Sfaturi pentru modernizarea instalației electrice a casei tale

0
97
pat cablu metalic

Când vine vorba de sistemul electric al casei tale, este important să ții pasul cu vremurile. Iată câteva motive pentru care ar trebui să vă actualizați instalația electrică:

Siguranță: Unul dintre cele mai importante motive pentru a vă moderniza sistemul electric este siguranța. Casele mai vechi au adesea cablaje învechite sau periculoase care pot prezenta un pericol de incendiu. Prin trecerea la un sistem electric modern, vă puteți ajuta să vă protejați familia de potențiale pericole.

Eficiență: Un alt motiv pentru a vă moderniza sistemul electric este eficiența. Casele mai noi sunt construite având în vedere aparate și accesorii eficiente din punct de vedere energetic. Dacă doriți ca casa dvs. să fie cât mai eficientă din punct de vedere energetic, este important să aveți un sistem electric la zi, care să poată face față cererii de dispozitive mai noi.

Instalație electrică învechită: pericole și consecințe

O instalație electrică care nu este la zi poate prezenta multe pericole pentru o locuință sau o afacere. Instalațiile electrice învechite pot duce la incendii, electrocutări și alte consecințe grave. Este important ca un electrician să vă evalueze instalația electrică și să facă toate actualizările necesare pentru a asigura siguranța.

Cum să vă dați seama dacă instalația electrică trebuie modernizată

Dacă apartamentul sau casa dvs. a fost construită înainte de anii 1970, există șanse mari ca sistemul dvs. electric să fie depășit și să fie modernizat. Iată câteva semne care indică faptul că sistemul dvs. electric are nevoie de o actualizare:

  • Cutia de siguranțe este învechită sau supraîncărcată. Cutiile de siguranțe nu mai sunt conform codului și pot prezenta un pericol grav de incendiu.
  • Aveți cablaj vechi, cu buton și tub. Acest tip de cablare nu mai este folosit deoarece este un pericol de incendiu.
  • Prizele tale sunt prea puține și la distanță. Dacă utilizați în mod constant prelungitoare pentru a vă conecta electronicele, este timpul să vă actualizați prizele.

Procesul de modernizare a unei instalații electrice

Modernizarea instalației dumneavoastră electrice este un proiect major care ar trebui să fie întreprins doar de un electrician calificat. Primul pas este să vă evaluați sistemul electric actual și să identificați orice zone care necesită îmbunătățiri.

Lucrările efective implicate în modernizarea unei instalații electrice variază în funcție de sfera proiectului. Cu toate acestea, include de obicei instalarea de noi întreruptoare, prize și cablaje. Electricianul va instala, de asemenea, orice dispozitive noi sau aparate pe care le-ați ales.

Actualizarea unui tablou electric

Actualizarea unui tablou electric este un pas necesar in modernizarea instalatiei dumneavoastra electrice. Această operațiune trebuie făcută de un electrician calificat.

După ce noul panou este instalat, puteți începe să-l conectați în funcție de nevoile dvs. Din nou, asigurați-vă că urmați toate instrucțiunile producătorului atunci când faceți acest lucru. Odată ce totul este conectat și gata de funcționare, puteți apoi să reporniți alimentarea și să testați totul.

Dacă este făcută corect, actualizarea panoului electric vă va ajuta să vă asigurați că casa dumneavoastră este actualizată și în siguranță.

Înlocuirea cablurilor

Primul pas este înlocuirea tuturor cablurilor vechi. Aceasta poate părea o sarcină descurajantă, dar de fapt este destul de simplă. Iată tot ce trebuie să știi despre înlocuirea cablurilor electrice ale casei tale.

În primul rând, va trebui să identificați toate locurile în care sunt amplasate cablurile electrice. Aceasta include prize, întrerupătoare și corpuri de iluminat. După ce ați identificat toate locațiile cablurilor, puteți începe să scoateți cablurile vechi.

În continuare, va trebui să instalați o nou pat cablu metalic. Acest lucru vă va proteja casa de incendiu și alte daune cauzate de scurtcircuitarile electrice.

Instalarea de noi corpuri in casă

Aceste noi corpuri vin într-o varietate de stiluri și pot fi instalate cu ușurință de către un electrician calificat. Proprietarii de case ar trebui să se consulte cu un electrician pentru a determina care dispozitive s-ar potrivi cel mai bine nevoilor și bugetului lor.

Beneficiile modernizarii instalatiei dumneavoastra electrice

Pe măsură ce casa dumneavoastră îmbătrânește, sistemul dumneavoastră electric devine depășit și mai puțin fiabil. Este posibil să nu puteți suporta toate aparatele și electronicele dvs. moderne sau, mai rău, sistemul dumneavoastră ar putea prezenta un pericol pentru siguranță. Actualizarea instalației dvs. electrice este un proiect mare, dar beneficiile sunt clare.

Dacă vă gândiți să vă actualizați sistemul electric, asigurați-vă că angajați un electrician calificat care să se ocupe de proiect.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here