Facultatea de adaptare 

0
134
Destinații perfecte pentru luna de miere în România
Atunci când spunem : ” Omul este, prin excelență,o ființă sociala” ,zicem unul din ADEVĂRURILE neînțelese . Este o ființă socială fiindcă se va comporta du5pa cum sunt regulile în mediul in care trăiește. Normele sociale sunt , pe de o parte, urmarea unor deprinderi , obișnuințe, impuse de satisfacerea nevoilor fundamentale ale viețuirii-hrană, adapost, îmbrăcăminte , iar, pe de altă parte,sunt reguli impuse de puterea politică care exercită, temporar, organizarea și conducerea comunității umane în interesul binelui comun. 
  Fiecare ființă umană se naste cu un potențial natural, cu posibilități în stare virtuală, gata să se manifeste în lumea exterioară. Manifestarea acestor forțe sufletești este condiționată însă de existența unui mediu social favorabil. 
Așadar, stimați cititori ai acestei platforme media independente, numai așa vom avea acel comportament social indus de mediul în care viețuim, împrejurări externe care pot bloca în totalitate exteriorizarea posibilităților virtuale cu care ne-am născut. 
   Atunci când unul dintre membrii comunității evadeaza din mediul in care trăiește, comunitatea îl consideră un înstrăinatnu-l mai recunoaște ca făcând parte din rândul ei, și, îl izolează. Ca exemplu, cel care este „altfel”, este privit ca dăunător mediului social existent și, oricât de genial ar fi, nu-și va găsi locul printre cei mulți, acasa la el. 
  „De ce ?” este o întrebare fireasca pentru cei care se mai întreabă și au capacitatea de a se interoga. Pentru că în acest „altfel” ne vedem așa cum suntem, ne vedem limitele. Nu putem accepta ,din EGOISM ,să pierdem poziția de -egal- între membrii comunității. Ce…, „noi suntem mai proști ca el ?!”
   Aceste tipare/ modele de ființe umane au fost construite în secole de viețuire, prin repetiție pe aceeași partitură. Cine a scris „partiturile” ? Cei deștepți, cei care sunt „altfel”, cei care le „scriu” și astăzi. Noi, cei mulți, credem, fără să cercetăm, că partiturile sunt scrise de noi…
   Daca rezultatele interpretării vieții după aceste „partituri” sunt bune sau rele, le vom constata fiecare , după posibilități și după ce s-au întâmplat. Există o cale sigură pentru a te informa din vreme despre continutul „partiturii” : credința și cunoașterea, pe fondul libertății interioare. 
Cel care nu crede în forța sufletului său , nu are rost să înainteze pe drumul cunoașterii fiindcă va intra pe un drum înfundat. 
Numai cel care se caută pe sine și va proceda după indemnul genialului Lucian Blaga : ” Sapă frate, numai sapă, / Până dai de stele-n apă .” se va lămuri treptat despre forța interioară ascunsă în inima sa, și, regăsindu-se, va scrie  „propria partitură”, contribuind astfel la modelarea mediului social,  în acord cu legile cosmice și cu respectarea Legilor „Împărăției terestre” . 

     Ființele existente astăzi pe Pământ sunt numai dintre speciile care s-au adaptat condițiilor de mediu aflate în continuă mișcare, uneori după cataclisme care au distrus parțial ecosistemul. OMUL, ca ființă socială, nu face excepție, însă i se adaugă și adaptarea la mediul social unde i fost dat să se nască și să viețuiască. 
    Aceste realități, ignorate de majoritatea oamenilor, fac să se ajungă la deconectarea lăuntrică de la forța ADEVĂRULUI. Deconectați fiind de esența noastră sufletul – , nu mai beneficiem de energia subtilă , adică ÎNȚELEPCIUNEA , de a putea veni în întâmpinarea evenimentelor . Fără înțelepciune nu ne putem transforma, cu rezervă și prudență față de esența noastră , și, atunci, ne lăsăm schimbați. 
   Iată de ce astăzi suntem dezorientați și cuprinși de teamă, exact ceea ce NU ne trebuie pentru a fi subiecți activi la urcarea pe o nouă treaptă a evoluției umanității. 
    În acest proces de schimbare radicală, în acord cu noua paradigmă socială, un rol primordial îl are CUNOAȘTEREA. Avem largi posibilități de informare, însă răspunsurile vor veni la noi numai dacă adresăm întrebări. Numai cine caută va găsi !
Lipsește curiozitatea, adica VOINȚA de a căuta răspunsuri, respectiv soluții. A ne lăsa duși de un curent anonim, înseamnă a lăsa pe un altul să hotărască pentru noi. Fără a avea liberul arbitru în arsenalul mijloacelor de viețuire în lume, rămânem la nivel de vorbe. Vorbim fără să mai știm sensul cuvintelor ,și, așa, din vorbă în vorbă, nu reușim să vedem dincolo de clipa prezentă. 
    Iata de ce adaptarea vie, prin gandirea mai profundă în cuvinte și mai mare în actiune chiar este modul de a trece , cu știință, în Noua Eră.
Sursa foto: https:// google.com
Redacția Ziarului Naționalul.ro mulțumește domnului Vasile Soroceanu pentru acest impresionant material trimis astăzi 9 Noiembrie 2021 în exclusivitate.Totodată, pe această cale îl asigură de statutul de colaborator permanent
 
Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here