Omul de profesie „neutru”

0
371
                         
 
   Eu nu ma amestec nici cu cei buni, nici cu cei rai. Sunt ca un ascensor care asteapta „calatorii”.Dupa interes, la vreme cu prilej, fie urc , fie cobor, si… uite asa mi-a trecut viata si nu stiu ce loc am ocupat in lumea asta. Cred ca nici umbra n-am facut daca am ramas tot timpul  in intuneric, la panda, cu atentia in directia din care as fi putut profita cumva. Numai Lumina este sursa umbrei. Mi-am construit cu greu titlul de ” Om neutru” , asa cum se spune ca ar exista si tari neutre. 
  Stimate „om neutru” , trebuie sa-ti spun adevarul : omul nu poate fi neutru fiindca daca se indeparteaza de Cer , de aspiratia spre lumina, e inghitit in mod necesar de Infern, de abis. 
 Ordinea cosmica nu permite sa traim ca-n ascensor: cand sus, cand jos, dupa cum vrem. Faptele noastre, in acord cu legile divine, ne vor trece orizontala catre ascendent, catre Lumina, si, chiar daca in conditii coercitive din partea mediului, mai coboram in infern, avem forta sa iesim repede , sa ne lepadam de rele asa cum sarpele isi leapada pielea, si , sa continuam ascensiunea. 
  Manifestarea perpetua egoista, cu incalcarea legilor cosmice, ne fixeaza sub orizontala, acolo jos, unde „sefu’ ne va bloca orice tentativa de a evada din Infern. 
   Iata de ce se spune ca in noi este masura noastra, fiecare prin el insusi, prin faptele sale,  isi creaza drumul , fie cu directie ascendenta, fie descendenta. Si in conditii vitrege exterioare, omul „om” are forta de a se mentine pe verticala deasupra orizontalei fiindca pe intermediara dintre Sus si Jos, omul nu poate ramane. Tu alegi unde vrei sa fii ! Oricand , prin vointa urmata de fapte , poti sa schimbi directia vietii tale !
Sursa foto: https://google.com
Redacția Ziarului Naționalul.ro mulțumește domnului Vasile Soroceanu pentru acest impresionant material trimis astăzi 28 Decembrie 2021 în exclusivitate.Totodată, pe această cale îl asigură de statutul de colaborator permanent

Pentru a susține jurnalismul independent, aveți linkul de donații mai jos:

 DONEAZĂ PENTRU JURNALISMUL INDEPENDENT

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here