Centrala termică pe peleți – investiție economică pentru 2022 sau nu?

0
86

Astăzi sub analiză va fi pusă centrala termică pe peleți. Trebuie să afle toți românii, o dată pentru totdeauna, dacă este sau nu o investiție economică, mai ales în 2022, acest an problematic în punct de vedere financiar.

Centralele pe peleți de ultimă generație au eficientizat procesul de ardere, grație arzătoarelor cu sistem de curățare automată mecanică. Există modele care beneficiază de funcții complexe care le permit funcționarea și fără puffere. Cum? Păi includ automatizări integrate care pot controla temperatura agentului termic. Haide să vedem care sunt avantajele centralelor termice pe peleți.

Centrala termică pe peleți – avantaje

Curățarea mecanică, dar și faptul că poți modifica prin internet parametrii din funcționare te asigură că o centrală termică pe peleti poate funcționa optim pentru o perioadă foarte lungă de timp.

Hai să vedem și principalele avantaje pe care le prezintă o centrală termică pe peleți:

  • din punct de vedere economic, s-a demonstrat că o centrală termică pe peleți este mult mai avantajoasă, comparativ cu alte tipuri de centrale termice;
  • clasa de eficiență a unei centrale termice este superioară. Centralele din clasa 5, conform celor mai ridicate norme UE, sunt aprobate și recomandate de către instituțiile care se ocupă cu minimalizarea efectelor negative ale emisiilor de dioxid de carbon în atmosferă;
  • randamentul centralelor termice pe peleți depășește 90%. Având în vedere că sunt folosiți peleți, biomasă ecologică, durata de viață se prelungește automat. Peleți de calitate superioară găsești la Tomibena – de calitate austriacă și la preț accesibil.

De ce o centrală termică pe peleți este mult mai eficientă decât una pe lemne?

Este una dintre cele mai comune întrebări în rândul românilor care urmează să facă o investiție într-o centrală termică și oscilează între cea pe lemne și cea pe peleți. Haide să clarificăm lucrurile.

Ei bine, centrala termică pe peleți este mult mai eficientă decât cea pe lemne deoarece combustibilul este mult mai accesibil la preț. Ea reușește să furnizeze apă caldă și căldură la un preț mai mic, având în vedere scumpirea lemnului din ultimul timp și costul manoperei aferente acestui tip de încălzire.

Nici cea mai populară opțiune, gazul natural, nu mai este cea mai ieftină opțiune în momentul de față. Vorbim despre scumpiri și în acest caz.

În plus, o centrală termică pe peleți are un preț de achiziție mai mic în comparație cu una pe gaze naturale. În ceea ce privește centrala termică pe gaz, ai nevoie de un proiect și de lucrări de branșare la rețeaua de gaz.

Peleții din rumeguș de rășinoase – un combustibil extrem de prietenos cu mediul înconjurător!

Peleții sunt alegerea excelentă dacă îți dorești să protejezi mediul înconjurător, dar și sănătatea familiei tale. Cei de la Tomibena de exemplu, sunt produși prin presarea și uscarea rumegușului de rășinoase. Ei ajung la o umiditate de aproximativ 8%, ceea ce înseamnă că în timpul arderii vor da randament maxim.

Dacă acest articol te-a convins că centrala termică pe peleți este o investiție economică în 2022, atunci nu uita că poți achiziționa combustibilul necesar de pe tomibena.ro cu livrare oriunde în țară!

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here