Fac fata ferestrele casei tale caldurii caniculare?

0
87

Cand temperaturile de afara depasesc 30 de grade Celsius, nu trebuie sa depinzi doar de aerul conditionat! Tinand cont de costurile cu energie la un nivel maxim si de disconfortul pe care aerul conditionat il cauzeaza multora, tuturor ne-ar prinde bine câteva sfaturi pentru a ne răcori casa. În Romania, avem atat căldură ridicată cat și umiditate in exces, așa că s-ar putea să fiți tentat să porniți aparatul de aer conditionat costisitor.

Dacă nu știți insa, montarea de ferestre și uși de schimb eficiente din punct de vedere energetic este cea mai bună modalitate de a economisi bani din costurile energetice pe termen lung. Cum asa?

Ferestrele casei tale îmbunătățesc vederea și permit intrarea luminii naturale, adăugând frumusețe locuintei. Alături de lumină, ferestrele pot fi, de asemenea, o sursă semnificativă de transfer de căldură și pot crește costurile cu energia. De fapt, 76% din lumina soarelui care loveste ferestrele standard cu geam dublu poate intra în casă, afectand costurile de răcire. Proprietarii pot folosi multe tehnici pentru a atenua efectele luminii solare asupra costurilor energetice, inclusiv instalarea de draperii și jaluzele grele. Totusi, cand acestea nu sunt suficiente sau devin greoaie de folosit…

Diferitele configurari de pachete de sticla folosite pentru ferestrele termopan Helios te poate ajuta:

  1. Să limitezi încălzirea locuinței/ a spațiului amenajat, adica sa izoleze termic
  2. Sa reduca razele UV
  3. Sa izolezi fonic
  4. Să fii mai bine protejat împotriva tentativelor de efracție

Sticla Low-E este cea mai utilizata in pachetele de stica si este o sticlă cu un strat de oxizi metalici pe suprafața geamului float pentru creșterea termoizolației.

Această sticlă cu emisivitate redusă a fost creată pentru a minimiza cantitatea de lumină infraroșie și ultravioletă care vine prin sticlă, fără a minimiza cantitatea de lumină care intră în locuinta. Ferestrele de sticlă Low-E au un strat subțire, microscopic, care este transparent și reflectă căldura. Acest inveliș este chiar mai subțire decât părul uman! Low-E păstrează temperatura constantă, în casă, prin reflectarea temperaturilor interioare … înapoi în interior.

Cand vremea este caldă, sticla Low E reflectă atât căldura din exterior, cât și razele UV dăunătoare. Pe măsură ce anotimpurile se schimbă și vremea se răcește afară, sticla Low E poate ajuta, de asemenea, casele să rețină căldura din sistemul de încălzire, împiedicându-l să scape afară.

O altă problemă pe care o întâmpină frecvent proprietarii de case pe vreme mai rece este condensul. Aerul rece de afară se întâlnește cu aerul cald din interior, creând condițiile potrivite pentru ca si condensul – picături de apă – să se formeze în interiorul casei, pe sticlă. Condensul în exces în timp poate chiar deteriora carcasa ferestrei. Din fericire, Low E poate minimiza sau chiar elimina această problemă frustrantă.

Sticla Low E prelungește durata de viață a mobilierului, podelelor și țesăturilor interioare. Datorită stratului de oxid metalic care reduce numărul de raze UV ​​nocive care intră prin fereastră, draperiile, canapelele, pernele și chiar podelele ori mobilierul din apropiere își păstrează frumusețea originală pentru mult mai mult timp.

Vezi aici mai multe informatii despre alte tipuri de sticle folosite pentru produsele Helios!

 

 

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here