Care sunt principalele caracteristici in functie de care se alege inelul de logodna

0
412

Pentru marea majoritate a persoanelor, inelul de logodna este unul dintre cele mai importante accesorii, fapt pentru care trebuie sa se ia in considerare anumite aspecte. Intr-adevar selectarea celei mai potrivite bijuterii poate fi o adevarata provocare, insa este recomandat sa nu se aleaga intotdeauna primul produs dintr-o anumita gama. Cu timpul, produsele care sunt perfecte pentru anumite persoane vor putea fi mult mai usor de identificat.

Totusi, viitorii miri trebuie sa ia in considerare urmatoarele caracteristici, mai ales cand vine vorba de inele de logodna cu diamante, iar printre acestea se numara:

Dimensiunile conteaza intotdeauna

In special atunci cand vine vorba din investitia intr-o astfel de piesa, trebuie sa se tina cont intotdeauna mai ales de modul in care aceasta arata pe degetul miresei. Asadar, trebuie sa se acorde, in primul rand, importanta dimensiunilor petrei, in asa masura incat aceasta sa arate impecabil. O piatra mult prea mare pe niste degete subtiri va arata inestetic, in timp ce o piatra mult prea mica nu va putea fi usor de observat. 

In cazul in care s-au ales deja dimensiunile pietrei, este important ca al doilea aspect care trebuie luat in calcul este dimensiunea propriu-zisa a inelului, in asa fel incat acesta sa stea fix pe deget. In momentul in care se face o astfel de investitie, trebuie sa se ia intotdeauna in calcul faptul ca aceasta piesa urmeaza a fi purtata pentru o lunga perioada de timp, fapt pentru care dimensiunile trebuie sa fie intotdeauna potrivite.

O dimensiune mult prea mare nu va fi ideala, din cauza ca exista riscul ca inelul sa se piarda, in timp ce o dimensiune mult prea mica va crea disconfort in timpul purtarii. Asadar, se recomanda ca   inainte de a cumpara un inel sa se ia masurile, astfel incat marimea bijuteriei sa fie una potrivita.

Pietre vs cristale – problema tuturor

Pe piata exista numeroase tipuri de inele care pot fi potrivite pentru logodna, insa printre cele mai populare se numara cele cu pietre pretioase. Acest lucru este datorat faptului ca intotdeauna pietrele, precum diamantele, vor putea rezista in timp si, totodata, nu isi vor pierde stralucirea. Astfel ca, bijuteria va arata impecabil.

In cazul cristalelor, intregul proces de curatare si intretinere este unul destul de dificil, din cauza faptului ca aceste produse tind sa se zgarie foarte usor.

Metalele pretioase vor schimba intotdeauna aspectul unui produs

Este recomandat ca, in special atunci cand vine vorba de achizitionarea unui inel de logodna, sa se investeasca mai ales in produsele care sunt confectionate din materiale de inalta calitate, precum materialele pretioase. De cele mai multe ori acestea nu se zgarie si chiar raman intacte de-a lungul anilor.

Mai mult de atat, se va putea observa faptul ca urmele de uzura nu vor mai aparea la fel de repede, iar in cele din urma aspectul per total al produsul va fi unul impecabil. Asadar, investitia in aur si argint este un pas esential cand vine vorba de inelele de logodna.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here