Oare…”stăm în pătrățica noastră?” Sau…”avem ce face?”

0
460

 

„Stai în pătrațica ta !…”

   Cine n-a fost ” somat” astfel ? Toți cei care trăim în Lume am primit direct sau indirect îndemnul de a sta în banca noastră cei care au ajuns să aibă banca- adică în „pătrațica” pe care am cucerit-o pe parcursul vieții.
   Ce simplu și ușor de făcut apare acest îndemn ! 
Cine ne învață, cine ne arată, bucățica din spațiu care ne este destinată ? Cine distribuie locurile pentru fiecare muritor ? 
    Răspunsul generic este iremediabil: Viața!
În lumea noastră , ca de altfel în toate lumile, PIRAMIDA este modelul de așezare pe locuri a fiecărui locuitor al Împărăției terestre.Cu alte cuvinte, avem de a face cu…”Sfanta IERARHIE,” fără de care organizarea sociala ar fi imposibilă !
  Pe această scenă care e sub formă de piramidă, fiecare avem pătrațica noastră. Acum, cu siguranță cunoașteți faptul că pătratul este simbolul pamantului, iar cercul simbolul cerului.
  Fiecare dintre noi trebuie să-și cucerească locul care nu poate fi altul decât cel scris în  ceea ce se denumeștea fi Foaia de parcurs terestră , foaie la a cărei redactare am contribuit chiar noi înşine. 
  Fiecare înțelege că nu putem ști dinainte „pătrațica , o conștientizăm dupa ce am staționat o vreme în ea și unde am respectat Regulamentul „Pătratului” aprobat de către Împărăție. 
  ” Pătrațica” sugerează că suntem puși în margini, limite marcate de Legile divine și, cu precădere, de legile Împărăției terestre, aplicate prin forța publică.
    Așa fiind, un îndrăzneț se întreabă și întreabă : Oare pătrațica e unicul spațiu al libertății mele ? 
  Da si Nu. Întreg „Pătratul”(pământul) poate fi al nostru dacă respectăm marginile !
☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆
„Cine face și desface, are mereu ce face !”
 
    Ni se pare doar un joc de cuvinte, așa ca să sune placut … Să ne amintim că  printr-o combinație de cuvinte, aparent întâmplătoare, sunt scoase în lume dar si-n mediul virtual accesibil tuturor, cele mai teribile… Adevăruri.
Acum, mai mult ca oricând ar trebui să ne privim cu atenție.  Poate că, numai așa  vor trece neobservate și înțelese numai de cei care sunt atenți, până la concentrare, care se mai miră și au curiozitatea să știe ce e dincolo de aspectul comun al unui lucru, al unui fenomen etc
   Cine mai face azi când totul e de-a gata… ?
Pare o întrebare quasi retorică…
Toți și fiecare în parte trebuie să  acționăm, în sensul că, ar fi cazul că necesită un dram de voință ca să facem în fiecare zi binele,cu respectarea Legilor Împărăției terestre,  întrucât viața este activitate ! 
Trupul se menține prin mișcare. Sedentarismul , luat așa ca o vorbă la întâmplare, este cauza prima a bolilor care afectează organismul nostru. Vă spun din propria experiență. Zilnic, dimineata devreme, dupa ce mă trezesc și seara , înainte de culcare, fac plimbarea de minim 1000 de pasi și, dupa vreo 800 de pași , simt cum organele interne se reașează în poziția normală de funcționare, și chiar simt o lejeritate în mișcări și o stare sufletească reînnoită. 
  Nu este reală scuza…: „Nu am timp!” Nu avem voința elementară de a ne îngriji 30 de minute de corpul nostru și implicit de suflet. Având grijă de sănătatea trupului, sufletul nostru începe să prindă aripi, simțim cum gândurile bune ne vizitează – suntem inspirați în gasirea soluțiilor la problemele vieţii . 
Sufletul se menține sănătos prin gândire . Cu cât accesăm mai mult gândurile care plutesc deasupra noastră ca niste îngerași, cu atât vin alte gânduri care le întregesc si le depășesc pe cele deja existente. Bogăția gândurilor este cea mai mare avere a Sufletului, duhului nostru ! Nu sărăcia sufletului ne va aduce trăirea plenară a vieţii, ci bogăția gândurilor noastre, gânduri puse în acțiune. Energia subtilă însoțește totdeauna gândurile bune. Așa ajungem să credem în miracole când se întâmplă ceva la care nici nu visam . 
   A face , a fi mereu în actiune, solidari cu toți cei asemănători nouă, este condiția unui trup sănătos și a unui suflet bogat în gânduri bune. 
   Cei care s-au îndepărtat de mișcarea fizică si de gândirea proprie , cei care s-au autostetat pe– AȘTEPTARE – si cred că un altul o să facă mișcare și o să gândească pentru ei, se autoexclud de la evoluție. Acel ALTUL va acționa întotdeauna în interesul său, așa ca , fără să facem, ne-o facem cu mâna noastră !
Sursa foto: https://google.com
 Redacția Ziarului Naționalul.ro mulțumește domnului Vasile Soroceanu pentru acest impresionant material trimis astăzi 28 Mai 2022 în exclusivitate.Totodată, pe această cale îl asigură de statutul de colaborator permanent
Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here