Vrei să te bucuri de un sistem de încălzire modern în interiorul locuinței? Te-ai gândit la un grad ridicat de confort și nu știi ce tip de podea se pretează cel mai bine la încălzirea prin pardoseală?
În continuare, vei descoperi care este cel mai bun parchet pentru încălzire în pardoseală, dar și cum să-l alegi, cum să-l îngrijești în așa fel încât să te bucuri de avantajele sale cât mai mult timp.
Momentul alegerii sistemului de încălzire pentru locuința dumneavoastră este unul foarte important. Atunci când faceți o alegere trebuie să fie pe o perioadă lungă de timp, dar să aveți și o perspectivă de ansamblu asupra acestui subiect. Situația prezentă, dar și tendințele pentru viitor trebuiesc luate în calcul.
Te-ai întrebat vreodată ce fel de parchet să alegi pentru încălzirea în pardoseală?
Una din cele mai frecvente întrebări de care ne lovim când discutăm cu clienții noștri despre încălzirea în pardoseală este tipul de pardoseală care se pretează cel mai bine pentru acest sistem.
Având în vedere că majoritatea preferă parchetul laminat în camerele de dormit și gresie în baie și bucătărie am preferat să facem aici câteva precizări despre proprietățile pe care trebuie să le îndeplinească o pardoseală pentru a fi folosită în acest scop.
Înainte de a alege parchetul trebuie să ținem cont de câteva considerente:
- rezistență termică;
- tipul de parchet;
- tipul de montaj;
- stabilirea dimensională;
- grosimea parchetului;
Tipuri de Parchet
Tipurile de parchet se împart în mai multe categorii: parchet masiv, parchet laminat, parchet stratificat, parchet industrial.
Parchetul Masiv
Parchetul masiv este cel mai întâlnit tip de parchet, fiind realizat integral din lemn natural. Creează efectul unei pardoseli frumoase, elegante, fie că are un aspect lucios sau mat, potrivindu-se atât cu amenajările moderne, cât și cu cele clasice.
Parchetul Laminat
Parchetul laminat este preferat datorită prețului mai mic comparativ cu parchetul masiv. Spre deosebire de acesta, nu este compus exclusiv din lemn, ci din conglomerate lemnoase presăte la temperatura ridicată, peste care a fost turnat un strat de melanină, astfel devenind rezistent la uzură. De asemenea, există o gamă variată de finisaje de acest tip, iar montajul nu este unul complicat.
Parchetul Stratificat
Parchetul stratificat poate fi găsit în 2 variante: dublu stratificat și triplu stratificat. Spre deosebire de parchetul masiv, acesta este superior din punct de vedere cromatic și calitativ este mai rezistent, durabil, oferind un aspect elegant și de bun gust locuinței.
Parchetul Industrial
Parchetul industrial este conceput pentru încăperile cu trafic intens. Fabricat din lemn sau așchii lemnoase, este un tip de parchet masiv.
Datorită evoluției sale și cererilor mari de pe piață, parchetul nu mai este folosit doar pentru camere și holuri, ci și pentru băi și bucătării,însă pentru umiditatea din aceste încăperi, este recomandat parchetul masiv sau cel triplu stratificat.
Pentru a avea un aspect frumos un timp îndelungat, parchetul trebuie întreținut. Înainte de a afla modul în care parchetul trebuie menținut în formă, trebuie să știți tipul de finisare pe care o are.
Cel mai simplu mod de a descoperi acest lucru este înmuierea unei bucăți de vată în acetonă și aplicarea pe suprafața parchetului. În cazul În care la atingere zona devine lipicioasă, nu vă confruntați cu o finisare poluretanică.
Avantajele încălzirii prin pardoseală
- căldura este uniform repartizată, determinând un confort termic ridicat și constant;
- căldura circulă de jos in sus;
- se fac serioase economii banești;
- aspectul estetic al incaperii se imbunatateste considerabil.
Informați-vă bine înainte de a lua o decizie cu privire la tipul de parchet pe care îl alegeți. Discutați cu un specialist Vindem-Ieftin.ro care să vă îndrume în alegerea și montarea parchetului pentru încălzirea în pardoseală.Iar dacă nu știi la cine să apelezi, pe Vindem-ieftin.ro consultanța este gratuită și oferită de oameni cu experiență.
De ce sa cumperi mai scump din depozite, când pe Vindem-ieftin.ro ai tot ce îți trebuie?
Sursă foto: pixabay.com