Ridicarea unei constructii alaturi de studiile corespunzatoare pentru calitate

0
102

In procesul de constructie al unei case sau al oricarui alt spatiu, incepem intotdeauna cu fundatia, care se afla de regula in pamant, la o anumita adancime. Alegem atunci cand se poate sa o facem la un nivel cat mai adanc astfel incat sa obtinem rezistenta dorita pentru constructie. Exista insa cazuri in care poate ca o facem mai adanc si investim in aceasta ai mult decat ar fi nevoie si astfe, o solutie mai ieftina si mai rapida ar fi sa realizam un studiu pentru calitatea solului pe care dorim sa construim.

Principalul inamic, am putea spune, in a avea un teren cat mai solid, care sa nu prezinte riscul de alunecare sau de a deveni moale cand ploua mult, este panza freatica, aflata foarte aproape de suprafata sau care are un debit mare, prin prezenta de izvoare. Afland acest aspect, putem apela la solutiile optime in realizarea unei fundatii, asemeni pilotilor forati si forajelor de epuisment, prin care, temporar, se inlatura rezervele de apa dintr-o anumita zona, in vederea turnarii unui strat de beton sau alte materiale care sa ofere stabilitate dar si impermeabilitate.

Prin serviciile lor profesionale, cei de la Prodac SRL realizeaza de multi ani studii hidrotehnice in vederea obtinerii unei calitati cat mai bune a solului acolo unde de doreste ridicarea unei cladiri. Ei sunt atestati in acest aspect de Ministerul Mediului si Gospodaririi Apelor astfel incat, toate aceste aspecte sunt perfect legale si de asemenea, benefice pentru cei ce le aleg. Nu vom avea astfel surprize neplacute in timp.

Tot prin intermediul lor putem obtine si diverse alte avize, precum:

  • documentatii pentru obtierea notificarii pentru inceperea executiei forajelor pentru alimentari cu apa
  • documentatii pentru obtinerea avizelor de gospodarire a apei
  • studii hidrogeologice
  • proiecte de foraj.
Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here