Locuri de muncă unde poți câștiga mulți bani, fără să ai nevoie de o diplomă universitară

0
447

O diplomă universitară nu este neapărat cheia spre un loc de muncă foarte bine plătit. Sunt domenii și joburi care oferă câștiguri substanțiale și un un curs de formare profesională este tot ce îți trebuie. Mai mult, în unele cazuri nu este nevoie nici măcar de atât.
Joburi unde poți obține un salariu mare, fără să ai nevoie de o facultate
Câștigurile salariale și stabilitatea sunt două dintre cele mai căutate caracteristici ale unui loc de muncă, iar mulți oameni sunt îngrijorați cu privire la viitorul post-pandemie al pieței muncii. Cu toate acestea, încă există joburi undele poți găsi pe amândouă, chiar și fără să treci printr-o facultate. Iată unele dintre ele:
Controlor de trafic aerian: sunt responsabili de dirijarea traficului de aeronave în spațiul aerian și aeroporturi. Aceste slujbe lor sunt cu adevărat stresante, așa că dacă vrei să accesezi un post, trebuie să știi să ții nervii sub control la presiune. Salariile sunt la înălțime și ele, dar trebuie să treci de concurs destul de dificil pentru a obține postul și de un training intens.
Pompier utilitar: sunt acei oameni care lucrează la înălțime, curățând sau pictând fațadele unor clădiri, de exemplu. Trebuie să îți placă adrenalina și să nu ai rău de înălțime. Câștigurile sunt și ele ridicate.
Programator: da, nu este neapărat necesar să urmezi cursurile unei facultăți pentru a spera la acest job. Este unul foarte bine plătit, iar, dacă îți plac calculatoarele și te pricepi în ceea ce le privește, poți să urmezi un curs în acest sens. Eforturile îți vor fi răsplătite cu o remunerație generoasă.
Tehnician dentar: acest post presupune realizarea matritelor, aparatelor și implanturilor necesare medicilor stomatologi pentru pacienți. Nu ai nevoie decât de un curs de formare profesională și de ceva îndemânare. Salariile sunt frumoase, iar mediul de lucru este unul lipsit de stres și presiune.
Model videochat. Este unul dintre joburile foarte bine plătite, unde ai mereu parte de sprijin și susținere din partea studioului, doar starea de spirit îți influențează munca și, totodată, câștigurile. Mai mult, la RichGirls-Studio.ro ai parte de sprijin, training și susținere la început de drum, iar tot ce ți se cere este să vorbești limba engleză. Încearcă videochatul în București și uită de problemele financiare.
Specialist SEO: creșterea internetului, a afacerilor digitale și media online a crescut dramatic cererea pentru aceste locuri de muncă. Este suficient să urmezi un curs de SEO sau SEM (disponibil la un preț accesibil) și să-ți cauți de lucru, fie ca angajat, fie ca freelance. Trebuie să deții un vocabular dezvoltat și să fii prieten bun cu gramatica, dar nu ai nevoie de o diplomă universitară. În plus, poți să faci acest job și part time, obținând câștiguri suplimentare în timpul liber.
Antreprenor. Steve Jobs, Bill Gates, Amancio Ortega… Exemplele marilor antreprenori care și-au părăsit cariera sau nu au ajuns deloc la facultate sunt multe. Tot ce trebuie să faci este să ai o idee bună și să o dezvolți.
Nu toate locurile de muncă care îți pot aduce câștiguri substanțiale și siguranță cer să ai o diplomă universitară. Tot ce trebuie să faci este să orientezi către ce ți-ar plăcea să faci și să te îndrepți în acea direcție.
Sursa foto: Unsplash.com

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here