„A mai murit un partid istoric”

0
128

După ce premierul Florin Cîțu a devenit noul președinte al PNL, sâmbătă, în cadrul Congresului care a avut loc la Romexpo, filosoful Mihai Șora a postat un mesaj scurt, pe Facebook, prin care anunță că „a mai murit un partid istoric”.

Anterior, Mihai Șora postase un alt mesaj, mai complex, în care a vorbit despre câștigătorul alegerilor interne din PNL, premierul Florin Cîțu.

„Vă dați seama că nu este vorba doar despre viitorul unui partid, da? Că rezultatul de astăzi ne va atinge pe toți, într-o formă sau alta? Că nu asistăm la un simplu spectacol unde râdem și suspinăm, strângem din dinți și ne enervăm? Că – între un om cu bune și rele, pe care îl știm de 30 de ani, și un altul, scos peste noapte din joben, cu vădite puseuri autoritare și dezechilibre emoționale, lipsit de cultură politică (și de orice cultură, altminteri), un mincinos patologic cu proptele ascunse în culise ori la vedere – alegerea ar trebui, de fapt, să fie spontană și simplă…? Și mai vine și iarna…”, a scris Mihai Șora pe Facebook.

La Congresul PNL de sâmbătă, Florin Cîțu a devenit noul președinte al acestui partid după ce a obținut 2.878 dintre voturile delegaților liberali, în timp ce contracandidatul său Ludovic Orban a obținut 1.898.

„Nu a fost doar o campanie, a fost o mișcare care va schimba România în bine”, a afirmat Florin Cîțu, după anunțarea rezultatelor.

După ce a pierdut lupta pentru preşedinţia PNL, Ludovic Orban a anunţat că luni îşi va depune demisia din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor şi spune că între el şi preşedintele României, Klaus Iohannis, nu mai există de azi niciun parteneriat.


CITEȘTE ȘI:


Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here