Sfaturi pentru decorarea cu succes a unei locuinte

0
365

Decorarea unei case poate fi un proces incredibil de distractiv, dar poate fi și unul descurajant.

La urma urmei, sunt o mulțime de decizii pe care trebuie sa le ei. Există pereți de vopsit și/sau camere de mobilat.

Și există și o cantitate destul de mare de feronerie, decor și tapițerie pe care trebuie sa le alegi.

Din fericire, nu ești singur în încercarea ta de a crea un spațiu uimitor. Există o mulțime de designeri de interior care au făcut ceea ce încercați să faceți voi și mulți dintre ei sunt mai mult decât bucuroși să vă dea cateva sfaturi

Pentru a vă ajuta să navigați în proiectul dvs. de decorare a casei, le-am rugat designerilor de interior să ne împărtășească câteva dintre sfaturile lor preferate de decorare – și ei ne-au  comunicat informatiile de mai jos:

Așadar, fie că îți transformi casa rapid sau abordezi o renovare completă, cu siguranță vei găsi inspirația de care ai nevoie pentru a începe, a face pasul următor sau a-ți finaliza proiectul.Aprovizionați-vă cu elementele esențiale înainte de a vă alege paleta de culori

Când decorează un spațiu, mulți oameni încep prin a se angaja la o paletă de culori. Dar Nadia Nastase recomandă amânarea acestui pas pentru mult mai târziu în proces.

Nu va alegeți schema de culori înainte de a vă muta, spune ea. În schimb, aprovizionați cu elemente esențiale – cum ar fi covoare, mobilier tapițat și multe altele .

Stratificarea diferitelor surse de lumină

Nicio cameră nu este completă fără un corp de iluminat. De fapt, potrivit multor designeri, nicio cameră nu este completă fără cel puțin trei corpuri de iluminat .

„Mulți oameni nu acordă suficientă atenție luminii lor”, spune Loredana Barbu, decorator de interior.Sufrageriele și dormitoarele ar trebui să aibă cel puțin trei surse de lumină.

Abate-te de la tendințe

Tendințele pot fi incredibil de tentante. Dar vorbește cu orice designer și vei auzi același sfat: concentrează-te pe ceea ce iubești, nu pe ceea ce iubesc toți ceilalți.

„Nu urma tendințele. Ele vin și pleacă”, spune Alice Chivu. „Dacă o păstrezi simplu și decorezi cu obiecte pe care le iubești, spațiul tău va rezista testului timpului.”

Construiește un strat de bază atemporal

Când decorați, împărțiți camera în câteva straturi diferite. Stratul de bază ar trebui să includă cel mai mare mobilier al tău – piesele pe care le vei lua cu tine de acasă în casă. Al doilea strat include mobilier mai mic. Iar al treilea strat include textile și accesorii. Deoarece aceste straturi sunt mai flexibile, le puteți schimba pe măsură ce vă mutati.

Asigurați-vă întotdeauna că o cameră are straturi

„Piesele de bază, cum ar fi o canapea, o masă de cocktail și un covor, măresc spațiul. Opțiunile și accesoriile secundare – cum ar fi mesele laterale, obiectele decorative, textilele și arta – sunt elementele care tranzitează o casă la o casă.”

Factorizați fluxul de trafic în aspectul dvs

Când vă așezați mobilierul, asigurați-vă că vă oferiți dvs. și oaspeților mult spațiu pentru a vă deplasa – designerii numesc această circulație .

Oamenii vor mereu ca mobilierul lor să se potrivească. Dar, nu doriți ca o cameră să se simtă aglomerată sau să provoace blocaje în trafic”, spune Antonia de la www.lejla.ro 

Alege piese care pot face mai multe sarcini

O modalitate subestimată de a vă face spațiul mai versatil? Aprovizionați cu piese care pot face mai mult de un lucru.

„Sfatul meu preferat este să vă proiectați camera de zi pentru a fi flexibilă”, spune designerul de interior Maria Patrascu.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here