Performanță uluitoare pentru sportiva de origine română Emma Răducanu la US Open

0
167

 

Emma Răducanu (18 ani, loc 150 WTA) a învins-o pe canadianca Leylah Fernandez (19 ani, loc 73 WTA), scor 6-4, 6-3 și a câștigat ediția de US Open din acest an,2021.

Finala dintre Emma Răducanu şi Leylah Fernandez, programată în această seară, de la ora 23:00, a fost prima între două adolescente la un turneu major, după cea câştigată de americanca Serena Williams în faţa elveţiencei Martina Hingis, la ediţia din 1999 a Openului Statelor Unite, conform site-ului WTA Tour.

Emma Răducanu şi Leylah Fernandez nu s-au înfruntat niciodată în circuitul profesionist, singurul lor duel anterior având loc la nivel de junioare, la ediţia 2018 a turneului de la Wimbledon, unde britanica s-a impus cu 6-2, 6-4 în turul secund, la câteva săptămâni după ce canadianca reuşise să câştige turneul junioarelor de la Roland Garros.

Emma Răducanu devine prima jucătoare din istorie care câștigă un turneu de Grand Slam, după ce a venit din calificări! Jucătoarea cu origini românești nu a pierdut niciun set la Flushing Meadows.Emma va fi numărul 23 WTA, începând de luni. Este prima jucătoare britanică ce se impune într-un Grand Slam, de la Virginia Wade la Wimbledon 1977.ESte cea mai tânără câștigătoare de Grand Slam de la Maria Sharapova, în 2004.

Emma Răducanu s-a impus, astfel, în finala de la US Open cu Leylah Fernandez, 6-4, 6-3, și a câștigat titlul la Flushing Meadows fără set cedat. Sportiva care reprezintă Marea Britanie-Emma Răducanu este noua stea a tenisului feminin. Britanica e născută din tată român și mamă asiatică și a dat o lovitură de proporții, asigurându-și un cec în valoare de 2,5 milioane de dolari grație triumfului de la US Open! De asemenea, Emma face un salt spectaculos în clasamentul mondial, de pe locul 150 WTA, până pe poziția 23 WTA.

Scrisoare din partea monarhiei britanice

Regina Elisabeta a doua a Marii Britanii a felicitat-o pe Emma Răducanu imediat după meci, printr-o scrisoare publicată pe conturile de socializare ale monarhiei.

„Te felicit pentru triumful de la US Open. E o realizare remarcabilă la o vârstă atât de tânără și e dovada muncii tale extraordinare și a dedicării.

N-am nicio îndoială că performanța ta ieșită din comun, alături de cea a adversarei, Leylah Fernandez, va inspira următoarea generație a jucătorilor de tenis. Îți trimit cele mai calde urări, ție și mulților tăi fani. Elizabeth R.”, i-a transmis Emmei Regina.

 

Sursa foto:https://google.com

Sinteza acestei știri a fost realizată de către Daniel Mihai, redactor-șef al platformei media independente Criteriul Național 

 

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here