidează”, nr. de referință 2020-1-RO01-KA101-078964, finanțat din fondurile aferente Programului Erasmus+ în cadrul Acțiunii Cheie 1 – Proiecte de mobilitate în domeniul educației școlare, cu scopul de a preveni și de a gestiona eficient situațiile conflictuale care ar putea apărea în unitatea de învățământ”, a declarat Lavinia Giurgiu, manager de proiect.

La rândul său, directorul şcolii, prof Cristian Faitar, a felicitat pe toţi cei implicaţi în proiectul european la Consiliul Profesoral desfăşurat în prima zi a anului şcolar 2021 – 2022 iar în ceea ce priveşte ziua de 13 septembrie a.c., a declarat „Vom fi foarte precauţi în ceea ce priveşte respectarea măsurilor de protecţie împotriva virusului SARS-CoV 2 motiv pentru care nu vom aglomera curtea şcolii. Festivitatea de deschidere se va ţine doar pentru elevii din clasele pregătitoare şi clasele a-V-a. Ceilalţi elevi vor fi in clase unde vor desfăşura activităţi de organizare.”

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here