Atenție la…neatenție!

2
178
Stimați cititori ai acestei platforme media, oare câți dintre noi ne-am oprit asupra înțelesului adanc al acestei expresii „banale” , unde -gușă rimează cu -căpușă!!!
   Expresia arată vădit și, în același timp, ascunde, ocultează un ADEVĂR care ține chiar de ființa noastră interioară. 
  La vedere ni se spune că o căpușă, o vietate -parazit, nu poate lua de la „gazdă” , din -gusa acesteia- altfel de sânge decât are . Parazitul știe instinctiv „calitatea” produsului din gușă.
Dincolo de ce se vede, ni se arată( celor care și văd când privesc și aud când ascultă !) că ființa umană, spirit întrupat , nu poate să manifeste în lumea materială mai mult decat îi este nivelul de evoluție al sufletului, popular se spune: ” De cât suflet are !.” 
Vom vedea acest – nivel spiritual/sufletesc – în actele, gesturile, vorbele spontane, unde se exteriorizează exact ceea ce are în suflet. Zic reacții –spontane- fiindcă Mintea(cea care ne minte !) n-a mai avut timp să deturneze înțelesul prin îmbrăcarea în vorbe goale. 
Putem spune, fără a greși, că X are un suflet bogat, fiindcă trăiește conform legilor cosmice, ale naturii și dăruiește celorlalți din ceea ce are, este un om altruist.
Y este sărac cu duhul fiindcă , pe de o parte , are așa puțin în interior , iar pe de altă parte, în exterior vrea să arate altceva, respectiv că are avere , putere și a ajuns cineva. Face totul numai pentru sine, după regula egoistă : ” Toţi să moară , numai eu să am și să trăiesc ca un domn.” 
   Așadar, mare atenție la faptele exterioare spontane ale „Aproapelui” ! Spun -spontane- pentru ca acestea sunt „produsul” impulsurilor venite direct din suflet. Mintea nu are acces la „informațiile” venite din Suflet, ea se alimentează din informațiile primite de la simțuri. Iată de ce „avizații” au mare grijă ” să nu-i ia gura pe dinainte” , adică fără a da timpul necesar  MINȚII pentru a ascunde Adevărul.Politețea exagerată este un exemplu de mascare a nimicniciei sufletului.  Știința neurolingvistică a avansat mult, și… poate opri gândul (care izvorăște numai din suflet) să se mai exteriorizeze spontan prin cuvinte urmate de acte materiale. Dincolo de cuvinte e o altă lume… 
Sursa foto: httos://google.com
 Redacția Ziarului Naționalul.ro mulțumește domnului Vasile Soroceanu pentru acest interesant material trimis astăzi 18 Septembrie 2021 în exclusivitate.Totodată, pe această cale îl asigură de statutul de colaborator permanent
Comentarii Facebook

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here