Cum amenajezi o baie mica intr-un mod optim

0
240

Afla cum sa amenajezi o baie mica pentru confort si frumusete. Ghidul nostru iti va oferi cateva trucuri utile pentru a profita la maximum de fiecare centimetru, creand in acelasi timp un design care iti reflecta gustul. Vezi lavoare baie pe laguna .

Cum amenajezi o baie mica intr-un mod optim: o evaluare globala a proiectului

Iata o consideratie generala despre cum sa va mobilati baia mica, care va va da o idee generala despre timp, pret si gradul de dificultate.

Exploatarea la maximum a fiecarui centimetru

In zilele noastre, baile pot fi create in orice spatiu domestic, astfel incat chiar si o mica camera utilitara, cum ar fi o debara sau un subsol, poate fi folosita pentru aceasta noua functie. Pentru a intelege cum sa amenajati o baie mica, este mai intai de toate necesar sa evaluati cat de mult spatiu aveti la dispozitie, luand masurile de inaltime si latime ale camerei in cauza. Dupa ce ati calculat cati metri patrati aveti la dispozitie, primul pas este sa folositi fiecare centimetru in parte, astfel incat sa va puteti amenaja baia cu tot ce aveti nevoie pentru igiena personala.

Utilizati pardoseli si placi de format mare

Ideea nu este doar de a valorifica la maximum spatiul din baie, ci si de a da iluzia ca este mult mai mare. Pentru aceasta puteti folosi gresia mare, care va spori senzatia de profunzime, mai ales daca este de culoare deschisa. Acesta este motivul pentru care podeaua baii mici ar putea fi realizata din gresie portelanata in dimensiuni de 30×30 cm sau 20×30 cm, dimensiuni mari cu care sa se paveze suprafata pe care se va merge, lasand rosturi foarte mici, din nou pentru a creste adancimea spatiala.

Utilizarea mobilierului multifunctional

Atunci cand apare problema modului de a mobila o baie mica, mobilierul in general joaca un rol fundamental. Daca aveti o baie de dimensiuni modeste, trebuie sa va concentrati foarte mult pe conceptul de multifunctionalitate, lasand poate deoparte solutiile de design foarte sofisticate, pentru a va concentra in schimb pe confort si pe posibilitatea de a folosi o singura piesa de mobilier pentru mai multe sarcini.

Culorile potrivite de utilizat

In acest punct al ghidului nostru despre cum sa mobilam o baie mica, nu putem sa nu mentionam culorile care fac o camera mica mult mai mare. In general, crearea de contraste ajuta la evitarea asa-numitului efect de cutie, adica efectul utilizarii acelorasi culori pentru a picta peretii si tavanul. In ceea ce priveste culorile specifice cele mai utile pentru a da o senzatie de profunzime, ati putea folosi:

  • Albastru in cele mai intense tonuri;
  • Albastru deschis;
  • Verde;
  • Alb, desi nu ar trebui sa fie folosit pentru toti peretii pentru a evita senzatia unui mediu prea rece si aseptic;
  • Griul, intotdeauna o culoare rafinata si eleganta si potrivita pentru orice incapere din casa, inclusiv pentru baie.

In general, culorile reci ajuta la extinderea spatiului, desi utilizarea unor tonuri pastelate, cum ar fi roz sau portocaliu, ar putea conferi baii mici o nota mai plina de farmec

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here